U bent hier:

De allercoolste kampen voor de zomervakantie

De allercoolste kampen voor de zomervakantie

De allercoolste kampen voor de zomervakantie

Nog op zoek naar een kamp voor de grote vakantie? Kampzoeker wijst de weg - en wij tippen alvast enkele leuke organisaties die nog plaats vrij hebben.


1. Spelen met kunst en cultuur

BAZART laat kinderen deze zomer naar hartelust spelen en ontdekken, vertrekkend vanuit kunst en cultuur. Boterhammenkunst, dansen met stoepkrijt, muziek componeren bij stomme film: tijdens De zomer van BAZART kan het allemaal.

> Alle kampen van BAZART

 

2. Op kamp in een museum

De textielafdeling van het Industriemuseum ondergaat momenteel een make-over. Ze zoeken helpende handen om de nieuwe tentoonstelling klaar te stomen. Tijdens zo'n dagkamp knutsel je kleurrijke tickets, bedenk je prikkelende creaties en ontdek je tal van technieken zoals vilten, drukken en tinkeren. 

> De dagkampen van het Industriemuseum

 

3. Knotsgekke avonturen met Koning Kevin

Koning Kevin neemt je mee voor een kamp vol fantasie, avontuur en creativitieit. Ga op ruimtereis naar het museum, knutsel de vreemdste wezens, word een vloggende mode-ontwerper of ontrafel het mysterie van een vreemd kasteel : er is werkelijk een kamp voor iedereen. 

> Alle kampen van Koning Kevin

 

4. Dansen op het dak met hetpaleis

hetpaleis in Antwerpen zwaait zijn deuren deze zomer open voor het talent van de toekomst, tijdens een reeks creatieve theaterzomerweken. Onze favoriet? Die met Cie Woest: maak samen een dansperformance en dans enkele weken later de pannen van het hetpaleis-dak, tijdens het dakenfestival DAKkan.

> Alle theaterzomerweken in hetpaleis

 

5. Zotte toeren met Cirkus in Beweging

Stuur je aapje naar een kamp van Cirkus in Beweging in Leuven, en enkele dagen later krijg je een volleerd acrobaat terug. Ga voor circus in de natuur of in combinatie met knutselen en yoga, of - voor de allerstoersten - spring en klim tijdens de lessen parkours. 

> Alle kampen van Cirkus in Beweging

 

6. Zingen en dansen met Tamboeri

Tamboeri organiseert de gekste muziekkampen in Gent en Brugge, voor kinderen van alle leeftijden. Breng een bezoekje aan de bluesboerderij of de muziekplaneet, leer de gekste instrumenten kennen of reis de wereld rond met muziek. 

> Alle kampen van Tamboeri

 

7. Sporten en spelen met Aximax

Jeugdcentrum Aximax in Brussel organiseert de hele zomer lang de leukste kampen. Ze halen de Olympische Spelen van Tokio alvast naar Brussel, klauteren door de stad tijdens een potje freerunning en maken de gekste constructies met kartonnen dozen - en jij mag gezellig meedoen.

> Alle kampen van jeugdcentrum Aximax

 

Vind een kamp met Kampzoeker

Nog op zoek naar een leuk kamp voor de zomervakantie? Kampzoeker.be verzamelt alle kampen in Vlaanderen en Brussel: in alle mogelijke thema's, voor kinderen van alle leeftijden, met of zonder overnachting - en natuurlijk helemaal coronaproof. 

> Ga op zoek naar het perfecte kamp

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips