U bent hier:

De leukste pretparken in Vlaanderen en Brussel

Kinderen op vliegende stoeltjes in pretpark

De leukste pretparken in Vlaanderen en Brussel

Gaat het hart van je kinderen sneller van rollercoasters of wildwaterbanen? Wailibi, Plopsaland en Bellewaerde zijn de bekendste pretparken, maar er zijn er nog zoveel meer.


Coronamaatregelen

De poorten van de pretpaken mogen opnieuw open vanaf 1 juli. Om je veiligheid te garanderen, beperken ze voorlopig het aantal bezoekers. Koop dus op voorhand een online ticket en respecteer het aangegeven tijdstip van je bezoek. 

Lees alle maatregelen na op de website van het pretpark, of op info-coronavirus.be.


 

1. Gil van plezier in Bellewaerde

Gillen van plezier op spannende attracties, meer dan 300 exotische dieren bewonderen én tot rust komen in de prachtige natuur? In Bellewaerde kan dat allemaal, in een dag. 

In KidsPark leven de allerkleinsten zich uit, in alle veiligheid. Mag het ietsje meer zijn ? De Screaming Eagle trakteert je op een vrije val van meer dan 50 meter, maar ook de nieuwe familiecoaster, Wakala, raast tussen de bomen en geeft je een flinke adrenalinekick.

 

2. Profiteer van het regenweer

Het voordeel van indoor pretparken? Ze zijn het hele jaar geopend en je bent er beschut tegen regenweerPlopsland Indoor Hasselt is zo’n 9.000 m² groot. Er zijn een tiental attracties en er speelt er dagelijks een Bumba-show.

 

3. Het ideale pretpark voor de hele familie

Naar Bobbejaanland trek je met iets oudere kinderen voor de Fury of de Typhoon, de rollercoasters waarvan ieders haren rechtop gaan staan. Jongere kinderen leven zich ondertussen uit in het Kinderland of in de Ponyride.

 

4. Beleef een dolfijne dag

In het Boudewijn Seapark zijn de dolfijnenshow en het zeehondeneiland zijn nog steeds de grootste attracties van het Brugse park, al ben je vast de rest van de dag zoet met de rest van de dieren en attracties zoals de Orkaride of de wildwaterbaan.

Familie Michiels werd alvast aangemaan verrast: De zeeleeuwenshow was grappig en verrassend. We wisten niet dat zeeleeuwen zo'n komisch talent waren. 

 

5. Pret aan de kust

In Plopsaland De Panne  tref je onder meer de PloptuinAnubis The Ride en de kermis van Samsom en Gert. In de nieuwste attractie, de DinoSplash, vaar je door een prehistorisch landschap en kruis je levensechte, bewegende dinosaurussen

Op hetzelfde domein vind je ook het waterpark, Plopsaqua. De spectaculaire Sky Drop - een vrije val van op 20 meter gevolgd door een wilde glijbaan - is wellicht de grootste trekker, al mag de discoglijbaan - jep, waarin je zelf je muziek kiest - er voor ons ook wel zijn.

Alle pretparken in Vlaanderen en Brussel

Bellewaerde Park

47 beoordelingen

Ieper, Bellewaerde Park

  • Thema of pretpark

1+

Mega Speelstad

4 beoordelingen

Wechelderzande, Mega Speelstad-Toverstad

  • Spel of quiz

Mini-Europe

11 beoordelingen

Laken, Mini-Europe

  • Thema of pretpark

Plopsaland De Panne

89 beoordelingen

De Panne, Plopsaland De Panne

  • Spel of quiz

Bobbejaanland

Lichtaart, Bobbejaanland

  • Spel of quiz

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

Jullie 6 favoriete schattenjachten van 2020

Jullie 6 favoriete schattenjachten van 2020

Jullie lieten tijdens de eerste helft van de zomer al massaal enthousiaste berichtjes achter over Schatten van Vlieg. Over deze zoektochten kregen we de meeste reacties op onze website.

Tips voor tijdens een hittegolf

Eerste hulp bij hittegolf

Veel te warm voor een uitstapje? Helemaal niet, want er zijn heel wat mogelijkheden tot verfrissing. Van een plons in een vijver tot een uitstapje onder de grond: met deze vier tips houden jullie het hoofd koel.

Schatten jagen en verkoeling zoeken: 4 tips

Schatten jagen en verkoeling zoeken: 4 tips

Ook voor speurders is het soms even te warm. Maar wist je dat een zoektocht naar een schat van Vlieg net heel verfrissend kan zijn?

Knooppuntfietsen met kinderen

Knooppuntfietsen met kinderen

Samen met Knooppunter gingen we op zoek naar de leukste fietstochten die je gemakkelijk met kinderen en kleinkinderen kan doen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips