U bent hier:

De 8 coolste kampen van de zomervakantie

De 8 coolste kampen van de zomervakantie

De 8 coolste kampen van de zomervakantie

De zomer komt stilaan in zicht: tijd om plannen te maken. En hoog tijd om een kamp te kiezen! Dit zijn alvast de acht gekste, origineelste en spannendste kampen van de zomervakantie. Staat je koffer al klaar?


1. Vuurvogels met diva-allures

Vuur-, speel- en andere vogels met podiumtalent mogen tijdens dit kamp in de wereld van de opera vliegen. Zing, dans en acteer de sterren van de hemel, en duik zelfs eens in een echte opera. 

 

2. Parkour en vloggen

Wat is cooler: parkour of vloggen? Parkour én vloggen, natuurlijk! Tijdens dit kamp klauter en vlieg je over de gekste obstakels, en je leert meteen hoe je een videoverslag maakt van je avonturen. 

 

3. Hotel Special

Tijdens dit kamp ben jij de baas in het hotel. Ontvang de gasten en serveer hen een frisse cocktail, en duik met een echte chef in de hotelkeuken. Nu nog een rondleiding achter de schermen van een echt hotel en je bent er helemaal klaar voor. 

 

4. Gehaktballenkamp

Het gehaktballenkamp is zo simpel als het klinkt, maar daarom niet minder briljant. Je maakt elke dag een andere gehaktbal (mét groenten, dus ouders hoeven zich geen zorgen te maken), en leert zo heel wat nieuwe smaken kennen. Een kamp met ballen!

 

5. Mini Batibouw

Wat als Batibouw georganiseerd werd door een bende kleuters? In dit bouw- en knutselatelier mogen je koters onder het toeziend oog van enkele experten aan de slag met karton, hout, gips en tegels. Het resultaat is ongetwijfeld indrukwekkend. 

 

6. Kasteel Kattenkwaad

Dit is zeker weten het nuttigste kamp van de acht: in Kasteel Kattekwaad leer je alles over mopjes, streken en valstrikken. Zo leg je voortaan zonder problemen iedereen in de luren, als een echte deugniet

 

7. Make it! Bokrijk! 

Bokrijk zit met een probleem. Alle vaklui zijn verdwenen: er is niemand meer om de schapen te hoeden, de kaarsen te gieten of het brood te bakken. Gelukkig is daar een groep hulpvaardige kampgangers...

 

8. Naar de alpacaboerderij

Oké, een boerderijkamp is leuk. Maar een alpacaboerderijkamp? Buiten categorie. Verzorg de knuffelgrage alpaca's, speel ermee in de wei en leg er zelfs een speciaal hindernissenparcours mee af. 

 

Ken je Kampzoeker.be al? Deze website verzamelt alle kampen in Vlaanderen en Brussel: je vindt er kampen voor kinderen van alle leeftijden, in alle mogelijke thema's, met of zonder overnachting. Ga snel op zoek naar het perfecte kamp voor jouw kind! 

Meer inspiratie

Uitstapje naar zee

Een dagje aan zee met de kinderen

Het blijft een klassieker tijdens de zomervakantie: een uitstapje naar de zee! Benieuwd naar wat er te beleven valt aan de Kust, naast schelpjes rapen en ijsjes likken? Vlieg helpt je op weg met vijf tips.

Pretparken en attractieparken in Vlaanderen en Brussel

Pretparken en attractieparken in Vlaanderen en Brussel

Gaat je hart sneller slaan als je denkt aan rollercoasters of wildwaterbanen? Dan ben jij een pretparkmens. Vlieg zet de attractieparken in eigen land in de kijker. Bellewaerde, Plopsaqua, Bobbejaanland zijn de bekendste, maar er zijn er nog zoveel meer!

Openluchtzwembaden

De leukste openluchtzwembaden

De beste manier om de hitte te bestrijden is een frisse duik. Geen eigen zwembad om in te plonzen? Geen probleem: wij lijsten voor jou de leukste buitenzwembaden van Vlaanderen op. Zwembroek en luchtmatras in de aanslag!

Schatten van Vlieg in Maarkedal

Schatten zoeken bij mooi weer

Het is een prachtige zomerdag. Dan blijf je uiteraard niet met de kinderen tussen vier muren zitten ... Ga al wandelend, fietsend of ravottend op zoek naar een schat van Vlieg! Ontdek onze favoriete zoektochten voor een zonnige dag.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips