U bent hier:

De mooiste films om thuis te bekijken

De mooiste films om thuis te bekijken

De mooiste films om thuis te bekijken

installeer eens een cinema gewoon eentje in je eigen woonkamer: deze prachtige, ontroerende en splinternieuwe films voor kinderen bekijk je gewoon online.


1. Haal de cinema in huis met JEF

Via de website van JEF en het online platform van Dalton kan je eigenwijze kinder- en jeugdfilms online bekijken, zelfs nieuwe films die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien. 

Wij nestelen ons alvast op de sofa voor De club van lelijke kinderen (9+), een spannende dystopie op kindermaat (dat is beter dan het klinkt) over een oorlog van kleur tegen een grijze wereld. 

 

2. Naar de cinema met Ketnet

Op Ketnet kan je regelmatig een mooie kinderfilm bekijken, in de Ketnet Cinema. En als je er eentje gemist hebt, kan je de films achteraf nog online herbekijken

 

3. Je eigen première met Lumière

Ook Lumière biedt online films aan die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien, met een uitgebreid aanbod voor kinderen én grote mensen. Voor een zacht prijsje kan je een film twee dagen lang huren. 

Wij kiezen alvast voor Marona, een animatieparel van Belgische makelij over een snoezig straathondje met een hartvormig neusje.

 

4. Een documentaire op kindermaat 

Wist je dat Ketnet ook vijf Vlaamse kinderdocumentaires maakte? De korte docu's van Ket & Doc, gericht op kinderen tussen negen en twaalf, vertellen elk een waargebeurd verhaal en tonen de wereld door de ogen van een kind. Dat telt als huiswerk, als je het ons vraagt. 

Zo is er Circus zonder tentover Romy die naar een pretpark in Frankrijk reist met het reizende circus van haar familie. 

 

Meer online kinderfilms

Lumière Cinema bij je thuis

Brugge, Cinema Lumière

  • Film

3+

Het beste van JEF!

Antwerpen, JEF vzw

  • Film

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Voorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms mag je dat ook eens aan de professionals overlaten: deze podcasts en luisterboeken zijn daarvoor ideaal.

De leukste livestreams met dieren

De leukste livestreams met dieren

Met deze livestreams kunnen je kinderen (en jij!) hun lievelingsdieren bespieden. Haal met een muisklik kittens, pinguins of giraffen in huis!

Ticket To Ride

De leukste gezelschapspellen voor kinderen

Peuter, kleuter, flinke bengel, mama of papa? Je bent nooit te jong of te oud om spelletjes te spelen. Deze 13 geheugen-, kaart- en bordspelen voor kinderen zorgen voor uren speelplezier.

Kamishibai

Bouw je eigen poppenkast

Slaat de verveling toe? Laat je creativiteit de vrije loop en installeer een poppentheater in je eigen woonkamer.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips