U bent hier:

Eerste hulp bij hittegolf

Tips voor tijdens een hittegolf

Eerste hulp bij hittegolf

Veel te warm voor een uitstapje? Helemaal niet, want er zijn heel wat mogelijkheden tot verfrissing. Van een plons in een vijver tot een uitstapje onder de grond: met deze vier tips houden jullie het hoofd koel.


1. Schuil in het bos

Geen beter schaduwplekje dan een groen bos. Ontsnap aan de zon met een gezellige boswandeling, of nog beter: trek naar een blotevoetenpad en koel je tenen in de plassen en de modder. 

Een tip voor gevorderde ravotters: provinciedomein De Averegten in Heist-op-den-Berg heeft een groot speelbos vol boomstammen en wilgenhutten, én een vijver waarin je naar hartelust modderfiguren mag boetseren. Om het feest helemaal compleet te maken kan je er zelfs een ijsje eten!

> De leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

 

2. Dwaal door een koel kasteel

Metersdikke muren, vochtige kelders en schaduwrijke tuinen - kastelen hielden het lang voor de uitvinding van de airco al koel. Gluur over de kantelen van het Gravensteen, zoek een Schat van Vlieg in het Kasteel van Gaasbeek of laat je op sleeptouw nemen door Ridder Arthur in Kasteel Beauvoorde

> De leukste kastelen om met de kinderen te verkennen

 

3. Duik onder de grond

Is het écht te warm om naar buiten te gaan? Dan blijft er nog één optie over: een uitstapje onder de grond. Je kan de wereld onder Brussel ontdekken in het Riolenmuseum, door de ondergrondse gangen van een mijnsite dwalen in C-mine of de kelders van Keizer Karel verkennen in het Coudenbergpaleis. Spannend én verfrissend! 

 

4. Neem een frisse duik

De beste manier om de hitte te bestrijden is een frisse duik. Geen zwembad in eigen tuin? Geen probleem: we maakten een lijstje van de leukste openluchtzwembaden van Vlaanderen. 

Opgelet: vergeet niet je plons op voorhand te reserveren! Bij grote drukte (of hitte) kan het zwembad volzet zijn. 

> Duikbrillen en luchtmatrassen in de aanslag!

Meer inspiratie

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit © guy van grinsven

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zes adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.

Een dagje aan zee met kinderen

Een dagje aan zee met kinderen

Het blijft een klassieker tijdens de zomervakantie: een uitstapje naar de zee. Benieuwd naar wat er te beleven valt aan de Belgische kust, naast zandkastelen bouwen en schelpjes tellen? We helpen je op weg.

Knooppuntfietsen met kinderen

Knooppuntfietsen met kinderen

Samen met Knooppunter gingen we op zoek naar de leukste fietstochten die je gemakkelijk met kinderen en kleinkinderen kan doen.

Openluchtzwembaden

De leukste openluchtzwembaden

De beste manier om de hitte te bestrijden is een frisse duik. Geen eigen zwembad om in te plonzen? Geen probleem: wij lijsten de leukste buitenzwembaden van Vlaanderen op. Zwembroek en luchtmatras in de aanslag!

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips