U bent hier:

8x naar de Gentse Feesten met kinderen

Gentse Feesten met kinderen © Michiel Devijver voor Huis van Alijn

8x naar de Gentse Feesten met kinderen

Het kinderaanbod van de Gentse Feesten (19-28 juli 2019) is om van te smullen. We doorploegden het immense programma zodat jij dat niet meer hoeft te doen - geen dank. Dit zijn onze 8 tips!


1. Kinderen baas in Gentopia 

Van een gekke douanier krijg je je Gentopia-paspoort en een stratenplan. De enthousiaste schepenen leren je de Gentopia-groet aan, zodat je je medeburgers kan begroeten.

Je merkt het: je bent in het Zuidpark te gast in een heerlijk kinderdorp vol show, spel en avontuur. En geen zorgen, er is ouderopvang voorzien.

 

2. In de boot van Maat Piraat of Viggo de Viking

Beleef de feesten vanop de slagader van Gent: de Leie.

Vaar mee met Viggo de Viking om de draak te bestrijden die zijn liefste Siri heeft ontvoerd. Of spring aan boord samen met Maat Piraat om aan vijandige boeven te ontsnappen en de geheime schat te vinden. Een belevenis! 

 

3. Kindertheater bij Zomer & Zonen of Spekken 

Zomer & Zonen is een gloednieuw kindertheaterfestival. Geniet van 9 prikkelende voorstellingen van topniveau voor kinderen vanaf 3 jaar en hun families.

In Theater Tinnenpot brengt 'Spekkenbontgekleurde voorstellingen in alle vormen en genres, maar altijd op kindermaat. Weetje: 'spekken' is Gents voor snoep. Spreek uit: spèke (met hele lange en platte è).

 

4. Schateren met Klein Pierke 

Het poppentheater van Pierke bestaat al bijna 100 (!) jaar maar heeft nog niet aan populariteit ingeboet. De vrolijke en brutale Pierke blijft een favoriet van jong en oud.

In het Huis van Alijn kan je elke middag zijn fratsen gaan bekijken.

Pierke van Alijn is altijd heel bijzonder voor de kinderen, maar wij als ouders genieten er minstens even veel van. We vervelen ons als ouder nooit!

Mama K. Mattens van de Bende van Vlieg

5. Mirakels op MiraMiro

MiraMiro is een toonaangevend straattheaterfestival en intussen een vaste waarde voor de trouwe feestenganger. Acrobaten, dansers en theatergezelschappen brengen er kleine en grote wonders. 

Het bruisende festivalhart vind je in het Coyendanspark, met een ballenbad, photobooth en zeefdrukfabriek.

 

6. Puppetbuskerfestival

Dit is een van de pijlers van de Gentse Feesten, en toch niet zo bekend. Puppetbuskers zijn straatartiesten met poppen, groots in klein spektakel. Jaarlijks kan je in Gent internationale topvoorstellingen zien waar jong en oud stil van worden.

  

7. Schatten jagen 

Vlieg vindt de Gentse Feesten zo wijs, dat hij er een heleboel schatten is gaan verstoppen.

Heb je even genoeg van het feestgedruis? Duik een museum, bibliotheek of abdijtuin in en meld je als schattenjager.

 

8. Overal en nergens

Laat je vooral niet beperken door programmaboekjes en uurroosters. De mooiste verrassingen beleef je misschien wel door op 't gevoel wat door de gezellige Gentse straten te kuieren.

Op elke straathoek ontmoet je opzwepende fanfares, spectactulaire acrobaten en speelse straatartiesten. Zeker doen: van het stadhuis naar het Baudelopark, via de Belfortstraat en de Bibliotheekstraat. Maar let op, dit is - niet toevallig - het allerdrukste stukje van de Gentse Feesten.

 

Graag nog meer tips voor pret in de zomervakantie? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Vlieg en je ontvangt wekelijks de tips voor het komende weekend in jouw buurt.

 

Foto: © Michiel Devijver voor Huis van Alijn

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips