U bent hier:

Doe mee aan de Voorleesweek 2018

Doe mee aan de Voorleesweek 2018

Doe mee aan de Voorleesweek 2018

Zus leest voor aan broer, opa leest voor aan kleindochter, juf leest voor aan de leerlingen. Tijdens de Voorleesweek, van 17 tot en met 25 november, leest iedereen voor aan iedereen. En dat treft, want dat is precies de bedoeling van deze actie.


Vroege voorleesvogels

Voorlezen is gezond voor iedereen: groot en klein, jong en oud. Maar de Voorleesweek heeft dit jaar wat extra aandacht voor de allerkleinsten. Want ook peuters en zelfs baby's hebben baat bij een goed verhaal: dat is goed voor hun taalontwikkeling, en bovendien is voorlezen ook een uitstekende manier om leesplezier te kweken bij kinderen. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen!

 

Er was eens...

Tijdens de Voorleesweek is het verboden om nee te zeggen als je koter vraagt om "nog één verhaaltje?". Dat is beslist. Maar behalve extra voorleessessies in eigen huis zijn er ook verhalen en activiteiten in heel wat boekhandels en bibliotheken. Fluisterend, zingend, roepend, giechelend of dansend: er zijn duizend verschillende manieren om voor te lezen. En deze week mag je ze allemaal proberen. 

Een bloemlezing uit het programma. Neem oma en opa mee naar de bib en laat hen gezellig voorlezen. Breng je liefste teddybeer naar een knuffelslaapfeest, lees hem nog een verhaaltje voor het slapengaan en haal Teddy de volgende ochtend weer op. Of lees eens voor met een knuffelgrage hond als publiek. Mag het allemaal wat actiever? Dan kan je bijvoorbeeld mee geluiden maken bij het muzikale verhaal van een magische kamishibai, of naar het Brusselse Muntpunt trekken voor een leuke tentoonstelling vol verhalen over groot worden. 

 

Verhaaltjes in jouw buurt

Je ziet het: aan goede verhalen geen gebrek tijdens de Voorleesweek. Ontdek snel het volledige programma, maak je keuze en laat je verwonderen! 

Liefst niet te ver van je bed? Bekijk dan het aanbod per provincie.

 

Beeld: © Michiel Devijver | Iedereen Leest 

 

Wil je voortaan tips op jouw eigen maat ontvangen van Vlieg? Als je je inschrijft op de nieuwsbrief, ontvang je op vrijdag een overzicht van de activiteiten voor kinderen en gezinnen in het komende weekend in jouw eigen buurt.

Alle verhalen
5+

vrijdag 29 maart 2019

Verhaaltje voor het slapengaan

Lede, Openbare Bibliotheek Lede

  • Lezing of congres

5+

Van 1 maart 2019 tot 31 maart 2019

Jeugdboekenmaand 2019 - Thema 'Vriendschap'

Alsemberg, Gemeentelijke bibliotheek Beersel

  • Kermis of feestelijkheid

2+

Van 6 oktober 2018 tot 1 juni 2019

Voorleeshalfuurtje

Maldegem, Bibliotheek Maldegem

  • Lezing of congres

5+

woensdag 20 november 2019

Voorleesnamiddag met knutselen tijdens de voorleesweek

Brakel, Openbare Bibliotheek Brakel

  • Lezing of congres

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips