U bent hier:

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

Kind met rood blad

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.


1. Speuren naar paddestoelen ... en kabouters

Plots zijn ze er en even vlug zijn ze weer weg. De ene stinkt naar rotte eieren, de andere kleurt prachtig rood met witte stipjes.

Paddestoelen spreken tot de verbeelding - alleen al de namen zijn wonderlijk: eekhoorntjesbrood, fluweelboleet, stinkzwam, judasoor ... Wonen er echt kabouters en elfjes in? En wat hebben heksenkringen ermee te maken? 

Ga het bos in met een paddenstoelenkenner en wie weet kom je wel elfjes tegen ...

 

2. Supporteren op de Pompoenregatta

Elk jaar wordt in Kasterlee een kajakwedstrijd gehouden in gigantische uitgeholde pompoenen. Nee, dat hebben we niet verzonnen. In een aflossingskoers peddelen verklede teams naar de overwinning.

Om zelf mee te racen in de Pompoenregatta, moet je al maanden op voorhand inschrijven. Maar supporteren is ook een belevenis. Je kan naast de wedstrijd meedoen aan pompoenspelen of zelf een halloweenpompoen uithollen.

 

3. Kokerellen voor vogeltjes

Het is in de winter best lastig om een vogel te zijn. Niet omdat ze het koud hebben, maar omdat het moeilijk is om eten te vinden. Trakteer je gevleugelde buren daarom met zelfgemaakte vetbollen, vogeltaartjes of voederplankjes. Ze zullen dankbaar naar je tsjilpen.

Extra leuk: met lekkers in je tuin of op je balkon kan je de smikkelende vogels rustig van dichtbij bewonderen.

 

4. Gezellig naar de bioscoop

Donker weer, gure wind, te natte buien - geen weer om buiten te komen? Dan vluchten we lekker de bioscoop in.

Op groot scherm kan je helemaal opgaan in de film, en dat is het allerleukste in een kleine en gezellige bioscoop.

 

5. Verwondering in het poppentheater

Niets zo nostalgisch als een ouderwets poppentheater, met houten poppen en handgeschilderde decors. Of kies voor een moderne versie: poppen mét acteurs, live muziek of verrassende thema's. Wedden dat de grote mensen even verwonderd zitten kijken? 

Ontdek de mooiste poppentheaters.

 

6. Een frisse boswandeling

We zijn niet van suiker gemaakt, dus tegen een béétje regen kunnen we wel. Jassen en laarzen aan, paraplu op zak en hop, naar buiten voor een knisperende boswandeling met het hele gezin. Kinderwagen mee? Kies dan voor een buggyproof wandeling.

Wie raapt de meeste kastanjes en wie durft in de diepste plas te springen?

  

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips