U bent hier:

De mooiste familievoorstellingen op Podium 19

De mooiste familievoorstellingen op Podium 19

De mooiste familievoorstellingen op Podium 19

Podium 19 is een nieuw cultuurkanaal: online én op je tv pik je er concerten, voorstellingen en ander cultureel leuks mee - en een reeks wonderlijke familievoorstellingen.


1. De zoektocht van een aanspoelkind in  SHEL(L)TER (6+)

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op de branding. Via de bijzondere ontmoetingen met enkele kleurrijke figuren op het strand leert hij de regels van het spel - of leren de anderen nog het meest van hem? 

SHEL(L)TER (6+) is een wonderlijk sprookje vol muziek, film en woorden: over wat het betekent om kind (of mens) te zijn en over de zoektocht naar een thuis

> SHEL(L)TER, op zondag 21 februari in première 

 

2. Opera op kindermaat in Fidelio (10+)

Florestan en Leonore dromen van een eerlijke, rechtvaardige samenleving. Met hun ludieke acties slagen ze erin om een grote groep mensen van diverse pluimage op de been te krijgen, om te protesteren tegen de tiran Pizarro. Pizarro Florestan daarop opsluiten in een geheime kerker, en Leonore moet een plan verzinnen om hem te bevrijden ...

Fidelio (10+) is de allereerste opera-tekenfilm van België: laat je meeslepen door het spannende verhaal van Florestan en Leonore, met muziek van Beethoven op de achtergrond. 

> Fidelio, op zondag 21 februari in première 

 

3. Zacht is het nieuwe stoer in Softies (6+) 

Softies (6+) is een dans- en circusvoorstelling over kwetsbaar durven zijn, waarin drie acrobaren het gevaar opzoeken en tegelijk gevaarlijk dicht bij elkaar komen. Ze gooien alle clichés overboord: over wat stoer is en flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien. 

Softies (6+), nog tot 9 maart te herbekijken 

 

4. Helemaal opnieuw beginnen in BAM! (6+)

BAM! Een knal. Een grote ramp. De wereld naar de vaantjes. Enkel en man en een vrouw blijven over om de wereld opnieuw bij elkaar te fantaseren, zoals zij denken dat het goed zou zijn. 

BAM (4+) is een energieke voorstelling over helemaal opnieuw beginnen, over dromen van een nieuwe wereld en soms eens botsen. 

> BAM! (6+), nog tot 23 februari te herbekijken

Meer inspiratie

7x klassieke muziek op kindermaat

7x klassieke muziek op kindermaat

Klassieke muziek, saai? Natuurlijk niet! Deze online concerten en ontdekkingstochten nemen kinderen én grote mensen mee voor een reis vol wonderlijke klanken en bijzondere instrumenten.

5 kunstige knutseltips voor kinderen

5 kunstige knutseltips voor kinderen

Begint de verveling toe te slaan? Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en laat je inspireren door de kunst in musea, online knutsellessen en magische voorstellingen.

6x creatief wandelen met kinderen

6x creatief wandelen met kinderen

"Zijn we er al?" Maak een einde aan het het gezeur en verander je wandeling in een spel of speurtocht: met deze 6 tips is een blokje om in je eigen buurt meteen een pak spannender.

De mooiste films om thuis te bekijken

De mooiste films om thuis te bekijken

Installeer eens een cinema in je eigen woonkamer: deze ontroerende, hilarische en zelfs splinternieuwe films voor kinderen bekijk je gewoon online.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips