U bent hier:

Boeken bij je thuis in coronatijden

Boeken bij je thuis in coronatijden

Boeken bij je thuis in coronatijden

Van afhaalpunten en verrassingspakketten tot een literaire collect & go: openbare bibliotheken halen alles uit de kast om je leesplezier te blijven bezorgen.


Voor wie de bib mist

Heel wat bibliotheken hebben een (beperkte) afhaaldienst opgezet. Daar kan je boeken per mail of telefonisch reserveren en op een afgesproken tijdstip afhalen in de inkomhal van de bib. Soms stellen de medewerkers van jeugdbibs zelfs pakketjes samen als je vertelt wat je kind graag leest

 

Voor wie niet kan kiezen

Op Boekenzoeker.be kunnen jonge lezers tussen 0 en 18 terecht voor leestips op basis van hun voorkeuren en interesses – erg handig tijdens de voorbereiding van je bestelling bij bib. De redactie van Boekenzoeker stelde bovendien ook verschillende thematische lijstjes samen: een lijst met hartverwarmende boeken, op berenjacht in prentenboeken, en ook de Boekenzoekerbingo biedt urenlang leesplezier.

 

Voor wie liever luistert

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag. We verzamelden de leukste virtuele voorleesmomentjes voor wie liever luistert. Of misschien zijn een van deze zes podcasts en luisterboeken helemaal je ding? 

 

Alle afhaaldiensten met kinderboeken

Van 24 april 2020 tot 31 december 2020

Bibliotake-away @BibBocholt

Bocholt, Bibliotheek De Priool

  • Lezing of congres

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag.

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

Er zijn vele redenen waarom een bezoekje aan de bib jou én je kinderen blij kan maken - zeker nu. En dat is helemaal veilig: de medewerkers doen alles om je coronaproof te ontvangen. Spoiler: je kan er véél meer dan boeken ontlenen.

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Voorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms mag je dat ook eens aan de professionals overlaten: deze podcasts en luisterboeken zijn daarvoor ideaal.

6 podcasts voor en door ouders

6 podcasts voor en door ouders

Het ouderschap kent vele emoties. Je houdt zielsveel van je kinderen, maar soms zou je ze achter het behang kunnen plakken. Deze Nederlandstalige podcasts laten verhalen horen van andere ouders. Soms grappig, soms inspirerend en soms hartverscheurend.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips