U bent hier:

Een dagje aan zee met kinderen

Een dagje aan zee met kinderen

Een dagje aan zee met kinderen

Het blijft een klassieker tijdens de zomervakantie: een uitstapje naar de zee. Benieuwd naar wat er te beleven valt aan de Belgische Kust, naast zandkastelen bouwen en schelpjes tellen? We helpen je op weg.


1. De waanzinnige boomhut

Nog tot en met 5 juli kan je Fort Napoleon ontdekken door middel van creatieve opdrachten en een uitdagend hindernissenparcours! Breng nog vlug een bezoekje aan de doe-expo, De Waanzinnige Boomhut.

 

2. De Schatten van Vlieg (vanaf 1 juli)

Ook aan de kust heeft Vlieg een paar schatten verstopt. Speur tussen de kunstwerken van grootmeesters James Ensor en Léon Spilliaert in Mu.ZEE en spits je oren voor de zoektocht naar het geluid van de Atlantikwall.

 

3. Een TikTok-tour door Oostende

Geen saaie wandeling, maar een TikTok-tour (met voorbeeldfilmpjes) doorheen de highlights van de wondermooie stad aan zee. En stiekem pik je misschien nog iets op van de prachtige kunstwerken onderweg.

 

4. Gratis te beleven aan de Kust

  • Beklim de hoogste 'berg' aan de Kust in Koksijde-Oostduinkerke. Met zijn 33 meter heb je wel een mooie wandeling op de Hoge Blekker. Neem je picknick mee en geniet extra lang van de kustduin.
  • In Nieuwpoort mondt de IJzer rechtstreeks uit in zee. Scheep in voor de overzet naar het natuurgebied de IJzermonding om in prachtige natuur te vertoeven. Het overzetbootje is ook een kunstig exemplaar van de hand van Roger Raveel.
  • Middelkerke-Westende is dé stripgemeente aan de Kust. Je vindt er langs de zeedijk tal van stripfiguren terug. Op de stripmuren komen ze tot leven en vertellen ze een klein verhaal.
  • In recreatiedomein Grasduinen in Bredene kan je terecht voor een mountainbikeparcours, een fiets– en wandelpad, verschillende sportvelden, een fit-o-meter en speelpleintoestellen. 

 

5. Golf voor fluoliefhebbers

Minigolfen in het donker, dat klinkt als een rampzalig idee. Maar als je er blacklights aan toevoegt, wordt het geniaal. Ga voor een potje fluogolf in Blankenberge.

 

6. Dierplezier voor kinderen

  • Altijd al eens een slang willen aaien? In het Serpentarium (Blankenberge) kan je niet alleen kijken naar spinnen, slangen en hagedissen, je kan ze ook aanraken. Opgelet: het Serpentaruim is voorlopig nog gesloten.
  • Heb je het toch meer voor konijnen, lammetjes of cavia’s? Er zijn gelukkig ook kinderboerderijen aan de kust: Paepehof (Adinkerke) en De Lange Schuur (Oostende) zijn opnieuw open.
  • Het Zwin (Knokke-Heist) ken je natuurlijk als het ongerepte natuurdomein, tevens internationale tussenstop voor trekvogels. Maar wist je ook dat je er een tof huttenbelevenisparcours kan doen?

Meer inspiratie

Schatten jagen bij regenweer

Schatten jagen bij regenweer

Een beetje regen houdt een schattenjager niet tegen - zet dat gerust op een tegeltje. Maar er zijn grenzen. Gelukkig kan je zelfs bij hondenweer schatten zoeken!

Mechelen met kinderen: verrassende citytrip

Mechelen met kinderen: verrassende citytrip

Mechelen is eigenlijk één grote speeltuin voor grote en kleine avonturiers. Ontdek het zelf tijdens een daguitstap of weekendje weg. We helpen je alvast op weg met de meest kindvriendelijke activiteiten.

De leukste schattenjachten bij mooi weer

De leukste schattenjachten bij mooi weer

Vanaf 1 juli is Schatten van Vlieg terug! Ga al wandelend, fietsend of ravottend op zoek naar een schat in jouw buurt. Ontdek onze favoriete zoektochten voor een zonnige dag.

7x origineel overnachten met kinderen

7x origineel overnachten met kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een oude treinwagon. Wat een avontuur! We tippen zeven bijzondere plekken om te overnachten met kinderen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips