U bent hier:

Doe mee aan de Voorleesweek 2017

Zus leest voor aan broer, oma leest voor aan kleindochter, juf leest voor aan de leerlingen. Tijdens de Voorleesweek van 18 tot en met 26 november 2017 lijkt het wel of iedereen voorleest aan iedereen. En dat is meteen ook de bedoeling van deze actie.

 

De Voorleesweek wil iedereen aan het voorlezen krijgen, groot én klein, mama... en vooral papa, want de Voorleesweek roept dit jaar luidkeels 'Hoera voor de voorleespapa's'.

Kan je kind ondertussen zelf al lezen? Dat is geen reden om te stoppen met voorlezen. Want geef toe, een boek dat voorgelezen wordt, klinkt 100 keer mooier. Of draai de rollen eens om tijdens de Voorleesweek en laat je wurm joù eens een verhaaltje toefluisteren. Gezellig!

Voorleesactiviteiten in jouw buurt

Voorlezen doe je meestal thuis, maar de Voorleesweek stuurt je buitenshuis. Heel wat bibliotheken, boekhandels en verenigingen organiseren tussen 18 en 26 november 2017 voorleesactiviteiten. Schrijvers komen uit hun kinderboeken lezen, je kan naar een voorleesontbijt of voorleesmarathon of meedoen met een boekenworkshops.

Bekijk wat er te doen is in...

Of doorzoek alle activiteiten van de Voorleesweek 2017

Voorlezen doe je het hele jaar door

Wist je dat je je in vele bibliotheken het hele jaar terecht kan voor voorleeskwartiertjes? Het zijn heerlijke momentjes waarop een voorlezer speciale boekjes uitkiest om aan de kinderen te vertellen. Zalig toch, zo even wegdromen bij fantasierijke prenten of giechelen met grappige personages. En nadien kies je natuurlijk een boekje uit om dit ritueel thuis verder te zetten.

De voorleesteller, boeken kiezen en voorleestips

  • Een spannend kinderboek dat je avond na avond voorleest tot de laatste zin is of elke dag een kort versje waar jullie samen mee moeten lachen, voor elk kind en elke situatie is er wel een geschikt boekje te vinden. Hier vind je boekentips volgens de leeftijd van je koter (0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar of 9-12 jaar).
  • Radio Gaga-man Dominique geeft je 5 ultieme voorleestips.
  • Ben je van plan zelf voor te lezen tijdens de Voorleesweek? Zet je dan mee op de 'teller'. Je krijgt dan een luisterverhaal met Wim Oosterlinck en Jelle De Beule cadeau én maakt kans op een boekenpakket. Alle info hierover vind je op de website www.voorlezen.be.
  • Vliegs facetoog viel onlangs trouwens op enkele geweldige kinderkunstboeken die je kind anders naar kunst doen kijken en die aanzetten om zelf eens de kunstenaar uit te hangen.
  • Reporter Vera verdwijnt geregeld met haar kinderen. In een boek. Volgens haar groeien boeken mee met haar kinderen. Lees haar column nav de Voorleesweek.

 

Wil je voortaan tips op jouw eigen maat ontvangen van Vlieg? Als je je inschrijft op de nieuwsbrief, ontvang je op vrijdag een overzicht van de activiteiten voor kinderen en gezinnen in het komende weekend in jouw eigen buurt.

Onze tips
4+

woensdag 21 november 2018

Voorleesweek : Voorlezen in het meervoud : digitaal, kamishibai en klassiek

Brakel, Openbare Bibliotheek Brakel

  • Lezing of congres

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips