U bent hier:

Familietheater vanuit je living

Familietheater vanuit je living

Familietheater vanuit je living

Wist je dat je ook heel wat theatervoorstellingen voor kinderen gratis kan streamen? Wel, het kan en wij maakten een lijstje.


1. Podium aan huis

Gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen bundelen hun krachten op podiumaanhuis.beVia dit platform kan je tijdelijk toch genieten van straffe podiumvoorstellingen voor jong en oud. De aangeraden leeftijd staat telkens bij de voorstelling.

 

2. Bekijk álle voorstellingen van FroeFroe

Figurentheater FroeFroe maakt fantastische theater voor kinderen, jongeren én volwassenen. Je kan alle recente voorstellingen en een hoop oude voorstellingen nu ook online bekijken op Vimeo (wachtwoord froefroe) en YouTube

 

3. De tuin van de walvis, live in je huiskamer

Haal de popcorn maar boven en nestel je gezellig in de zetel voor een magisch avontuur van Beeldsmederij De Maan. Ze zetten de succesvoorstelling DE TUIN VAN DE WALVIS, gebaseerd op de prachtvertelling van Toon Tellegen, namelijk integraal online. Geschikt voor iedereen vanaf vijf jaar.

Dit was onze eerste 'digitale' theatervoorstelling en we zijn heel enthousiast. Een aanrader voor alle families die nu thuis zitten en snakken naar een echt mooi verhaal.

Mama Katelijne via de bende van Vlieg

4. Een sprookjesmusical van de Efteling

Volg de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Sprookjessprokkelaar de musical was in 2019 te zien in verschillende theaters in Nederland en België, maar staat nu dus geheel online.

 

5. Handen wassen en voeten groeten met Kapitein Winokio

Ook Kapitein Winokio wil kinderen en ouders een hart onder de riem steken. Hij verzamelt liedjes en clipjes op zijn website onder de noemer ‘Eerste hulp bij quarantaine’. En via het YouTube-kanaal van concertzaal AB haal je de berenconcerten zo naar je woonkamer

 

6. Laagland on demand

Het Nederlandse theaterhuis, Het Laagland, brengt elke woensdag nieuwe theaterjuweeltjes naar je huiskamer. Naast energiek theater brengen ze je ook 'bonusmateriaal': een aantal opdrachtenfilmpjes die je kind(eren) op speelse wijze meevoeren in de thema's van de voorstellingen of een kijkje bieden achter de schermen.

 

7. De Grote Googelshow

Normaal produceert Cliffhanger hoofdzakelijk video's voor bedrijven, maar nu liggen de opnames helemaal stil. Om ouders die met kinderen thuis zitten wat te helpen hun kinderen te entertainen, organiseren ze woensdag om 14u30 een goochelshow via Facebook Live. Vooral voor kinderen tussen 3 en 10 jaar. En ze proberen het zo interactief mogelijk te maken. Spannend!

 

8. Een 4Hoog-klassieker

Ook 4Hoog Kindertheater brengt theater naar je woonkamer. Bekijk hier de integrale voorstelling van 'KEIK', een 4Hoog-klassieker voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

9. Het levende radijsje

Doe de gordijnen dicht, de lampen uit en waan je even in de grote zaal van hetpaleis met de vertoning van Groezel of Grijsje, het levende radijsje! Bekijk hier de hele voorstelling met als wachtwoord HETPALEIS.

 

10. Gringo’s, poncho’s en sombrero’s

Dankzij de Nederlandse VPRO kan je Snorro, een visueel theaterspektakel, geheel online bekijken. Spannende gevechten, dartelende balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse live muziek? Hierzo!

 

 


Lees ook

 


Heb je zelf nog tips om van thuisblijven een feest te maken? vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be (Laat het ons weten).

Meer inspiratie

20 tips om van thuisblijven een feest te maken

20 tips om van thuisblijven een feest te maken

Vijf weken thuisblijven met kinderen, hoe pak je dat aan? Gelukkig zijn er een heleboel leuke dingen om met kinderen te doen die wel coronaproof zijn. We helpen je op weg met deze twintig survivaltips.

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Voorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms - als je probeert te werken met een hoop kinderen in huis, bijvoorbeeld - mag je dat ook eens aan de professionals overlaten. Deze podcasts en luisterboeken zijn daarvoor ideaal.

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag.

De mooiste films om thuis te bekijken

De mooiste films om thuis te bekijken

Als je niet naar de cinema kan, dan installeer je er gewoon eentje in je eigen woonkamer: deze prachtige, ontroerende en splinternieuwe films voor kinderen bekijk je gewoon online.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips