U bent hier:

Familietheater vanuit je living

Familietheater vanuit je living

Familietheater vanuit je living

Wist je dat je ook heel wat theatervoorstellingen voor kinderen gratis kan streamen? Wel, het kan en wij maakten een lijstje.


1. Bekijk álle voorstellingen van FroeFroe

Figurentheater FroeFroe maakt fantastische theater voor kinderen, jongeren én volwassenen. Je kan alle recente voorstellingen en een hoop oude voorstellingen nu ook online bekijken op Vimeo (wachtwoord froefroe) en YouTube.

 

2. Een sprookjesmusical van de Efteling

Volg de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Sprookjessprokkelaar de musical was in 2019 te zien in verschillende theaters in Nederland en België, maar staat nu dus geheel online.

 

3. Handen wassen en voeten groeten met Kapitein Winokio

Ook Kapitein Winokio wil kinderen en ouders een hart onder de riem steken. Hij verzamelt liedjes en clipjes op zijn website onder de noemer ‘Eerste hulp bij quarantaine’. En via het YouTube-kanaal van concertzaal AB haal je de berenconcerten zo naar je woonkamer

 

4 Laagland on demand

Het Nederlandse theaterhuis, Het Laagland, brengt theaterjuweeltjes naar je huiskamer. Naast energiek theater brengen ze je ook 'bonusmateriaal': een aantal opdrachtenfilmpjes die je kind(eren) op speelse wijze meevoeren in de thema's van de voorstellingen of een kijkje bieden achter de schermen.

De meeste voorstellingen zijn intussen weer van het platform verdwenen, maar de drie populairste voorstellingen blijven beschikbaar.

 

5. Een 4Hoog-klassieker

Ook 4Hoog Kindertheater brengt theater naar je woonkamer. Bekijk hier de integrale voorstelling van 'KEIK', een 4Hoog-klassieker voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

6. Het levende radijsje

Doe de gordijnen dicht, de lampen uit en waan je even in de grote zaal van hetpaleis met de vertoning van Groezel of Grijsje, het levende radijsje! Bekijk hier de hele voorstelling met als wachtwoord HETPALEIS.

 

7. Gringo’s, poncho’s en sombrero’s

Dankzij de Nederlandse VPRO kan je Snorro, een visueel theaterspektakel, geheel online bekijken. Spannende gevechten, dartelende balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse live muziek? Hierzo!

 

 


Lees ook

   


  Heb je zelf nog tips om van thuisblijven een feest te maken? vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be (Laat het ons weten).

  Meer inspiratie

  7x klassieke muziek op kindermaat

  7x klassieke muziek op kindermaat

  Klassieke muziek, saai? Natuurlijk niet! Deze online concerten en ontdekkingstochten nemen kinderen én grote mensen mee voor een reis vol wonderlijke klanken en bijzondere instrumenten.

  De mooiste familievoorstellingen op Podium 19

  De mooiste familievoorstellingen op Podium 19

  Podium 19 is een nieuw cultuurkanaal: online én op je tv pik je er concerten, voorstellingen en ander cultureel leuks mee - en een reeks wonderlijke familievoorstellingen.

  5 kunstige knutseltips voor kinderen

  5 kunstige knutseltips voor kinderen

  Begint de verveling toe te slaan? Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en laat je inspireren door de kunst in musea, online knutsellessen en magische voorstellingen.

  6x creatief wandelen met kinderen

  6x creatief wandelen met kinderen

  "Zijn we er al?" Maak een einde aan het het gezeur en verander je wandeling in een spel of speurtocht: met deze 6 tips is een blokje om in je eigen buurt meteen een pak spannender.

  Geef jouw mening over jullie uitstapjes

  Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

  Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

  Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

  Ja, stuur mij wekelijks UiTtips