U bent hier:

8x origineel overnachten met kinderen

8x origineel overnachten met kinderen

8x origineel overnachten met kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een oude treinwagon. Wat een avontuur! We tippen zeven bijzondere plekken om te overnachten met kinderen.


Opgelet: check tijdig bij de organisatie of er bijzondere coronamaatregelen zijn.

 

1. Terug naar de middeleeuwen

Bij het kasteel van Alden Biesen staan deze zomer vijftien comfortabele tenten waarin families kunnen kamperen. Overdag staan er heel wat ridderactiviteiten op het programma en verder is er uiteraard het prachtige kasteel om te bezoeken. Na een nacht in de natuur, krijg je 's morgens een middeleeuw ontbijt voor je tent geserveerd. 

 

2. Slapen in een boomtent

In de Tranendreef in Borgloon hangen tenten in de vorm van een druppel aan de bomen. Deze slaapdruppels maken deel uit van het PIT-parcours: een kunstzinnige route langs kunstwerken in openlucht, waarvan het wereldbefaamde doorkijkkerkje het meest bekende is.

Tip: er hangen ook een paar boomtenten in De Notelaer in Bornem!

 

3. Waterpret in de Blaarmeersen

Vlakbij het historisch stadscentrum van Gent ligt de Blaarmeersen, een groene parel en baken van sportiviteit. Het is een prachtig wandelgebied met een uitgestrekte vijver. Je kan er zwemmen, kajakken, waterfietsen, surfen en duiken. En als je er nog een overnachting in een van de acht hutten aan koppelt, wordt dit uitstapje ongetwijfeld een absoluut hoogtepunt.

 

4. Kamperen op de Hoge Rielen

Op de Hoge Rielen, een uitgestrekt domein en jeugdverblijfcentrum in Kasterlee, kampeer je midden in de natuur én heb je sanitaire voorzieningen dichtbij. Families kunnen verblijven op een spectaculaire kampeertoren met vier kampeerplateaus die als boomhutten in de lucht worden gehouden. Zij zorgen voor een tentje, jij voor de rest?

Tip: er staat een soortgelijke (12 meter hoge) constructie in de Verbeke Foundation

 

5. Varen met een fluisterboot 

Ooit al gevaren met een fluisterboot? In Dilsen-Stokkem kan het. Geruisloos glijden over de Oude Maas ... het maakt je rustig. Totdat je kinderen het kampeervlot zien waar je de nacht kan doorbrengen. Dan gaan ze helemaal uit hun dak. Je kan het vlot (mét dak) alleen bereiken met de kano. Spannend! Deze uitstap plan je best vanuit Maascentrum De Wissen.

 

6. Overnachten in een trein

Op een vernieuwde spoorweg bij het station van Racour staan twee ouderwetse treinrijtuigen die gerenoveerd en omgebouwd zijn tot comfortabele vakantiewoningen. De wagons vervoerden tot eind jaren ’90 passagiers, en nu kan jij hier origineel overnachten.

In de omgeving kan je bovendien door prachtige uitgestrekte akkers en boomgaarden fietsen en wandelen.

 

7. Vlotkamperen op het Zilvermeer

Het recreatiedomein Zilvermeer in Mol heeft veel troeven, vooral veel natte. Je vindt er verkoeling aan de glijbanen en fonteinen op het witte strand of op je waterfiets. Overnachten doe je in blokhutten of in hangende tenten.

Red je het zonder elektriciteit en stromend water? Dan kan je vlotkamperen op een meertje, midden in de ongerepte natuur van het Zilvermeer.

 

8. Keuze zat in de Lilse Bergen

Waterrattten en speelvogels zijn meer dan welkom op het domein van de Lilse Bergen. Activiteiten zat op deze plek: rijden met minicars, spelen in de reuzegrote speeltuin, plonsen in de zwemvijver. Overnachten kan op de viersterrencamping, maar nog veel leuker is de safaritent. En in stijgende lijn van euforie volgen: een watertent, een kermiswagen en... een coole boomhut.


Wist je dat Vlieg de hele zomervakantie lang meer dan 300 schatten verstopt in Vlaanderen en Brussel? Wie een schat vindt, wordt beloond met een klinkende beloning en maakt kans op een familieweekend. Alle info over Schatten van Vlieg vind je hier


Nog meer tips? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en ontvang wekelijks nieuwe tips in je mailbox.

Meer inspiratie

Tips voor tijdens een hittegolf

Eerste Hulp Bij Hittegolf

Veel te warm voor een uitstapje? Helemaal niet, want er zijn heel wat mogelijkheden tot verfrissing. Van een duik in een zwembad tot een uitstapje onder de grond: met deze vier tips houden jullie het hoofd koel.

Knooppuntfietsen met kinderen

Knooppuntfietsen met kinderen

Samen met Knooppunter gingen we op zoek naar de leukste fietstochten die je gemakkelijk met kinderen en kleinkinderen kan doen.

Openluchtzwembaden

De leukste openluchtzwembaden

De beste manier om de hitte te bestrijden is een frisse duik. Geen eigen zwembad om in te plonzen? Geen probleem: wij lijsten de leukste buitenzwembaden van Vlaanderen op. Zwembroek en luchtmatras in de aanslag!

Jullie 6 favoriete schattenjachten van 2020

Jullie 6 favoriete schattenjachten van 2020

Jullie lieten tijdens de eerste helft van de zomer al massaal enthousiaste berichtjes achter over Schatten van Vlieg. Over deze zoektochten kregen we de meeste reacties.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips