U bent hier:

Hoe toch nog Jeugdboekenmaand vieren?

Hoe toch nog Jeugdboekenmaand vieren?

Hoe toch nog Jeugdboekenmaand vieren?

De komende weken zal er voor veel kinderen plots ontzettende veel leestijd vrijkomen. Dus laten we massaal lezen, ontdekken en boekentips delen.


Mini-workshops en knutseltips

Samen met organisator Iedereen Leest, bedachten Jeugdboekenmaand-peter Tom Schoonooghe en meter Sien Wynants een plan om het gemis van de lezingen op te vangen én de kinderen die thuis zitten op een zinvolle manier te entertainen: Ze lanceren een YouTube-kanaal. Auteurs en illustratoren posten dagelijks filmpjes van mini-workshops, voorleesmomentjes, creatieve teken- of knutseltips of ze vertellen een verhaal. 

 

De Boekenzoeker

Ouders die op zoek zijn naar boekentips om hun kinderen de komende weken bezig te houden, kunnen terecht op de splinternieuwe Boekenzoeker-website. Daar ontdekken kinderen en jongeren boekentips op basis van hun interesses. Aan de Boekenzoeker is ook een Boekenzoekerbingo gekoppeld, waarmee ze al spelend nieuwe boeken kunnen ontdekken.

 

Actie voor oma's en opa's in woonzorgcentra

Meter Sien en peter Tom bedachten al een hartverwarmende actie voor alle opa's en oma's in woonzorgcentra, die de komende weken geen bezoek meer mogen ontvangen: verras hen met een zelfgemaakt kunstwerkje!

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips