U bent hier:

Geef eens een uitstapje cadeau

Kerst komt in zicht en met de feestvreugde stijgt ook de cadeautjesstress. Geen idee wat je voor je koter, neefje of kleindochter onder de kerstboom moet leggen dit jaar? Want 'ze hebben al alles'. Eigenlijk is het simpel! Beleven is immers het nieuwe hebben. Doe dus een uitstapje cadeau!

 

Geef jezelf en je klein-, mete- of je eigen kind een fijne tijd samen cadeau!

Technopolis (Mechelen) is voor de meeste kinderen een geliefd speelparadijs. Doe er de zotste experimenten en waan jezelf een echte wetenschapper. Via de website kan je tickets en abonnementen aankopen. Die kunnen recht onder de kerstboom. Een dagje (of een jaar!) Technopolis valt nooit in slechte aarde.

Tickets voor de Zoo van Antwerpen zijn ook als cadeaubon te koop, aan de kassa van zowel de Zoo van Antwerpen als Planckendael. Verzilver meteen je cadeau, want tot 14 januari vindt er het lichtfestival China Light Zoo plaats, met gewoonweg prachtige lichtobjecten.

Bronks (Brussel) is dé plek voor de allerleukste kinder- en familievoorstellingen. Een cadeaubon (het bedrag kies je zelf) is gegarandeerd een schot in de roos bij kinderen én hun ouders.

Het STAM vertelt het verhaal van Gent. Geef een cadeaubon voor een interactieve ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van de stad.

Kleine en grote geschiedenisfreaks moeten in het Gallo-Romeins museum zijn. Leer hoe de neanderthalers vuur maakten en pas eens een Romeinse wapenuitrusting. Met een dagje Tongeren onder de kerstboom scoor je, zeker weten.

'Superfijne familiezoektocht', 'Aanrader' 'de max'... Het kasteel van Beauvoorde is, als we andere families mogen geloven, een plek die tot de verbeelding spreekt. Bekijk hier zeker ook eens welke kastelen er nog zijn.

Kijk ook zeker eens rond in je buurt: het plaatselijke cultuurcentrum, een museum in je streek,... ze bieden wellicht een cadeautjesformule aan, soms verpakt in een mooi hoesje.

Wil je toch iets 'tastbaars' geven? Dan hebben we hier enkele geweldige kunstboeken voor kinderen voor jou opgesnord.

Behalve het kerstfeest, is er elk jaar natuurlijk nóg iets te vieren: de verjaardag van je steeds groter wordende schat. Op zoek naar een origineel verjaardagsfeestje? Kijk dan eens hier.

Je hoeft trouwens niet te wachten tot een verjaardag of kerstmis, samen weggaan kan je àltijd doen. Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en dan ontvang je op vrijdag tips voor uitstapjes met de kinderen in het weekend in jouw eigen buurt. Zo maak je van elk weekend een feest.

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips