U bent hier:

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag.


Bel de dichters van wacht

Op zaterdag 28 november kan je, met of zonder ouders, tussen 14 en 16 uur bellen naar het gratis nummer 0800 11 233.

Na een heerlijk zoet keuzemenu krijg je dan een heuse dichter aan de lijn – een dichter die voor kinderen schrijft. Misschien wel Joke van Leeuwen, Pat Donnez, Gil vander Heyden, Stijn De Paepe, Riet Wille of Ted van Lieshout.

Bel de poëzielijn

 

Schrijvers lezen voor

  1. Paul Van Loon, berucht griezelboekenschrijverleest voor uit Allemaal Onzin, een grappig en fantasierijk boek. 

  2. Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart lazen veel schrijvers voor uit hun eigen boeken. Luister bijvoorbeeld naar Tante Teefje van Ruth Verstraeten of Het verhaal van slimme Krol van Gerda Dendooven.

  3. In vier afleveringen las Pascale Platel voor uit haar boek Baby Pop en Billy Boef, over een kindje in de buik van haar mama. Je kan de filmpjes bekijken op haar Facebookpagina.  

  4. Enkele Nederlandse schrijvers schreven samen een verhalenreeks: Huisarrest - over kinderen die niet naar buiten mogen omdat er een virus heerstDe schrijvers lezen elke dag hun verhaal voor.

 

Bekende koppen lezen voor

  1. De enige echte Koningin Mathilde las een tijdje geleden een stukje voor, om kinderen aan te moedigen om meer te lezen. Ze las het prachtige boek Toen de zee stil was van Annelies Beck. 

  2. Het leukste prentenboek aller tijden is natuurlijk Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Rasverteller en grapjas Warre Borgmans heeft het nu voorgelezen. Genieten!

  3. Suske & Wiske vieren hun 75ste (!) verjaardag. Hun allereerste verhaal was Rikki en Wiske in Chocowakije. Speciaal voor hun verjaardag hebben Alex Agnew en Adriaan Van Den Hoof dat helemaal voorgelezen

  

Prentenboeken kijken

Ken je Dikkie Dik nog, de speelse rosse poes? Op YouTube vind je een paar van zijn verhaaltjes. Terwijl je luistert, kan je naar de tekeningen kijken.

 

Lees ook

Meer inspiratie

7x klassieke muziek op kindermaat

7x klassieke muziek op kindermaat

Klassieke muziek, saai? Natuurlijk niet! Deze online concerten en ontdekkingstochten nemen kinderen én grote mensen mee voor een reis vol wonderlijke klanken en bijzondere instrumenten.

De mooiste familievoorstellingen op Podium 19

De mooiste familievoorstellingen op Podium 19

Podium 19 is een nieuw cultuurkanaal: online én op je tv pik je er concerten, voorstellingen en ander cultureel leuks mee - en een reeks wonderlijke familievoorstellingen.

5 kunstige knutseltips voor kinderen

5 kunstige knutseltips voor kinderen

Begint de verveling toe te slaan? Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en laat je inspireren door de kunst in musea, online knutsellessen en magische voorstellingen.

6x creatief wandelen met kinderen

6x creatief wandelen met kinderen

"Zijn we er al?" Maak een einde aan het het gezeur en verander je wandeling in een spel of speurtocht: met deze 6 tips is een blokje om in je eigen buurt meteen een pak spannender.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips