U bent hier:

De zomerkalender van onze Vlaamse mama en papa bloggers

De zomerkalender van onze Vlaamse mama en papa bloggers

De zomerkalender van onze Vlaamse mama en papa bloggers

Hoe ziet de zomer van onze Vlaamse mama en papa bloggers eruit? Lobke Gielkens (Leuke Wereld), Pieter Declercq (Vaderklap), Erika Van Tielen en Judith De Meester (Dietemiet) tippen hun must do’s voor een onvergetelijke zomer met de kinderen.


 

Leuke Wereld

  • 4Hoog - theater op verschillende locaties

Een ongelooflijk tof Gents productiehuis dat kwalitatief en toegankelijk theater maakt voor kleine toeschouwertjes vanaf 3 jaar. Terwijl je als ouder keihard meegeniet van het theaterspel, zie je de pretoogjes van je kleine monstertjes glunderen terwijl hun hoofdje volgeropt wordt met fantasie.

Een kindvriendelijk festival waar je muziekgroepen vanuit de hele wereld aan het werk kan zien. Bovendien is het helemaal gratis! Kinderanimatie is er massaal aanwezig met een heus Kidz-dorp waar reuzespringkussens zijn. Je kinderen kunnen zich laten grimeren, hennatattoos laten zetten, zelf muziek maken, knutselen of  luisteren naar verhaaltjes. Een aanradertje van jewelste volgens ons!

Dit leuke Brugse festival is het enige festival waar kinderen kapitein zijn! Kindvriendelijk op en top met grimestands, lekker eten en geweldige muziek. Vergeet vooral geen gehoorbescherming mee te nemen voor je kleintjes en jezelf.

 

Vaderklap

Het heelal is iets magisch. De sterren, de maan, de zon, de melkweg, het spreekt allemaal tot verbeelding, zowel voor vaders als voor kinderen. In het planetarium van Brussel kunnen we ons helemaal uitleven. Er zijn planetariumfilms, een raketlancering meemaken, over het planeetoppervlak vliegen en zelfs een virtueel bezoek brengen aan het Internationaal Ruimtestation. Dit staat sowieso op ons Vaderklap to-do-lijstje.

Is het stralend weer, dan willen we naar buiten. Gewoon, buiten spelen, ravotten, klimmen en klauteren. In elke regio vind je wel iets leuk. In Balen is er de Keiheuvel. Een recreatiedomein met speeltuigen voor elke leeftijd, hindernissenparcours, klimtouwen en veel meer. Bovendien is er een openluchtzwembad. Genoeg gespeeld, ontdek dan de duinen en bossen. Neem je picknick mee, de fietskar of draagrugzak en leef je een dag lang uit. 

 

Erika Van Tielen

Vorig jaar zijn we voor de eerste keer naar een kindernocturne in het Red Star Line Museum geweest. Wow! Onze jongens werden helemaal meegezogen in dat verhaal. Meer dan een uur lang dachten ze oprecht dat ze elke minuut met de boot naar Amerika zouden vertrekken. Educatief ja, maar vooral heel erg plezant. En ook de mama’s hebben zich niet verveeld!

  • Pit - Borgloon

Kunst in de vrije natuur! Pit, een pittig project voor groot en klein. Toen ik de foto's toonde aan Finn, was zijn eerste reactie: stoer, wanneer gaan we? Het doet me ook een beetje denken aan de kampeerhutten en tipi's van de Lilse Bergen.

 

Dietemiet

Vaar met een kano door een prachtig stukje natuur in het hart van de Antwerpse Kempen, in het rustig kabbelende water van de Kleine Nete. Dit uitstapje is ook met kleinere kinderen goed te doen, omdat je de afstanden kort kunt houden en het water nergens wild is. Meer onderweg ook aan om te picknicken en geniet van de rijke planten- en dierenwereld!

Diep verscholen tussen de velden van Bertem ligt speelbos ’t Vossenhol. Zet je auto op de parking dicht bij het speelbos of maak eerst een mooie wandeling door de omliggende natuur. Het bos biedt tal van speelmogelijkheden voor kleine en grotere kinderen en is ook een ideale plek voor een ontspannen picknick met het hele gezin.

  

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips