U bent hier:

8 online voorstellingen voor kleuters

8 online voorstellingen voor kleuters

8 online voorstellingen voor kleuters

Deze wonderlijke, spannende of knotsgekke voorstellingen voor kleuters (maar eigenlijk zijn ze voor iedereen) bekijk je gezellig samen online.


1. Plakbandpret in Tape 

In Tape bouwen drie Charlie Chaplin-achtige personages een feest met het afval van een plakbandfabriek. Ze banen zich een weg door een doolhof van plakbandlinten, tussen hopen plakslingers, plakoorbellen en plaksnoep. Een bewegingsvoorstelling vol verbeelding, voor iedereen vanaf vier jaar. 

> Bekijk Tape online

 

2. Een wonderlijke boomhut in Hut

In Hut (3+) gaat Kleine Zus op bezoek bij Grote Broer, die in een boomhut diep in het woud woont. In en rond die hut - een prachtig decor - beleven Grote Broer en Kleine Zus een vrolijk avontuur, in een voorstelling vol grappige vondsten en leuke liedjes.

Tip: volleerde thuisonderwijzers kunnen via de website van theatergezelschap 4hoog nog een lesmap downloaden bij de voorstelling, met kleurplaten en ander leuks. 

> Bekijk Hut online

 

3. Absurde avonturen in Ola Pola Potloodgat

Ola Pola Potloodgat, een voorstelling uit 2002 van BRONKS, is een absolute klassieker in de wereld van het kleutertheater. Centraal staat een piratenmeisje dat verliefd wordt op een olifant: wat volgt is een sprookjesachtige wervelwind vol zeerovers, piranha's en krokodillen. Een feest voor iedereen vanaf 5 jaar

> Bekijk Ola Pola Potloodgat online

 

4. Toekomstdromen in Lampionaio

Marco wil later een lampionaio worden: een lantaarnaansteker die 's avonds de nacht aan steekt en haar 's ochtends weer uitdooft.  Lampionaio van Sprookjes Enzo is een magische en interactieve voorstelling vol verrassende circusnummers, voor iedereen vanaf drie jaar

> Bekijk Lampionaio online

 

5. Emmers verf in Bonte nacht

Bonte nacht (4+) is een bewegend schilderij. Drie mensen met emmers verf maken kinderdromen waar: ze bekladden zichzelf en het decor, verheffen vlekken tot kunst en belanden in een kleurrijke droom. 

Na de voorstelling kan je op de website van DE MAAN terecht in een virtueel verfatelier vol kleurrijke knutseltips

> Bekijk Bonte Nacht online

 

6. Een nieuwe wereld in Eerste sneeuw

Eerste sneeuw speelt zich af in een wonderlijke kinderwereld, een plek waar alles begint en waar alles mogelijk is. Daar wonen drie personages die alles voor het eerst doen: water voelen, de lucht proeven, de aarde aanraken. Een eenvoudige en poëtische voorstelling voor iedereen vanaf vier jaar. 

Bekijk Eerste Sneeuw online

 

7. Angst voor het onbekende in Wa wilder man

Wa wilder man (4+) is een voorstelling over onze dubieuze houding tegenover alles wat nieuw en vreemd is. Drie figuren kijken met bange ogen in de zaal. Wie zit daar, in het publiek? Wat komen ze daar doen? Om zich te beschermen tegen de indringers zetten de drie actrices maskers op, maar uiteraard vallen ze hopeloos door de mand ... 

> Belijk Wa wilder man online

 

8. Een nieuwe buurvrouw in Bambole

Koen woont in huis nummer negen en heeft een burn-out. Hij wandelt elke dag door zijn tuin, geeft eendje eten en eet zelf een appel. Plots komt er een buurvrouw naast Koen wonen: ze fietst, ze zingt liedjes en ze kust veel. Bambole (4+) is een hedendaags sprookje met weinig woorden en veel humor. 

> Bekijk Bambole online

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips