U bent hier:

Een hobby voor je kinderen? Cursussen en workshops in jouw buurt

Een hobby voor je kinderen? Cursussen en workshops in jouw buurt

Een hobby voor je kinderen? Cursussen en workshops in jouw buurt

Op school leren je kinderen al heel veel, maar ook buiten de school(m)uren kan een kind zijn talent ontplooien. Zoek je iets sportiefs, creatiefs of muzikaal? Bekijk het rijke aanbod aan cursussen of workshops in je buurt.


In muziekscholen, academies en sportzalen wordt er een heel schooljaar lang volop geoefend, gezweet of geknutseld. Maar ook tijdens kortlopende cursussen of zelfs workshops-van-één-dag kunnen kinderen proeven van iets nieuws. 

Grasduin door het aanbod aan cursussen in:

Heeft jouw kind overduidelijk een overdosis aan creatief talent? Dan vind je hier onze tips voor kinderen die niets liever doen dan knutselen en tekenen. En ken je de kunstzinnige jeugdbeweging Bazart al?

Yoga alleen, of samen met je kind, dat moet je gewoon eens uitproberen! Bekijk hier het yoga-aanbod voor (groot)ouders/baby's/kinderen.

Meer inspiratie

Plezier in Hidrodoe

7x wetenschap en technologie voor kinderen

Krijgt je kleine Einstein niet genoeg van proefjes doen, fossielen onderzoeken, verre planeten bespieden en nieuwe machines uitvinden? Van museum tot volkssterrenwacht: hier kunnen kinderen spelenderwijs bijleren.

meisje leest boek

Zeven kunstboeken voor kinderen

Deze 7 kinderkunstenboeken zetten je kind aan het knutselen en tekenen, aan het kijken en fantaseren. Ideaal om mee te nemen naar het museum!

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Iedereen kent wel scouts of chiro. Maar wat als je naast dat ravotten ook graag creatief bezig bent?

Creatieve activiteiten voor kinderen die graag knutselen

Creatieve activiteiten voor kinderen die graag knutselen

Je hebt van die kinderen die je een groot plezier doet door ze iets creatiefs in hun handen te stoppen. Ze doen niets liever dan creatief knutselen met papier. Waar neem je deze creatieve talenten het beste mee naartoe?

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips