U bent hier:

BAZART: een kunstige jeugdbeweging

BAZART: een kunstige jeugdbeweging

BAZART: een kunstige jeugdbeweging

Ben je op zoek naar een creatieve en speelse wekelijkse activiteit voor jouw kinderen? Dan ben je bij BAZART aan het juiste adres, want bij deze kunstjeugdbeweging kunnen kinderen cultureel verantwoord ravotten.


“Kunst is saai, het is voor grote mensen”. Of: “Theater is moeilijk”. Je hoort het vaak genoeg. Maar BAZART bewijst het tegendeel!

Bij BAZART kunnen kinderen elke zaterdag volop spelen en ontdekken. Kunst en cultuur zijn daarbij de focus en dat zorgt voor heel uiteenlopende activiteiten:

  • Een detectivespel rond het verdwenen paneel van Het Lam Gods

  • Elkaar zo vuil mogelijk maken bij action painting

  • Dansen met stoepkrijt

  • Zelf radio maken

  • Een spel in het museum rond de personages op de schilderijen

Zoals elke jeugdbeweging wordt BAZART getrokken door een groep enthousiaste jongeren. Zij bedenken en begeleiden de activiteiten en zorgen dat kunst speels en leuk blijft. Omdat elke week dezelfde kinderen en begeleiders samen spelen, is er een veilige sfeer en ontstaan er hechte vriendschappen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je alle praktische info op een rijtje:

 

Het is mooi om te zien hoe ieder kind vrij wordt gelaten. Terwijl een groepje organisch samenwerkt aan De slaapkamer van Van Gogh zit een meisje rustig alleen te kleuren onder tafel.

DeMorgen, selectief december 2017

Praktisch

BAZART is inclusief. Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen meespelen en dat elke zaterdag van 14u tot 17u. In het voorjaar is er een weekend en in de zomer gaat BAZART op kamp. Er is een werking in Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Turnhout. In Antwerpen, Kortrijk, Leuven en Turnhout is BAZART er zelfs voor iedereen tot 16 jaar. Ouder dan 16? Dan kan je begeleider worden!

Zin om vanaf oktober mee te spelen? Schrijf je dan vanaf 16 mei 2018 in op www.bazart.org. Een jaar BAZART kost 40 euro, alle uitstappen inbegrepen (uitgezonderd weekend en kamp). Indien dit bedrag moeilijk te betalen is, zoekt BAZART mee naar een oplossing. Bekijk meer info, foto's, enz. op de website van BAZART.


Op en top creatief

Woon je te ver van een BAZART-afdeling? Dan is er misschien wel een Jongehelden-atelier van Crefi in jouw buurt. Of zoek je nog meer creatieve tips voor kinderen? Dan vind je dit zeker ook interessant!

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips