U bent hier:

Cultuur met een babysit

Cultuur met een babysit

Cultuur met een babysit

Zin in theater, maar geen zin om op zoek te gaan naar een babysit voor je kroost? Geen nood, Vlieg heeft voor allebei een oplossing: cultuur mét kinderopvang!


Je had je culturele plannen al opgegeven wegens geen babysit beschikbaar? Wij niet, want wij weten op welke culturele plekken men met liefde op je kinderen let tijdens de voorstelling. Mama’s en papa’s romantisch in het rode pluche, zonen en dochters creatief in een kunstige workshop: iedereen tevreden.

 

Toneelhuis Antwerpen

Terwijl jullie een matinee bijwonen in de Antwerpse Bourla heet Toneelhuis Antwerpen je koters van harte welkom in een creatief atelier. Kinderen vanaf vier jaar buigen zich spelend, knutselend en gibberend over grote vragen uit de voorstelling die die jij op dat moment bekijkt, en de allerkleinsten worden verzorgd en vertroeteld.

Terwijl wij genieten van een koningsdrama, knutselt Oona een kroon en verzint ze wetten voor haar koninkrijk, terwijl Juno vrolijk mee brabbelt. Fijne begeleiders, leuke sfeer, echt een aanrader.

Mama Katelijne

Kaaitheater

Ook het Kaaitheater in Brussel entertaint met plezier je kroost tijdens matineevoorstellingen. Het principe van Matinee Kadee is hetzelfde als in Antwerpen: kinderen tussen vier en twaalf volgen een artistieke workshop, kinderen tussen nul en vier spelen in de crèche. En jij geniet intussen met een gerust hart van de voorstelling.

 

Het nieuwstedelijk

Ook Het nieuwstedelijk voorziet al haar matinees van kinderopvang. Bij voorstellingen in het Leuvense OPEK wordt er gratis op je kinderen gepast, en wanneer het gezelschap in DE NIEUWE ZAAL in Hasselt speelt voorziet Z33 (Het huis voor actuele kunst) intussen een fijne workshop.

 

Opvang bij familievoorstellingen

Heb je een familievoorstelling gepland, maar zijn niet al je kinderen oud genoeg om mee de zaal in te mogen? Geen paniek, ook daar bestaan oplossingen voor: in heel wat cultuurhuizen worden kinderen die te jong zijn voor een familievoorstelling opgevangen door enthousiaste babysits. Zo kan je bijvoorbeeld terecht in De Factorij in Zaventem, BRONKS in Brussel en hetpaleis in Antwerpen. 

 

Beeld: Matinee Kadee, © Hilde Peeters

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips