U bent hier:

De mooiste films om thuis te bekijken

De mooiste films om thuis te bekijken

De mooiste films om thuis te bekijken

Als je niet naar de cinema kan, dan installeer je er gewoon eentje in je eigen woonkamer: deze prachtige, ontroerende en splinternieuwe films voor kinderen bekijk je gewoon online.


1. Haal de cinema in huis met JEF

Via de website van JEF en het online platform van Dalton kan je eigenwijze kinder- en jeugdfilms online bekijken, zelfs nieuwe films die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien. 

Wij nestelen ons alvast op de sofa voor De club van lelijke kinderen (9+), een spannende dystopie op kindermaat (dat is beter dan het klinkt) over een oorlog van kleur tegen een grijze wereld. 

 

2. Op berenjacht met Ketnet

Zo lang de coronacrisis duurt kan je op Ketnet elke ochtend een mooie kinderfilm bekijken, in de Ketnet Cinema. En als je er eentje gemist hebt, kan je de films achteraf nog online herbekijken

Onze favoriet? Wij gaan op berenjachtover vijf dappere kinderen die op avontuur trekken, op zoek naar echte beren. En achteraf kan je ook zelf op berenjacht in je eigen buurt, want heel wat mensen hebben er eentje verstopt achter hun raam. Hoeveel beren kunnen jullie spotten? 

 

3. Je eigen première met Lumière

Ook Lumière biedt online films aan die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien, met een uitgebreid aanbod voor kinderen én grote mensen. Voor een zacht prijsje kan je een film twee dagen lang huren. 

Wij kiezen alvast voor Marona, een animatieparel van Belgische makelij over een snoezig straathondje met een hartvormig neusje.

 

4. Een documentaire op kindermaat 

Wist je dat Ketnet ook vijf Vlaamse kinderdocumentaires maakte? De korte docu's van Ket & Doc, gericht op kinderen tussen negen en twaalf, vertellen elk een waargebeurd verhaal en tonen de wereld door de ogen van een kind. Dat telt als huiswerk, als je het ons vraagt. 

Zo is er Circus zonder tentover Romy die naar een pretpark in Frankrijk reist met het reizende circus van haar familie. 

 

Meer online kinderfilms

Lumière Cinema bij je thuis

Brugge, Cinema Lumière

  • Film

3+

Het beste van JEF!

Antwerpen, JEF vzw

  • Film

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

Kampeer eens in je eigen tuin

Kampeer eens in je eigen tuin

Eropuit trekken zit er nog even niet in, maar dat wil niet zeggen dat je geen vakantiegevoel in huis kan halen. Op reis in je eigen huis: dat doe je zo.

5 kunstige knutseltips voor kinderen

5 kunstige knutseltips voor kinderen

Begint de verveling toe te slaan? Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en laat je inspireren door de kunst in musea, online knutsellessen en magische voorstellingen.

Familietheater vanuit je living

Familietheater vanuit je living

Wist je dat je ook heel wat theatervoorstellingen voor kinderen gratis kan streamen? Wel, het kan en wij maakten een lijstje.

De leukste livestreams met dieren

De leukste livestreams met dieren

Met deze livestreams kunnen je kinderen (en jij!) hun lievelingsdieren bespieden. Haal met een muisklik kittens, pinguins of giraffen in huis!

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips