U bent hier:

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

Speeltuin in Hanssenspark, Vilvoorde

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

Niets zo leuk als een potje ravotten in een avontuurlijke buitenspeeltuin: deze exemplaren in Vlaanderen en Brussel zijn het ontdekken waard.


De meeste buitenspeeltuinen zijn open, maar er gelden wel extra maatregelen: 

 • Is het te druk in de speeltuin? Keer dan op een rustiger moment terug. In sommige speeltuinen is een maximaal aantal kinderen toegestaan.
 • Grote mensen moeten afstand houden van andere volwassenen en een mondmasker dragen waar nodig.
 • Controleer steeds op voorhand de maatregelen van de speeltuin die je wil bezoeken. 

 

Speeltuinen in Antwerpen

 • Het Nachtegalenpark in Antwerpen omvat de parken Middelheim, Den Brandt, Vogelenzang en Hortiflora, goed voor 90 hectare wandel- en speelplezier.
 • In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom vind je een grote buitenspeeltuin en in de zomer ook een blotevoetenpad. Ga op het domein ook zeker op zoek naar de zeven reusachtige trollen, gemaakt van gerecycleerd hout. 
 • Provinciaal Domein Rivierenhof in Deurne is ideaal voor kleine ravotters: ze kunnen zich uitleven in de avonturenhoek, het sprookjespark en de grote speeltuin. 

> Alle speeltuinen in de Provincie Antwerpen

 

Speeltuinen in Oost-Vlaanderen

 • Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke is een enorm park met roeivijver, speeltuigen, treintjes en een verkeerspark: allemaal even hard de moeite waard.
 • Op weekdagen zie je in het Liedermeerspark in Merelbeke vooral joggers, maar tijdens het weekend trekken jonge gezinnen naar de mooie speeltuin langs de vijver.
 • In het Stadspark van Aalst leven ook de allerkleinsten zich uit, dankzij de peuterschommel en  het peuterklimtoestel. Oudere kinderen ravotten in de scheepsmast, op de klimmuur en nog veel meer.

> Alle speeltuinen in Oost-Vlaanderen

 

Speeltuinen in Limburg

 • Speelbos Sahara in Lommel  is welbekend in de omgeving. Bij een wandeling in het bos mag je van de paden afwijken voor extra veel fun in de wilgenhutten, het pad met stapstenen, de waterplas met strand en een 25 meter lange tunnel!
 • Speelbos Nieuwenhoven in Sint-Truiden is een prachtig domein om te wandelen, maar ook om reuzemikodo te spelen en hutten te bouwen in het speelbos. 

> Alle speeltuinen in Limburg 

 

Speeltuinen in West-Vlaanderen

 • Het Graaf Visartpark in Brugge is een groen speelparadijs voor kinderen, op wandelafstand van het centrum van Brugge. Je vindt er mooie wandelpaden, een fietsparcours, houten klimtoestellen ... 
 • In Domein Hernieuwenburg in Wielsbeke geniet je op warme zomerdagen van de zwemvijver en het buitenzwembad. Toch wat te fris? Dan kan je ook terecht in de speeltuin, de minigolf of het skatepark.

>Alle speeltuinen in West-Vlaanderen

 

Speeltuinen in Vlaams-Brabant

 • In Provinciedomein Huizingen vind je werkelijk alles: speeltuinen voor elke leeftijd, prachtige tuinen en een echt kasteel, mét een echte slotgracht.
 • In 't Vossenhol in Bertem mag je naar hartelust spelen, met takken sleuren, kampen bouwen en ravotten in het algemeen. Een natuurspeeltuin zoals die moet zijn.
 • Speelbos everzwijnbad ligt in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee en is er eentje voor de kleine avonturiers: hier loop je zomaar een reuzenmikado, een gigantische slang, puzzelbomen en een spannende klimbrug tegen het lijf.

> Alle buitenspeeltuinen in Vlaams-Brabant

 

Speeltuinen in Brussel

 • In het prachtige Laarbeekbos in Jette liggen ook twee speeltuinen, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren zoveel ze willen. Ideaal om te combineren met een fijne boswandeling. 
 • Het Rood klooster in Oudergem vormt met zijn 5 vijvers, moerassen en beschermd natuurreservaat in het Zoniënwoud een ware oase van rust en natuurpracht. Kom er samen met je kinderen spelen in de leuke speeltuinen.   

 • In Vilvoorde vind je Park Drie Fonteinen, een groot park met een kasteel, een pracht van een Engelse landschapstuin, en natuurlijk een avontuurlijke buitenspeeltuin. 

> Alle speeltuinen in Brussel

 

Coverfoto: Park Drie Fonteinen (Vilvoorde) © Mama van 5

Meer inspiratie

7x spanning en avontuur voor kinderen

7x spanning en avontuur voor kinderen

Heb je avontuurlijke speelvogels in huis? Neem ze eens mee voor een dagje crossen, zeilen, speuren, klimmen of sluipen. Dit zijn onze tips voor kleine waaghalzen en durvers.

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

Vier de lente met een stevige wandeling tussen de bloesemgordijnen, vogelkijkhutten en wollige schaapjes.

Fietsen door het water

Heerlijk fietsen met het hele gezin

De zon op je snoet. De wind door je haren. Niets zo leuk als samen met de kinderen de fiets op springen! Geen idee waarheen? Dit zijn de leukste fietstochten in alle provincies.

5 openluchtmusea om de lente te vieren

5 openluchtmusea om de lente te vieren

Geen idee waarnaartoe bij het eerste lentezonnetje? Trek eens met de kinderen naar een openluchtmuseum: op deze 5 plekken ontdek je kunst en verhalen, én mag je ravotten in de natuur.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips