U bent hier:

De Dag van de Wetenschap voor kinderen

De Dag van de Wetenschap voor kinderen

De Dag van de Wetenschap voor kinderen

Op zondag 26 november 2017, de Dag van de Wetenschap, kunnen kinderen proeven doen, demonstraties zien, boeiende verhalen horen van wetenschappers en zelf uitvinden en uitproberen. De meeste activiteiten zijn bovendien gratis.


 

Wetenschap en technologie, ze maken ons leven zoveel makkelijker, begrijpelijker en boeiender. Een apotheker of astronaut, ja zelfs de schoenmaker om de hoek of de loodgieter: iedereen is eigenlijk een wetenschapper! Van ver weg in de ruimte tot in detail onder een miscroscoop, op 27 november bekijk je de wereld door een wetenschapsbril. Wedden dat je achterover valt van hoe goed het toch allemaal in elkaar zit? Ga op 26 november 2017 met je kinderen op ontdekking in bedrijven, universiteiten, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen. Meer nog dan over meetkunde, fysica, wiskunde of chemie gaat de Dag van de Wetenschap vooral over nieuwsgierigheid!

Proeven van wetenschap in jouw buurt

Bekijk welke explosieve activiteiten er te doen zijn in...

Wetenschap voor alle leeftijden

Wetenschap is er voor groot en klein. Zoek naar activiteiten op de leeftijd van je kinderen:

Wat kan je doen op de Dag van de Wetenschap

Ok, daar gaan we: maak je eigen DNA zichtbaar, ontcijfer de morsecode, speel schaar-steen-papier tegen een computer, bestuur een heftruck met je smartphone, maak tandpasta voor een olifant, ontmoet starworms, maak een infrarood-selfie, fabriceer een bruisbal of teken met de schommelzandloper, graveer in glas, laat in 10 minuten een plantje groeien, leer bloed prikken of laser en graveer een herfstblad,...

Excuus voor de opsomming, maar Vlieg geraakt maar niet uitgepraat over de vele aspecten van wetenschap en technologie. En wie weet overkomt jouw kind dat ook, na deze Dag van de Wetenschap.

Bekijk alle activiteiten voor kinderen hier of surf naar de website van de Dag van de Wetenschap of volg hun facebookpagina.

Wetenschap en technologie voor kinderen het hele jaar door

Krijg je er na 26 november niet genoeg van? Dan kan je kleine Einstein het hele jaar door op deze plekken terecht om zijn honger naar wetenschap en techniek te stillen:

Of schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg. Dan krijg je elke week tips uit jouw buurt in je mailbox. Daar zit zeker wel eens iets tussen voor jouw kind(eren).

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips