U bent hier:

De UiTtips van oma Marijke en opa Luc: toffe uitstapjes met hun kleinkinderen Joren (9) en Laurens (7)

De UiTtips van oma Marijke en opa Luc: toffe uitstapjes met hun kleinkinderen Joren (9) en Laurens (7)

De UiTtips van oma Marijke en opa Luc: toffe uitstapjes met hun kleinkinderen Joren (9) en Laurens (7)

Oma Marijke en opa Luc liefst trekken samen met hun kleinkinderen Joren (9) en Laurens (7) het liefste naar een speelbos of park. Maar ook een openluchtmuseum, plukboerderij of maïsdoolhof vinden ze tof. Laat je inspireren door hun tips.


 
Over Marijke en Luc
 
  • leeftijd: Marijke (61) en Luc (67)
  • kleinkinderen: Joren (9) en Laurens (7)
  • vast oppasmoment: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag na school (dan moet er wel huiswerk gemaakt worden .....). Maar op de vele vakantiedagen kunnen we wel op uitstap.
  • woonplaats: Borsbeek
  • leukste uitstap: Een maïsdoolhof (verkozen door de kinderen)
     

1) Maïsdoolhof (Essen)

De Bosrust in Essen is een leuke brasserie met groot terras. Er is een mooie speeltuin, je  kan er minigolf spelen maar ook verdwalen in de grote maïsdoolhof. Elk jaar is er een ander thema voor de doolhof, dit jaar was dat bijen en bloemen. Kinderen en (groot)ouders krijgen de opdracht vragen en raadsels te zoeken die in de doolhof verstopt zitten. Er komt best wel wat zoek- en puzzelwerk aan te pas om de vragen te vinden, de oplossingen te bedenken én terug uit de doolhof te raken. Met de juiste oplossingen kon je een etentje winnen, wat onze jongens nog meer motiveerde om alles te vinden. Uiteindelijk bleken we echt onze richting kwijt te zijn, zodat het lang zoeken werd naar de uitgang. Goed voor een tweetal uur zoek- en verdwaalplezier!

 

 

2) Vrijbroekpark (Mechelen)

Het Vrijbroekpark is een mooi, groot park met veel tuinen, sportvelden en een heel leuke speelplek voor kinderen. Er is ook een brasserie met groot terras en een speeltuin. Hier deden we deze zomer een schattenzoektocht van Vlieg. Aan het onthaal van het park kregen we instructies en een plannetje om onze schattentocht te starten. Aan de hand van de opdrachten en vragen (die hen intussen ook nog iets leerden over planten en bloemen) kregen we een tip over de locatie van de schat. Inmiddels was het beginnen regenen, maar dat kon onze enthousiaste speurders niet deren. Na intensief gespeur vonden we, intussen in de stromende regen, de schatkist. De namiddag werd afgesloten met een koek in een schuilhuisje in plaats van een ijsje op het terras. Laurens was boos op de buienradar want "die had gezegd dat het droog zou blijven"!

 

 

3) Openluchtmuseum Middelheim (Antwerpen)

Dit is één van onze vaste zomeruitstappen en altijd weer een voltreffer. De jongens kennen inmiddels een aantal van de kunstwerken, zodat er op voorhand al 'besteld' wordt waar we zeker langs moeten gaan. Het Middelheim is heel mooi als park en de combinatie met de kunstwerken in openlucht maakt het bijzonder. Op het terras aan het kasteel kan je even rusten en iets drinken met zicht op het park, maar onderweg zijn er ook voldoende banken om rustig van al het moois te genieten. Wij starten onze tocht meestal aan de kant van het kasteel (het oudste gedeelte van het park). Daar zijn vooral beelden te bewonderen, maar ook een aantal specialere kunstwerken. Het 'straatje waar niemand woont' willen Joren en Laurens telkens weer bezoeken. De overzijde van het park herbergt in de ogen van onze jongens de grootste schatten: de draden die bewegen, het omgevallen huis en de doolhof zijn kunstwerken waar we enige tijd moeten voor uittrekken. En als alle kunst bekeken is, ben je snel in het Nachtegalenpark waar een ijsje en de speeltuin wachten.

 


4) Speelbossen (Edegem en Borsbeek)

Een speelbos is voor Joren en Laurens synoniem voor ravotten, in de bomen klimmen, takkenhutten maken,... . Altijd een leuke bestemming dus. Het speelbos in Edegem (Fort V) heeft de leuke naam Dikke Bertha en is een groot, open bos met veel ruimte voor allerlei speelplezier. Er is ook een hele mooie boomhut. Het speelbos in Borsbeek (Fort III) is bij onze kleinzonen vooral geliefd om zijn deathride. Als we er alleen zijn, komt er geen eind aan de rides! Volgens Joren is het de enige échte, omdat hij zo snel gaat. Die in de speeltuin "is voor kleine kinderen".

 

5) Plukjefruit (Edegem)

Een nieuwe ontdekking sinds deze zomer en we zijn er al meteen twee keer naartoe getrokken op vraag van de kinderen. Op deze plukboerderij kan je zelf bessen, frambozen,... plukken volgens het aanbod van het seizoen én de dag. Je kan er ook lekkere confituur en fruitsappen kopen. De kinderen vinden het geweldig om met hun emmertje langs de overvloed aan bessen te lopen en naar hartenlust te plukken (en stiekem ook te proeven). Je moet hen wel wat intomen, want voor je het weet kom je thuis met kilo's bessen én een flinke rekening. De boerderij maakt deel uit van het domein Hof ter Linden, het kasteel in Edegem dat momenteel gerestaureerd wordt. Het park van het kasteel is vrij toegankelijk en leuk voor een wandeling met de kinderen.

 

6) Cinekids (Wilrijk)

Dit tips hierboven zijn vooral buitenactiviteiten, want dat is ook wat we het liefste samen doen. Maar ook bij minder goed weer vervelen we ons niet. We kijken er al naar uit om in de herfstvakantie naar ons lievelings-cc te trekken. CC De Kern is bij ons zeer geliefd omwille van het grote en gevarieerde aanbod aan voorstellingen en andere activiteiten voor kinderen. Tijdens de herfstvakantie is het festival Cinekids zeker een aanrader!

7) Altijd inspiratie

  • Oma Marijke schreef zich in op de nieuwsbrief van Vlieg. Elke vrijdag ontvangt ze zo een overzichtje van wat er in haar eigen buurt te doen is. Schrijf jij je ook in op de nieuwsbrief van Vlieg voor tips op maat? 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips