U bent hier:

De 13 leukste wandelingen met het gezin

De 13 leukste wandelingen met het gezin

De 13 leukste wandelingen met het gezin

Zo gaat het goed, zo gaat het beter en met deze wandeltips stapt zelfs je kleuter 'nog ene kilometer'.


Wandelen is fijn, voor groot en klein.

En zeker als je wandeling onderweg extra gekruid wordt met een zoektocht, verhaaltjes en opdrachten. Dit zijn ongetwijfeld de leukste wandelingen om het gezin te doen op een mooie dag. Ga je mee?

 

In de stad

Wist je dat de stad Scherpenheuvel lijkt op een zevenvormige ster? Met de Sterrentocht zoeken de kinderen de zeven tegels in de zevenhoekige stad. Bij elke tegel hoort een opdracht.

In Hasselt krijg je een mp3-speler mee op stap en word je helemaal meegesleept in een spannend luisterverhaal.

Heb je al opgemerkt dat er onder negen monumenten in Sint-Truiden een kistje ligt? Met een sleutel kan je die openen en zo de Schat van Trudo ontdekken.

'In de straten verdwalen', dat zal je in Brussel niet overkomen met het Kunstberg- familieparcours. Of volg het (plas?)spoor van het straathondje Zinneke. Ook de huizenhoge stripmuren zijn zeker een ommetje waard.

 In de natuur

In de prachtige bloesemstreek rond Borgloon brengt de Speurneuzentocht je langs de bloeiende lentebomen, over heuvels en vergezichten en zelfs langs een speelboomgaard. De opdrachten leveren een sleutelwoord op, waarna de kinderen in de schatkist mogen grabbelen.

In maar liefst 14 bossen in de Westhoek vertellen Basiel en Stijn het vliegend konijn (echt waar!) de kinderen verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten. De kinderen mogen bij elke stopplaats een flapje openscheuren om de opdracht te ontdekken.

Sta niet versteld als je in het Houthulstse Vrijbos mensen gekke dingen ziet doen, zoals een boomklever nadoen en bomen knuffelen. Dat hoort immers bij de gezinszoektocht Vrijbos op stelten

Wil je de natuur ten volle onder je voeten voelen tijdens het stappen? Doe dan je schoenen uit op een van de zes blotevoetenpaden in Vlaanderen.

Wie nog nooit in het Klankenbos in Neerpelt was, moet dat beslist eens doen!

 

Volg de dieren en de kabouters

Mechelen stuurt je met het wandelboekje Van arend tot zwaluw langs de oude gebouwen, kerken en toeristische plekjes van de stad én onderweg reiken verschillende dieren je een heleboek wist-je-datjes aan.

Waarom graast er een roze pony in de wei? Wat doen ijsberen in Heusden- Zolder? Heb je wel eens golf gespeeld met een hamster? Volg de berensporen van Beer en Teddy langs 13 vertelpunten. Op elk punt ontdek je op een ludieke manier de plezierige kunstwerken van Marcel Witte.

Nog in Heusden tonen dieren je de weg langs het Tutterpad. Loop samen met je kleuter van knooppunt tot knooppunt of van 'tut tot tut', zo je wil.

Het wandelboekje Van horen zeggen telt 12 dierenverhalen en evenveel kinderwandelingen van ongeveer 5 kilometer doorheen diverse gemeenten in de Kempen.

In Lommel tonen de kaboutermutsen je de weg naar het verloren Kabouterdorp.

 

Ben je graag buiten?

Vind je het belangrijk dat je kinderen genoeg in openlucht spelen? Check dan zeker ook deze tips van Vlieg om buiten te spelen, of het nu een speeltuin, park, openluchtzwembad of bos is. Of bekijk hieronder waar het nog leuk wandelen is.

Waar kan je samen gaan wandelen?
4+

zaterdag 28 april 2018

Lentevertelwandeling

Heverlee (Leuven), Kantineplein (parking)

  • Fiets- of wandelroute

4+

zaterdag 28 april 2018

Lentewandeling

Heverlee (Leuven), Kasteel van Arenberg

  • Fiets- of wandelroute

zaterdag 28 april 2018

Dansketting Dag van de Dans Herentals

Herentals, cc 't Schaliken - foyer

  • Fiets- of wandelroute

zaterdag 28 april 2018

Gezinswandeling

Gruitrode, Cultuurpunt

  • Fiets- of wandelroute

zaterdag 28 april 2018

Chocoladewandeling in Lokeren

Lokeren, Lokeren

  • Fiets- of wandelroute

Bekijk alle activiteiten

 

 

 

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips