U bent hier:

De 10 leukste wandelingen met het gezin

De 10 leukste wandelingen met het gezin

De 10 leukste wandelingen met het gezin

Niets zo heerlijk als een fijne wandeling met het hele gezin. Rustig in de natuur of gezellig in de stad, en dan: “zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens deze 10 wandelingen vervelen de kinderen zich geen seconde.


4x in de stad

  • Mechelen stuurt je stappen langs twee interactieve stadswandelingenVan arend tot zwaluw is een beestige ontdekkingstocht, Met natte voeten een avontuurlijke wandeling voor echte waterratten. Laat jullie leiden door de kinderen en bekijk de stad door hun ogen.
  • Onder negen monumenten in Sint-Truiden liggen mysterieuze kistjes: tijdens een spannende stadsqueeste mogen jullie die met een speciale sleutel openmaken, in de hoop de schat te ontdekken. 
  • Wist je dat Scherpenheuvel de vorm heeft van een zevenpuntige ster? Tijdens de Sterrentocht gaan jullie op zoek naar de zeven tegels die de hoeken van de stad vormen, en krijgen jullie bij elke ster een opdracht.
  • Ieder jaar gooit een mysterieus schip zijn anker uit voor de kust van Oostende.The Crystal Ship zit vol kunstenaars, die overal in de stad hun werk achterlaten. Tijdens de paasvakantie zien jullie de artiesten live aan het werk, hun kunstwerken (en die van de afgelopen jaren) kan je het hele jaar door bewonderen. 

 

6x in de natuur

  • In Kiewit wacht een mysterie op enkele slimme speurneuzen: breng alle opdrachten tot een goed einde, kraak de code en misschien volgt dan wel een verrassing ...
  • Het Pagadderpad in Dessel is speciaal ontwikkeld voor kleine bengels en deugnieten. Op het programma staan onder andere: lopen over water, springen als een ree, denappel-schieten en een boot voort trekken. 
  • In maar liefst 14 bossen in de Westhoek worden jullie op sleeptouw genomen door Stijn het Konijn, Bruno Boswachter of een van hun gekke vriendjes, die jullie onderweg voorzien van grappige weetjes en leuke doe-opdrachten.

Onze kinderen vinden deze speurtochten een voor een ontzettend leuk: het is de ideale manier om ze zonder zeuren te laten wandelen. De afstand van de speurtochten is ideaal, en ze merken niet eens dat ze aan het wandelen zijn.

Mama Lies van de Bende van Vlieg

  • Ideaal in de lente: de speurneuzentocht in Borgloon! Verdwaal tussen de bloesemwolken, los onderweg de opdrachten op en misschien mogen jullie ook eens in de schatkist neuzen ...
  • Altijd al willen weten waarom er in Heusden-Zolder een roze pony in de wei staat? En wel te vinden voor een potje golf met een hamster? Dan is de Berenwandeling beslist iets voor jullie. 
  • In Oud-Turnhout leidt een Fabuleuze Speurderskaart jullie dwars door een prachtig natuurgebied. Hou onderweg jullie ogen en oren goed open, want langs het parcours liggen opdrachtenpotjes verstopt! 

Nog niet uitgestapt? Dit zijn de 7 leukste boswandelingen met het gezin, en deze tochtjes maak je probleemloos met de buggy. 

 

Meer inspiratie

Kinderen spelen in Joekelbos

De leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

Het bos is de allerbeste speeltuin: dit zijn de leukste speelbossen voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers.

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Iedereen kent wel scouts of chiro. Maar wat als je naast dat ravotten ook graag creatief bezig bent?

Speeltuin in Hanssenspark, Vilvoorde

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

Niets zo leuk als een potje ravotten in een avontuurlijke buitenspeeltuin: deze exemplaren in Vlaanderen en Brussel zijn het ontdekken waard.

Yoga met kinderen

Yoga met kinderen

Je zou niet de eerste mama of papa zijn die na lang twijfelen toch eens een proefles yoga volgt, om daarna geen enkele meer over te slaan. Yoga alleen of samen met je kind, dat moet je gewoon eens uitproberen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips