U bent hier:

Het Jeugdfilmfestival

Het Jeugdfilmfestival rolt de rode loper uit voor de allerbeste kleuter-, kinder- en jongerenfilms. Het festival palmt Antwerpen, Kortrijk, Gent en Brugge in van 19 februari tot 5 maart met films, workshops, masterclasses en medialabs.

 

De openingsfilm van het Jeugdfilmfestival is op elke locatie de spannende middeleeuwse avonturenfilm 'Storm: letters van vuur', over de twaalfjarige Storm die zijn vader wil redden van de brandstapel. En op de laatste dag van het festival weten we welke film gekroond wordt tot 'Beste jeugdfilm van het jaar', gekozen door een professionele kinderjury die uren filmkijken achter de kiezen - of moeten we zeggen ogen - heeft.

In Antwerpen start elke festivaldag om 10u met SportyJeff in het medialab LaboJEFF, een reeks korte animatiefilmpjes over sport: van het aapje Kong fu, tot het Ierse 'Changover', over een vergeten badmintonpluimpje dat naast het speelterrein terecht kwam.

En tussen de eerste en de laatste festivaldag kan je maar liefst 45 films te zien. 

Bekijk welke films er spelen in...

Workshops, labo's en masterclasses

 • Maar het Jeugdfilmfestival is zoveel meer dan film! In de LABO's (enkel in Antwerpen) en de APPLabs besmet Jeff je met de filmmicrobe: transformeer jezelf in een hologram, ondervind of je nat wordt als je roeit in een virtuele rivier. Dit en veel meer kan je ontdekken in het medialab LaboJEFF. Naast een heleboel leuke games zijn er verschillende HoeDoe?stations waar je zelf kan experimenteren.
 • Word stuntman voor 1 dag. Hoe cool is dat: door de lucht vliegen, muren opklimmen zoals Spiderman? Kinderen tussen 9 en 12 kunnen zich inschrijven voor 'masterclass stunten'. Begeleid door een professioneel stuntteam, leer je stunts uithalen zoals het gedaan wordt op de échte filmset.
 • Ook de masterclass 'slow motion-effecten' is echt te gek om mee te maken.
 • Voor wie dit net ietsje te stoer is, kan kiezen voor het Video Magic-atelier, waarbij je kan proeven van eigenaardige filmtechnieken: met een greenkey-scherm lijkt het alsof je, zoals je filmheld, verschijnt en verdwijnt, muren opkruipt alsof het niks is of je eerste filmkus krijgt… Plezier verzekerd!
 • Maak er een echt feest van! Bijvoorbeeld na de film 'Meesterspion' met een heuse SpionnenfuifHou je coole zonnebril maar in de aanslag!

Ook tijdens de Krokusvakantie

Wil je weten wat er nog meer te beleven valt tijdens de krokusvakantie? Check dan ook zeker deze Vliegpagina

Alle activiteiten van het Jeugdfilmfestival

Van 15 december 2017 tot 17 december 2017

Kerst in Den Bril

Lier, LOC Den Bril / Spaanse Poort

 • Markt of braderie

9+

woensdag 3 januari 2018

Rafke Girafke: Toen Mijn Vader Een Struik Werd *met workshop

Diest, Begijnhof Diest

 • Film

18+

zaterdag 10 februari 2018

ZOOks

Kraainem, GC de Lijsterbes

 • Film

6+

zondag 6 mei 2018

Haas & Hert (5+)

Deurne, cc Deurne Rix

 • Film

6+

zaterdag 21 februari 2015

MakingMovies

Antwerpen, HETSTEEN der wijzen

 • Film

Meerdere dagen

Het Jeugdfilmfestival

2 beoordelingen

 • Film

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips