U bent hier:

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

Speeltuin in Hanssenspark, Vilvoorde

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

Niets zo leuk als een potje ravotten in een avontuurlijke buitenspeeltuin: deze exemplaren in Vlaanderen en Brussel zijn het ontdekken waard.


De meeste buitenspeeltuinen zijn open, maar er gelden wel extra maatregelen: 

 • Is het te druk in de speeltuin? Keer dan op een rustiger moment terug. In sommige speeltuinen is een maximaal aantal kinderen toegestaan.
 • Grote mensen moeten afstand houden van andere volwassenen en een mondmasker dragen waar nodig.
 • Controleer steeds op voorhand de maatregelen van de speeltuin die je wil bezoeken. 

 

Speeltuinen in Antwerpen

 • Het Nachtegalenpark in Antwerpen omvat de parken Middelheim, Den Brandt, Vogelenzang en Hortiflora, goed voor 90 hectare wandel- en speelplezier.
 • In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom vind je een grote buitenspeeltuin en in de zomer ook een blotevoetenpad. Ga op het domein ook zeker op zoek naar de zeven reusachtige trollen, gemaakt van gerecycleerd hout. 
 • Provinciaal Domein Rivierenhof in Deurne is ideaal voor kleine ravotters: ze kunnen zich uitleven in de avonturenhoek, het sprookjespark en de grote speeltuin. 

> Alle speeltuinen in de Provincie Antwerpen

 

Speeltuinen in Oost-Vlaanderen

 • Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke is een enorm park met roeivijver, speeltuigen, treintjes en een verkeerspark: allemaal even hard de moeite waard.
 • Op weekdagen zie je in het Liedermeerspark in Merelbeke vooral joggers, maar tijdens het weekend trekken jonge gezinnen naar de mooie speeltuin langs de vijver.
 • In het Stadspark van Aalst leven ook de allerkleinsten zich uit, dankzij de peuterschommel en  het peuterklimtoestel. Oudere kinderen ravotten in de scheepsmast, op de klimmuur en nog veel meer.

> Alle speeltuinen in Oost-Vlaanderen

 

Speeltuinen in Limburg

 • Speelbos Sahara in Lommel  is welbekend in de omgeving. Bij een wandeling in het bos mag je van de paden afwijken voor extra veel fun in de wilgenhutten, het pad met stapstenen, de waterplas met strand en een 25 meter lange tunnel!
 • Speelbos Nieuwenhoven in Sint-Truiden is een prachtig domein om te wandelen, maar ook om reuzemikodo te spelen en hutten te bouwen in het speelbos. 

> Alle speeltuinen in Limburg 

 

Speeltuinen in West-Vlaanderen

 • Het Graaf Visartpark in Brugge is een groen speelparadijs voor kinderen, op wandelafstand van het centrum van Brugge. Je vindt er mooie wandelpaden, een fietsparcours, houten klimtoestellen ... 
 • In Domein Hernieuwenburg in Wielsbeke geniet je op warme zomerdagen van de zwemvijver en het buitenzwembad. Toch wat te fris? Dan kan je ook terecht in de speeltuin, de minigolf of het skatepark.

>Alle speeltuinen in West-Vlaanderen

 

Speeltuinen in Vlaams-Brabant

 • In Provinciedomein Huizingen vind je werkelijk alles: speeltuinen voor elke leeftijd, prachtige tuinen en een echt kasteel, mét een echte slotgracht.
 • In 't Vossenhol in Bertem mag je naar hartelust spelen, met takken sleuren, kampen bouwen en ravotten in het algemeen. Een natuurspeeltuin zoals die moet zijn.
 • Speelbos everzwijnbad ligt in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee en is er eentje voor de kleine avonturiers: hier loop je zomaar een reuzenmikado, een gigantische slang, puzzelbomen en een spannende klimbrug tegen het lijf.

> Alle buitenspeeltuinen in Vlaams-Brabant

 

Speeltuinen in Brussel

 • In het prachtige Laarbeekbos in Jette liggen ook twee speeltuinen, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren zoveel ze willen. Ideaal om te combineren met een fijne boswandeling. 
 • Het Rood klooster in Oudergem vormt met zijn 5 vijvers, moerassen en beschermd natuurreservaat in het Zoniënwoud een ware oase van rust en natuurpracht. Kom er samen met je kinderen spelen in de leuke speeltuinen.   

 • In Vilvoorde vind je Park Drie Fonteinen, een groot park met een kasteel, een pracht van een Engelse landschapstuin, en natuurlijk een avontuurlijke buitenspeeltuin. 

> Alle speeltuinen in Brussel

 

Coverfoto: Park Drie Fonteinen (Vilvoorde) © Mama van 5

Meer inspiratie

9 speurtochten in het bos of in de stad

9 speurtochten in het bos of in de stad

Heb je een of meerdere kleine avonturiers in huis? Neem ze mee naar buiten voor een coronaproof zoektocht of schattenjacht in open lucht. Spanning en plezier verzekerd!

Kind met rood blad

Heerlijke herfst: 8 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Een frisse neus halen? Deze acht bossen zijn een paradijs voor kinderen met speelzones, zoektochten en kijkhutten.

C-mine Genk

5x op stap in de regen

Uitstapje gepland met de kinderen, maar geen zin om slecht weer te moeten trotseren? Nergens voor nodig: deze uitstapjes zijn altijd een feest, zelfs als het regent. Jas en laarzen niet vergeten!

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips