U bent hier:

De UiTtips van oma Rita en opa Gaëtan met hun 4 kleinkinderen (tussen 3m en 7 jaar)

De UiTtips van oma Rita en opa Gaëtan met hun 4 kleinkinderen (tussen 3m en 7 jaar)

De UiTtips van oma Rita en opa Gaëtan met hun 4 kleinkinderen (tussen 3m en 7 jaar)

Dichtbij huis of verder weg, oma Rita en opa Gaëtan weten wel waar naartoe met hun 4 kleinkinderen. Een museum links, een provinciaal domein rechts en tussendoor af en toe met de trein naar een stad. Lees welke fijne uitstapjes deze Bende maakt.


Over Rita en Gaëtan
  • leeftijd: Rita alias 'oma poes' (58) en Gaëtan of 'opa poes' (60)
  • kleinkinderen: Cas (7), Billie (5), Walt (2,5), Otis (3m)
  • oppasmomenten: Onze kinderen en kleinkinderen wonen allemaal ook in Merelbeke, zodat we hen heel vaak zien en regelmatig samen op stap kunnen gaan.
  • woonplaats: Merelbeke

Met de 2 oudsten kunnen we al eens een stapje in de wijdere wereld zetten. Met Walt iets minder maar toch hebben we voor hem ook enkele leuke plekjes gevonden. Otis gaat voorlopig mee in de kinderwagen.

 

1) Liedermeerspark

In Merelbeke zelf hebben we het Liedermeerspark. Dat is een natuurpark met een vijver en eendjes, mooie wandel- en fietspaden en ook een eerder kleine buitenspeeltuin met cafetaria. De speeltuin is afgesloten zodat de kids veilig kunnen spelen en niet weglopen. Er zijn speeltuigen voor kinderen tot ongeveer 8 jaar en diverse autootjes, fietsjes, karretjes, enz. waar de kleinsten naar hartenlust mee kunnen rondrijden.

 

2) De Gentbrugse Meersen

De Meersen zijn nog niet lang geleden aangelegd. De veilige buitenspeeltuin is ingedeeld per leeftijdsklasse en er zijn veel banken rondom. Hou er rekening mee dat er geen cafetaria is of mogelijkheid om een versnapering te kopen. Heel leuk om te wandelen, joggen of fietsen. 

Zoek je een binnenspeeltuin in jouw eigen buurt? Je vindt ze hier. 

3) Play beach

Naast de Gentbrugse Meersen bevindt zich de binnen- en ook een stukje buitenspeeltuin ‘Playbeach’. Met een net cafetaria en toiletten en ruime parking.

 

4) Domein Kouterslag

In Melle is er domein Kouterslag met grote buitenspeeltuin (in het zand) en cafetaria (met bediening) en mooi terras, waar het leuk zitten is terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Het domein heeft ook een voetbalveld, tennispleinen, turnzalen, enzovoort.

 

5) Autoworld

In Autoworld in Brussel liep een tentoonstelling van Ferrari en Cas is, net als zijn opa, fan van die vurige Italiaanse auto’s. Behalve de speciale tentoonstelling zie je daar ook de evolutie van de auto’s van het prille begin tot nu en dat vond Cas heel interessant. We hebben er de kinderzoektocht gedaan en dat was heel leuk. Op het einde kreeg Cas een klein geschenkje en dat vinden de kids natuurlijk fijn.

 

6) Provinciaal domein Het Leen

Ook in dit domein kan je fijn wandelen en fietsen en de speeltuin ligt pal naast het cafetaria. Mooi terras met bediening.

 

7) Rivierenhof

Deze zomer hebben we met onze oudste kleinzoon Cas het Rivierenhof in Antwerpen bezocht. De bedoeling was om daar de kinderspeurtocht te doen, maar de bewegwijzering was niet zo duidelijk, zodat we na een tijdje verdwaald waren en dus de route niet meer terugvonden. We hebben er ook een partijtje minigolf gespeeld (heel verzorgd terrein!). Het cafetaria is leuk, maar aan de dure kant. Toch wel fijne dag gehad!

 

8) Provinciaal domein Puyenbroek

In dit Provinciaal domein in Wachtebeke is het heerlijk wandelen, fietsen en spelen. De cafetaria is wat verderop in het park, maar bij de speeltuinen bevinden zich ook picknicktafels. Handig! De grote parking staat bij grotere evenementen, bvb de Halloweentocht, goed vol.

Er zijn nog veel meer provinciale domeinen in Vlaanderen. Dit is een overzicht.

 

9) De Zoo

De reis met de trein naar de Zoo in Antwerpen was al een avontuur op zich. Als je bij de NMBS een daguitstap boekt, reizen de kids bovendien gratis mee. Ter plaatse hebben we echt genoten van het mooie vernieuwde park. Ook heel net cafetaria en het eten zag er ook best lekker uit (wij hadden onze picknick mee). 

 

10) Huis van Kina

Dit Huis is echt een belevenis voor groot en klein. Cas en Billie deden een speurtochtje op maat en dat vonden ze heel tof. Heel leerrijk en interessant, ook voor de volwassenen. Op het eind kregen de kinderen nog een geschenkje.

 

11) Gravensteen

Het Gravensteen is ideaal om te doen met grote én kleine ridders vanaf 5 jaar (prinsesjes vinden dit misschien ook wel leuk, hoor). De kinderen vinden de uitleg met de audiogids interessant. Goed gelegen in centrum van Gent en bereikbaar met het openbaar vervoer (de tram die o.a. aan het station passeert, stopt vlak voor de deur). Imposant mooi gebouw.

Kastelen spreken altijd tot de verbeelding. In deze kastelen voelen kinderen zich meteen een prinses of prins voelen.

 

12) Altijd inspiratie

  • Oma Marijke schreef zich in op de nieuwsbrief van Vlieg. Elke vrijdag ontvangt ze zo een overzichtje van wat er in haar eigen buurt te doen is. Schrijf jij je ook in op de nieuwsbrief van Vlieg voor tips op maat? 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips