U bent hier:

8 speurtochten in het bos of in de stad

8 speurtochten in het bos of in de stad

8 speurtochten in het bos of in de stad

Heb je een of meerdere kleine avonturiers in huis? Neem ze mee naar buiten voor een coronaproof zoektocht of schattenjacht in open lucht. Spanning en plezier verzekerd!


Zonder zorgen op stap

  • Bij sommige locaties moet je je bezoekje vooraf reserveren.
  • Is het te druk? Keer dan op een rustiger moment terug. 
  • Controleer steeds op voorhand de maatregelen van de locatie die je wil bezoeken. 

 

1. Met een iPad naar Aalst

Zijn jullie Aalst al eens gaan verkennen? Je kan er kiezen uit niet minder dan vier verschillende wandelzoektochten, elk met hun eigen route en verhaal. De stadswandeling Wij zijn zot van Aalst, bijvoorbeeld stuurt je op pad met een iPad en het verhaal van Jeroen, die eerst nog wat attributen moet verzamelen voor hij Anja ten huwelijk kan vragen. 

> Ontdek alle wandelzoektochten in Aalst

 

2. Het Grave Ravenpad voor de allerkleinsten

Het Grave Ravenpad is een wandel- en speelparcours voor families met baby's, peuters en kleuters tot ongeveer 6 jaar. In het Gewestbos in Ravels leidt het mysterieuze verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje, geïnspireerd op oude Kempense volksverhalen, je door het bos, tot bij een heel bijzonder babydiertje ...

Allerlei mythische wezens kruisen je pad. Ze prikkelen je zintuigen en laten je het bos ontdekken

Ga op pad in Ravels

 

3. Op verkenning in Mechelen

Twee speelse wandelroutes sturen je met de hele familie kriskras door het centrum van de stad. ‘Van Arend tot Zwaluw’ is een beestige ontdekkingstocht en ‘Met Natte Voeten’ is een avontuurlijke wandeling voor waterratten. Met het Grote Plan nemen kleine padvinders zelf het voortouw.

Mechelen stuurt je stappen

Een kindvriendelijke kunstroute leidt je langs tien kleurrijk bestickerde elektriciteitskasten. Zo kan je kunst ontdekken die je meestal alleen in een museum vindt. Vind je de Mechelse mascotte Rommy in elk schilderij?

Volg de kunstroute 

 

4. Met Lotje op wandel in Zonhoven

In het wandelpark Den Dijk in Zonhoven wachten maar liefst drie speurtochten op jou. Heks Lotje neemt je mee op haar avonturen en schotelt je leuke doe- en denkopdrachten voor. 

Zoek of knutsel een bezem, ontcijfer de kaart en vlieg door het mooie park!

> Kies een van de 3 tochten

 

5. Met de GPS in De Kaaihoeve

In De Kaaihoeve in Zwalm kan je op schattenjacht met een GPS, over een tocht van ongeveer 1,3 km. Breng je de opdrachten in de tuin tot een goed einde? Dan word je 'natuurambassadeur' en ontdek je de verborgen schat.

Ook leuk: met de fotozoektocht verken je de Kaaihoeve en de omgeving. Met een verrekijker en zoekkaarten in de hand speur je naar oplossingen van opdrachten en raadsels. 

Op schattenjacht in de Kaaihoeve

 

6. Een imaginair museum in Gent

Ken jij de man die de wolken meet op het dak van museum S.M.A.K.? Heb je zin om te vliegen met een supersonisch tuig van Panamarenko? Wandel door het Citadelpark en duik in het Imaginair Museum: met je ogen dicht luister je naar hoe de kunstwerken tot leven komen.

Ga op zoek naar de paaltjes met de vliegen erop en scan de QR-codes met je smartphone. Beluister verhalen over kunstwerken die je alleen in je verbeelding ziet.

> Wandel door het imaginair museum

 

7. 15x speuren in de bossen van de Westhoek

In de groene dorpen en prachtige natuurgebieden van de Westhoek kan je maar liefst 15 speurtochten doen. 

Met de hulp van Stijn het Konijn, Ever Sam, Boswachter Bruno of een van de andere leuke personages vind je je weg. Vind je het juiste pad en kan je de vragen oplossen? Dan kan je ongetwijfeld het mysterie ontrafelen

> Vind je weg in de Westhoek

 

8. Thuis op expeditie

Het avontuur van C-mine Expeditie kan je nu ook in je kot beleven. Cyriel de Krekel daagt je uit in een opdrachtenbundel met 22 pagina's spelplezier.

Knutsel een kompas in elkaar, doe aan fruityoga en meet jezelf een heuse ontdekkingsreizigers-naam aan. Overwin de obstakels en behaal je eigen expeditiebrevet!

Download de bundel

  

Meer inspiratie

De leukste skateparken voor kinderen

De leukste skateparken voor kinderen

Kleine waaghals in huis? In deze skateparken mag je skaten, steppen en rolschaatsen zoveel je wil: of je nu een beginner of een ervaren skater bent.

4x dieren spotten in de natuur

4x dieren spotten in de natuur

Dierentuinen blijven nog even gesloten, maar gelukkig zijn er nog andere plekken waar je dieren kan gaan spotten. Trek met de kinderen de natuur in en ga samen op zoek naar pluizige koeien, kriebelende waterdiertjes - en zelfs dromedarissen.

6x avontuurlijk wandelen met kinderen

6x avontuurlijk wandelen met kinderen

Zin in een avontuurlijke uitstap met het hele gezin? Verlaat de platgetreden paden en trek naar een van deze zes natuurgebieden. Van uitkijktorens en plankenpaden tot fluisterboten en trollenjachten: deze wandelingen zijn alleen voor de durvers.

6x creatief wandelen met kinderen

6x creatief wandelen met kinderen

"Zijn we er al?" Maak een einde aan het het gezeur en verander je wandeling in een spel of speurtocht: met deze 6 tips is een blokje om in je eigen buurt meteen een pak spannender.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips