U bent hier:

De mooiste films om thuis te bekijken

De mooiste films om thuis te bekijken

De mooiste films om thuis te bekijken

Installeer eens een cinema in je eigen woonkamer: deze ontroerende, hilarische en zelfs splinternieuwe films voor kinderen bekijk je gewoon online.


1. Haal de bioscoop in huis met JEF

Via de website van JEF en het online platform Dalton kan je eigenwijze kinder- en jeugdfilms online bekijken, zelfs nieuwe films die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien. 

Wij nestelen ons op de sofa voor Operation Arctic, waarin drie kinderen per ongeluk achterblijven op een verlaten eiland in de poolzee - samen met een boze ijsbeer ... 

 

2. Naar de cinema met Ketnet

Op Ketnet kan je regelmatig een mooie kinderfilm bekijken, in de Ketnet Cinema. En als je er eentje gemist hebt, kan je de films achteraf nog online herbekijken

 

3. Je eigen première met Lumière

Ook Lumière biedt online films aan die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien, met een uitgebreid aanbod voor kinderen én grote mensen. Voor een zacht prijsje kan je een film twee dagen lang huren. 

Wij kiezen alvast voor Marona, een animatieparel van Belgische makelij over een snoezig straathondje met een hartvormig neusje.

 

4. Een documentaire op kindermaat 

Wist je dat Ketnet ook vijf Vlaamse kinderdocumentaires maakte? De korte docu's van Ket & Doc, gericht op kinderen tussen negen en twaalf, vertellen elk een waargebeurd verhaal en tonen de wereld door de ogen van een kind. Dat telt als huiswerk, als je het ons vraagt. 

Zo is er Circus zonder tentover Romy die naar een pretpark in Frankrijk reist met het reizende circus van haar familie. 

 

Meer online kinderfilms

5+

Van 3 maart 2021 tot 31 maart 2021

Het Hartroerende Verhaal van Hartenhaas

Eeklo, Online

  • Film

8+

Van 1 januari 2021 tot 1 januari 2022

Vrij lezen in de natuur - Machiavelli en de moed voor de vrijheid - Tinneke Beeckman - ONLINE

Berchem, Het zoekend hert ° The searching deer

  • Film

Lumière Cinema bij je thuis

Brugge, Cinema Lumière

  • Film

3+

Het beste van JEF!

Antwerpen, JEF vzw

  • Film

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

De mooiste familievoorstellingen op Podium 19

De mooiste familievoorstellingen op Podium 19

Podium 19 is een nieuw cultuurkanaal: online én op je tv pik je er concerten, voorstellingen en ander cultureel leuks mee - en een reeks wonderlijke familievoorstellingen.

5 kunstige knutseltips voor kinderen

5 kunstige knutseltips voor kinderen

Begint de verveling toe te slaan? Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en laat je inspireren door de kunst in musea, online knutsellessen en magische voorstellingen.

6x creatief wandelen met kinderen

6x creatief wandelen met kinderen

"Zijn we er al?" Maak een einde aan het het gezeur en verander je wandeling in een spel of speurtocht: met deze 6 tips is een blokje om in je eigen buurt meteen een pak spannender.

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips