U bent hier:

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag.


Schrijvers lezen voor

 1. Paul Van Loon, berucht griezelboekenschrijverleest dagelijks voor uit Allemaal Onzin, een grappig en fantasierijk boek. 

 2. Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart lazen veel schrijvers voor uit hun eigen boeken. Luister bijvoorbeeld naar Tante Teefje van Ruth Verstraeten of Het verhaal van slimme Krol van Gerda Dendooven.

 3. In vier afleveringen las Pascale Platel voor uit haar boek Baby Pop en Billy Boef, over een kindje in de buik van haar mama. Je kan de filmpjes bekijken op haar Facebookpagina.  

 4. Enkele Nederlandse schrijvers schreven samen een verhalenreeks: Huisarrest - over kinderen die niet naar buiten mogen omdat er een virus heerstDe schrijvers lezen elke dag hun verhaal voor.

 

Bekende koppen lezen voor

 1. De enige echte Koningin Mathilde las een tijdje geleden een stukje voor, om kinderen aan te moedigen om meer te lezen. Ze las het prachtige boek Toen de zee stil was van Annelies Beck. 

 2. Het leukste prentenboek aller tijden is natuurlijk Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Rasverteller en grapjas Warre Borgmans heeft het nu voorgelezen. Genieten!

 3. Suske & Wiske vieren hun 75ste (!) verjaardag. Hun allereerste verhaal was Rikki en Wiske in Chocowakije. Speciaal voor hun verjaardag hebben Alex Agnew en Adriaan Van Den Hoof dat helemaal voorgelezen

  

Recht uit de boekenwinkel

 1. Boekhandel 't Stad Leest in Antwerpen moest sluiten, maar om het goed te maken lezen ze elke dag een kinderboek voor: je kan de filmpjes bekijken via hun Facebookpagina. 

 2. Boekenwinkel Boekarest uit Leuven doet precies hetzelfde: de eigenaar Maartje leest elke dag voor uit een prentenboek, een jeugdboek én een boek voor volwassenen. 

 

Prentenboeken kijken

 1. Ken je Dikkie Dik nog, de speelse rosse poes? Op YouTube vind je een paar van zijn verhaaltjes. Terwijl je luistert, kan je naar de tekeningen kijken.

 2. Fundels zijn prentenboeken, maar dan tot leven gebracht. Zo'n digitaal prentenboek bestaat uit een animatie, aangevuld met leuke tekenopdrachten, spelletjes en andere activiteiten. In deze lastige periode stellen ze gratis een aantal titels ter beschikking

 

Lees ook

Meer inspiratie

Boeken bij je thuis in coronatijden

Boeken bij je thuis in coronatijden

Van afhaalpunten en verrassingspakketten tot een literaire collect & go: openbare bibliotheken halen alles uit de kast om je leesplezier te blijven bezorgen.

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Voorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms - als je probeert te werken met een hoop kinderen in huis, bijvoorbeeld - mag je dat ook eens aan de professionals overlaten. Deze podcasts en luisterboeken zijn daarvoor ideaal.

6 podcasts voor en door ouders

6 podcasts voor en door ouders

Het ouderschap kent vele emoties. Je houdt zielsveel van je kinderen, maar soms zou je ze achter het behang kunnen plakken. Deze Nederlandstalige podcasts laten verhalen horen van andere ouders. Soms grappig, soms inspirerend en soms hartverscheurend.

Een wonderlijke expeditie van Robots

7 mooie stripverhalen voor kinderen

Een stripverslinder in huis? Dan zijn deze stripverhalen en graphic novels op kindermaat ongetwijfeld een succes: ze doen je lachen, dromen en soms ook denken.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips