U bent hier:

Ideale plekken om te fietsen met kinderen

Ideale plekken om te fietsen met kinderen

Ideale plekken om te fietsen met kinderen

Vlieg vroeg aan oma's en opa's wat hun favoriete fietstochtje met de kleinkinderen is. Dit zijn hun zeven tips!


1) De Groene 62 

Groene 62, een oude spoorweg tussen Oostende en Torhout, bracht ooit Parijzenaars naar Oostende. Nu is het een mooie fietsweg van 22 km lang, dwars door de polders en bossen van West-Vlaanderen. Er zijn verschillende op- en afslagmogelijkheden, zodat je zelf de lengte van het parcours bepaalt, en genoeg plekjes voor een pauze onderweg, zoals een waterburcht of een molen - mét speeltuin natuurlijk. 

 

2) Het Bels lijntje

Het Bels lijntje is een heerlijke fietstocht naar de uitkijktoren in het Turnhoutse vennengebied. Hou een korte pauze in de Klein Engelandhoeve en fiets door het speelbos weer naar huis. Heerlijk! 

 

3) Het Philipsbos 

In Grobbendonk en Herentals vind je twee heerlijke kinderboerderijen: het Karrewiel en de Lentehei. De perfecte bestemmingen voor een fietstochtje door het Philipsbos, want met een knuffel van een konijntje als beloning gaat het fietsen altijd vlotter ... 

Zalig omdat je langs de smalle weg ezeltjes kan bewonderen. Deze fietstocht van 5 kilometer is makkelijk haalbaar met kinderen, en de prachtige natuur in het Philipsbos doet de tijd vergeten...

4) De Smokkelroute

Kleine avonturiers in huis? Trek dan naar Sint-Laureins voor de spannende Smokkelroute. Je ontdekt de oversteekplaatsen van echte smokkelaars, en met een smartphone spelen jullie onderweg een leuke quiz. 

 

5) Schipper mag ik overfietsen, ja of nee?

Met de fiets op een overzetboot, dat is pas een belevenis! Volg de schelde, steek over met de veerboot en hou onderweg halt langs een van de café's (vaak met een speeltuin), restaurants of kinderboerderijen. 

We fietsen vaak langs de Schelde naar de veerboot aan Appelsveer, om aan de overkant een heerlijk ijsje te gaan eten. Altijd een topper!

6) Langs de sassen

Ook in Dessel, Mol en Geel is het heerlijk fietsen langs het kanaal, met haar vele sassen en sluizen - je maakt veel kans om er onderweg eentje in werking te zien! Nog wat energie over? Zet je stalen ros dan aan de kant en pik het Pagadderpad nog mee, een fijne wandeling voor de allerkleinsten. En een bezoekje aan de Pannekoekenboot mag natuurlijk ook niet ontbreken.

 

7) Door het water

Uitstapje naar Openluchtmuseum Bokrijk in Genk gepland? Ga met de fiets! Je rijdt er langs de vijvers van de Wijers en fietst er recht door het water. 

Tussen knooppunt 91 en 98 wachtte ons een verrassing van formaat: je fietst daar tussen het water! Plots zwommen de eenden en zwanen naast ons, op ooghoogte! Onze kleinzoon kon zijn kleine oogjes niet geloven.

Blijf op de hoogte van activiteiten voor kinderen in je buurt en schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg.

Foto bovenaan: Fietsen door het Water (fotograaf: Luc Daelemans)

Meer inspiratie

Zeven boswandelingen met het gezin

Zeven boswandelingen met het gezin

De herfst is in het land en de bossen zijn op hun allermooist, vol prachtige kleuren en knisperende blaadjes. Dit zijn onze zeven favoriete boswandelingen - warme chocomelk achteraf verplicht!

De 7 leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

De 7 leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

Het bos is de allerbeste speeltuin. Dit zijn de leukste speelbossen voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers.

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Je kinderen spelen en ravotten graag buiten? Op deze pagina vind je tips voor een zonnige dag in de buitenlucht: buitenzwembaden, pretparken, speeltuinen, wandelingen in het bos of in de stad.

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips