U bent hier:

Festival Rode Hond voor kinderen in de herfstvakantie

Festival Rode Hond voor kinderen in de herfstvakantie

Festival Rode Hond voor kinderen in de herfstvakantie

Wil je samen met de kinderen een onvergetelijke herfstvakantie beleven? Zak dan tussen 27 en 30 oktober 2018 af naar Leuven voor het kunstenfestival Rode Hond. Kies met het hele gezin voor coole voorstellingen, films, workshops en meer.


Er loop een hond los in Leuven. Een rode nog wel. Op maar liefst 20 plaatsen in de stad is hij gesignaleerd en overal waar hij komt markeert hij het terrein als kindvriendelijke plek. Er is ook dit jaar in Leuven geen ontkomen aan om besmet te worden door het (honds)dolle familiefestival in de herfstvakantie. Het kunstenfestival Rode Hond is én een theaterfestival, én een filmfestival, én een doe-festival. Na een Openingsfeest met De Tamtammen en de Madammen op zaterdag 27 oktober, kan je vier dagen lang kiezen uit meer dan 200 activiteiten. Een boel activiteiten zijn gratis (soms mits reservatie). Ga zeker ook eens lang het Festivalcentrum in de nieuwe cultuurhub HAL 5 in Kessel-Lo.

Theater op het kerkhof

Rode Hond serveert altijd straffe theatervoorstellingen. In danstheater 'Kapottepoppenkoppen' (6-12 j) wordt de draak gestoken met de onrealistische verwachtingen van ouders ten aanzien van hun kinderen. Max Last lokt je mee naar de Stadsbegraafplaats voor een muzikale wandelvoorstelling 'Spinnenmetenknippen' (5-12 j) en bij 'Haroun', gebaseerd op een boek van Salman Rushdie, worden ouders en kinderen van elkaar gescheiden en maken ze elk een andere voorstelling mee.

Disney en andere deugnieten

Cinema ZED blaft vrolijk mee en toont 13 familiefilms, van de Belgisch-Franse kortfilm 'De Grote Boze Vos' (7-12 j) tot de avonturenfilm 'Monky' (7-12 j). De eigenzinnige animatiefilm 'Dilili à Paris' (7-12 j) van Michel Ocelot (gekend van ‘Kirikou’) combineert kunstige flat-3D met foto's van Parijs. Op zondag combineer je je ontbijt met 'De Wegpiraat en Andere Deugnieten' (5-8 j).

Leef je uit

Bij Rode Hond mag je ook zelf aan de slag. In 'Autorenbaan' (3-12 j) kan je racen met wagentjes gemaakt van oude meubels. 'Parkour' (8-12 j) verleidt de kinderen tot sprongen en andere capriolen en de allerkleinsten kunnen op ontdekking in de interactieve meubelinstallatie 'Onder de tafel' (2-6 j). In M-Museum beland je in de wereld van de adellijke Arenbergfamilie (5-10 j) en in het Museum voor Dierkunde ga je tussen 5.000 dieren en skeletten op zoek naar 'De meest eenzame walvis van Leuven' (6-11 j).

Van baby's tot tieners

Het 'Goud Babelut Parcours' is een luisteravontuur voor de allerjongsten (0-5 j), maar je peuter zal vast ook de voorstelling 'In de kelder staat een huis' (2-4 j) of de familieworkshop 'Kleuterkrabbels' (4-5 j) smaken. Met workshops streetdance en graffiti, de circusvoorstelling 'Piquet', de vertelling 'Lampje' en de docu 'Liyana' zet Rode Hond extra in op jonge tieners (10-12 j).

Rode Hond breekt uit!

Met achttien speelplekken is het festival overal in de stad. Een bijzondere vermelding daarbij verdient de gevangenis van Leuven-Centraal. Zoals elk jaar kunnen ook de gezinnen van gedetineerden genieten van Rode Hond. Tijdens het bezoekuur op zondag 28 oktober is er de workshop 'Mijn papa is een klimrek' voor vaders met jonge kinderen

 

Neem je tijd om op voorhand het volledige programma uit te pluizen op de website van Rode Hond. Negeer de keuzestress, stel rustig je programma samen - al is het maar één ding.

 

Meer tips voor uitstapjes met het gezin tijdens de herfstvakantie

Duurde de herfstvakantie maar langer dan een week. Want er is overal in het land heel wat te doen. Bekijk hier wat de vakantie nog allemaal in petto heeft voor jouw gezin in je buurt: de nieuwste bioscoopfilms, de griezeligste tips voor Halloween, de Boekenbeurs, toffe expo's en familiefestivals,...

 

Wil je graag tips op jouw eigen maat? Als je je inschrijft op de nieuwsbrief van Vlieg, ontvang je op vrijdag een overzicht van de activiteiten voor kinderen en gezinnen in het komende weekend in jouw eigen buurt.

 

Onze tips
3+

Van 15 april 2019 tot 19 april 2019

Tuin avonturen

De Pinte, Tuin avonturen

  • Kamp of vakantie

3+

Van 1 juli 2019 tot 5 juli 2019

Tuin avonturen

De Pinte, Tuin avonturen

  • Kamp of vakantie

3+

Van 15 juli 2019 tot 19 juli 2019

Tuin avonturen

De Pinte, Tuin avonturen

  • Kamp of vakantie

Provinciaal Domein De Averegten

23 beoordelingen

Heist-op-den-Berg, Provinciaal Groendomein De Averegten

  • Recreatiedomein of centrum

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips