U bent hier:

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

Speeltuin in Hanssenspark, Vilvoorde

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

Niets zo leuk als een potje ravotten in een avontuurlijke buitenspeeltuin: deze exemplaren in Vlaanderen en Brussel zijn het ontdekken waard.


De meeste buitenspeeltuinen zijn weer open, maar er gelden wel extra maatregelen. Voorlopig mogen enkel kinderen tot 12 jaar spelen, en de volwassenen die hen begeleiden moeten de afstandsregels respecteren. In sommige speeltuinen is een maximaal aantal kinderen toegestaan. Controleer steeds op voorhand de maatregelen van de speeltuin die je wil bezoeken. 

 

Speeltuinen in Antwerpen

 • Het Nachtegalenpark in Antwerpen omvat de parken Middelheim, Den Brandt, Vogelenzang en Hortiflora, goed voor 90 hectare wandel- en speelplezier.
 • In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom vind je een grote buitenspeeltuin, een minigolfterrein en een blotevoetenpad. Ga op het domein ook zeker op zoek naar de zeven reusachtige trollen, gemaakt van gerecycleerd hout. 
 • Provinciaal Domein Rivierenhof in Deurne is ideaal voor kleine ravotters: ze kunnen zich uitleven in de kinderboerderij, de avonturenhoek, het sprookjespark en de grote speeltuin. 

> Alle speeltuinen in de Provincie Antwerpen

 

Speeltuinen in Oost-Vlaanderen

 • Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke is een enorm park met roeivijver, speeltuigen, dierenpark, treintjes en een verkeerspark: absoluut de moeite waard.
 • Op weekdagen zie je in het Liedermeerspark in Merelbeke vooral joggers, maar tijdens het weekend trekken jonge gezinnen naar het cafeetje annex speeltuintje langs de vijver.
 • In het Stadspark van Aalst leven ook de allerkleinsten zich uit, dankzij de peuterschommel en  het peuterklimtoestel. Oudere kinderen ravotten in de scheepsmast, op de klimmuur en nog veel meer.

> Alle speeltuinen in Oost-Vlaanderen

 

Speeltuinen in Limburg

 • Speelbos Sahara in Lommel  is welbekend in de omgeving. Bij een wandeling in het bos mag je van de paden afwijken voor extra veel fun in de wilgenhutten, het pad met stapstenen, de waterplas met strand en een 25 meter lange tunnel!
 • Speelbos Nieuwenhoven in Sint-Truiden is een prachtig domein om te wandelen en reuzemikodo te spelen en hutten te bouwen in het speelbos. Top!

> Alle speeltuinen in Limburg 

 

Speeltuinen in West-Vlaanderen

 • Het Graaf Visartpark in Brugge is een groen speelparadijs voor kinderen, op wandelafstand van het centrum van Brugge. Je vindt er mooie wandelpaden, een fietsparcours, houten klimtoestellen ... 
 • In Domein Hernieuwenburg in Wielsbeke geniet je op warme zomerdagen van de zwemvijver en het buitenzwembad. Toch wat te fris? Dan kan je ook terecht in de speeltuin, de minigolf of het skatepark.

>Alle speeltuinen in West-Vlaanderen

 

Speeltuinen in Vlaams-Brabant

 • In Provinciedomein Huizingen vind je werkelijk alles: speeltuinen voor elke leeftijd, prachtige tuinen en een echt kasteel, mét gigantische slotgracht waarop je kan roeien en waterfietsen.
 • In 't Vossenhol in Bertem mag je naar hartelust spelen, met takken sleuren, kampen bouwen en ravotten in het algemeen. Een natuurspeeltuin zoals die moet zijn! 
 • Speelbos everzwijnbad ligt in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee: hier loop je zomaar een reuzenmikado, een gigantische slang, puzzelbomen en een spannende klimbrug tegen het lijf. Voor kleine avonturiers!

> Alle buitenspeeltuinen in Vlaams-Brabant

 

Speeltuinen in Brussel

 • In het prachtige Laarbeekbos in Jette liggen ook twee speeltuinen. Gezinnen verpozen bij een glas of hapje in de Chalet du Laerbeek, terwijl hun kinderen in de speeltuinen klauteren en klimmen dat het een lieve lust is.
 • Het Rood klooster in Oudergem vormt met zijn 5 vijvers, moerassen en beschermd natuurreservaat in het Zoniënwoud een ware oase van rust en natuurpracht. Kom er samen met je kinderen spelen in de leuke speeltuinen.   

> Alle speeltuinen in Brussel

 

Coverfoto: Park Drie Fonteinen (Vilvoorde) © Mama van 5

Alle speeltuinen

Provinciaal Domein Puyenbroeck

52 beoordelingen

Wachtebeke, Provinciaal Domein Puyenbroeck

 • Recreatiedomein of centrum

6+

Pakawi Park (Olmense Zoo)

50 beoordelingen

Olmen, Olmense zoo

 • Thema of pretpark

Provinciaal Domein De Averegten

29 beoordelingen

Heist-op-den-Berg, Provinciaal Groendomein De Averegten

 • Recreatiedomein of centrum

2+

Familiepark Harry Malter

21 beoordelingen

Heusden, Familiepark Harry Malter

 • Thema of pretpark

Provinciaal Recreatiedomein Kessel-Lo

20 beoordelingen

Kessel-Lo, Provinciedomein Kessel-Lo

 • Recreatiedomein of centrum

Speeltuin Sport- en recreatiepark Blaarmeersen

19 beoordelingen

Gent, Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen

 • Natuurgebied of park

1+

Provinciaal Groendomein Rivierenhof

15 beoordelingen

Deurne, Beschrijving niet beschikbaar

 • Recreatiedomein of centrum

Binnen- en buitenspeeltuin Den Deugniet

14 beoordelingen

Ekeren, Speeltuin Den Deugniet

 • Recreatiedomein of centrum

Vrijbroekpark

12 beoordelingen

Mechelen, Vrijbroekpark

 • Recreatiedomein of centrum

Recreatiepark Het Netepark

12 beoordelingen

Herentals, Het Netepark

 • Sportactiviteit

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

Week van het Bos 2020

De Week van het Bos voor kinderen en andere woudlopers

Een portie gezonde boslucht doet altijd deugd, en tijdens de Week van het Bos, van 11 tot 18 oktober, valt er extra veel te beleven in de Vlaamse Bossen. Vlieg geeft alvast vier tips voor kleine (en grote) woudlopers.

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Een frisse neus halen? Deze acht bossen zijn een paradijs voor kinderen met speelzones, zoektochten en kijkhutten.

Regenweer kind

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Het is dan wel zomer, het weer gedraagt zich er niet altijd naar. Thuisblijven bij slecht weer is gelukkig niet nodig: Vlieg verzamelt 17 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende tentoonstellingen.

Kinderen spelen in Joekelbos

De leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

Het bos is de allerbeste speeltuin: dit zijn de leukste speelbossen voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips