U bent hier:

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag.


Schrijvers lezen voor

 1. Paul Van Loon, berucht griezelboekenschrijverleest dagelijks voor uit Allemaal Onzin, een grappig en fantasierijk boek. 

 2. Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart lazen veel schrijvers voor uit hun eigen boeken. Luister bijvoorbeeld naar Tante Teefje van Ruth Verstraeten of Het verhaal van slimme Krol van Gerda Dendooven.

 3. In vier afleveringen las Pascale Platel voor uit haar boek Baby Pop en Billy Boef, over een kindje in de buik van haar mama. Je kan de filmpjes bekijken op haar Facebookpagina.  

 4. Enkele Nederlandse schrijvers schreven samen een verhalenreeks: Huisarrest - over kinderen die niet naar buiten mogen omdat er een virus heerstDe schrijvers lezen elke dag hun verhaal voor.

 

Bekende koppen lezen voor

 1. De enige echte Koningin Mathilde las een tijdje geleden een stukje voor, om kinderen aan te moedigen om meer te lezen. Ze las het prachtige boek Toen de zee stil was van Annelies Beck. 

 2. Het leukste prentenboek aller tijden is natuurlijk Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Rasverteller en grapjas Warre Borgmans heeft het nu voorgelezen. Genieten!

 3. Suske & Wiske vieren hun 75ste (!) verjaardag. Hun allereerste verhaal was Rikki en Wiske in Chocowakije. Speciaal voor hun verjaardag hebben Alex Agnew en Adriaan Van Den Hoof dat helemaal voorgelezen

  

Recht uit de boekenwinkel

 1. Boekhandel 't Stad Leest in Antwerpen moest sluiten, maar om het goed te maken lezen ze elke dag een kinderboek voor: je kan de filmpjes bekijken via hun Facebookpagina. 

 2. Boekenwinkel Boekarest uit Leuven doet precies hetzelfde: de eigenaar Maartje leest elke dag voor uit een prentenboek, een jeugdboek én een boek voor volwassenen. 

 

Prentenboeken kijken

 1. Ken je Dikkie Dik nog, de speelse rosse poes? Op YouTube vind je een paar van zijn verhaaltjes. Terwijl je luistert, kan je naar de tekeningen kijken.

 2. Fundels zijn prentenboeken, maar dan tot leven gebracht. Zo'n digitaal prentenboek bestaat uit een animatie, aangevuld met leuke tekenopdrachten, spelletjes en andere activiteiten. In deze lastige periode stellen ze gratis een aantal titels ter beschikking

 

Lees ook

Meer inspiratie

Deze kinderboerderijen zijn weer open

Deze kinderboerderijen zijn weer open

Een kleine dierenvriend in huis? Dan is er goed nieuws: heel wat kinderboerderijen en dierenparken gaan weer open! Hier kan je op bezoek bij wollige schapen, schattige geitjes of kleurrijke exoten.

Uitstapjes met peuters en kleuters

Uitstapjes met peuters en kleuters

Wat te doen met een peuter of kleuter? We verzamelden de leukste musea, voorstellingen en parken waar ook de allerkleinsten welkom zijn.

baby's in het MAS

Naar het museum met je baby of peuter

Wil je met je baby naar het museum, maar bezorgt de gedachte aan de voelgrage handjes van je koter tussen die dure kunst je nu al een paniekaanval? Niet nodig: in deze musea ben je met je baby of peuter meer dan welkom.

Theater met peuters en kleuters

Theater met peuters en kleuters

Ben je nog op zoek naar een uitstapje met je kleuter of peuter? Wist je dat er prachtige voorstellingen bestaan speciaal voor de allerkleinsten?

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips