U bent hier:

Autovrije Zondag: 6 dingen die je anders nooit midden op straat kan doen

Autovrije Zondag

Autovrije Zondag: 6 dingen die je anders nooit midden op straat kan doen

Op zondag 22 september 2019 blijven in vele steden en gemeenten de auto's een dagje aan de kant. De straten worden dan ingenomen door straatacts, rommelmarkten en workshops. Dit is je unieke kans om de straat te veroveren ...


1. Minigolfen in Gent

De drukke weg aan Dok Noord wordt zondag één groot feest waarop het onmogelijk is om je te vervelen. Auto's maken plaats voor een gocarttrein (geen idee wat het is, maar het klinkt geweldig), een vuurloop (idem) en zelfs een death ride (voor bengels die al 1m50 zijn). 

Midden op straat wordt er ook een minigolfparcours aangelegd. Once in a lifetime!

 

2. Verticaal fietsen in Aalst

De steilste helling vind je in Aalst, en je hoeft niet eens zelf de berg op te rijden. Je fiets wordt 12 meter omhoog getild per pedaaltrap die je geeft. Met een prachtig uitzicht als beloning!

Doe nadien mee aan de gekkefietsenrace of duik in een springkasteel.

  

3. Je haar laten knippen in Brussel

Wat dacht je van een bos op je hoofd, een autoracebaan of de Eiffeltoren? Voor de kappers van Quoi?Fuur is geen kapsel te gek.

Hun kappersstoel staat zondag in hartje Brussel op Car Free Love Day. Je kan er ook een skateworkshop volgen, of dansen bij dj Louis Pannenkoek.

 

4. Het Belgisch Kampioenschap loopfietsen in Deinze

Kampioenen tussen 2 en 5 jaar kunnen trappelen voor de winst op een parcours van maar liefst 200 meter. Je moet je eigen loopfietsje meebrengen, maar waag het niet om er een motortje in te verstoppen. Je zou niet de eerste zijn wiens carrière daardoor voorbij is. 

 

5. Een frietmachine bedienen in Vilvoorde

Dj Frietmachine is een swingende aardappel-installatie die meet, weegt en bekijkt of jij geaard(appeld) bent. Misschien draait hij een vette plaat voor jou!

Je vindt hem zondag op Plein Publiq, een straattheaterfestival in Vilvoorde. Je kan er ook knutselen met meubels, monsters maken of natuurlijk een vrolijke of spectaculaire circusact bekijken.

 

6. Overkop gaan met je fiets in Kortrijk

In Kortrijk is zondag op elk plein wel iets te doen. Op de Grote Markt kan je een wedstrijdje rijden op een Space Bike: daarmee rijd je niet rechtdoor maar overkop. Spanning en adrenaline verzekerd!

Elders in Kortrijk kan je je laten rijden met een riksja, een ritje maken per gocart of ... op een rodeostier klimmen.

 

Foto: Stad Kortrijk

 

Zin in nog meer tips voor leuke activiteiten voor kinderen in je buurt? Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg.

Hier is alles autovrij

Geen resultaten gevonden.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips