U bent hier:

JEFfestival: jeugdfilmfestival in de krokusvakantie

JEFfestival: jeugdfilmfestival in de krokusvakantie

JEFfestival: jeugdfilmfestival in de krokusvakantie

Het Jeugdfilmfestival mag dan wel van naam veranderd zijn naar JEFfestival, het programma is ijzersterk zoals altijd, met de allerbeste kleuter-, kinder- en jongerenfilms.


 

Het festival palmt Antwerpen, Kortrijk, Gent, Strombeek-Bever en Brugge  in van 4 tot 20 februari 2018. Net zoals het een echt filmfestival betaamt, zijn er een heleboel premières met internationale gasten en exclusieve evenementen gepland, maar de hoofdmoot bestaat natuurlijk uit de aller-, allerbeste kleuter-, kinder- en tienerfilms uit binnen- en buitenland van dit moment. De crème de la crème dus!

Naast films kijken, kunnen de kinderen deelnemen aan masterclasses, games spelen en in een lab zélf experimenten met nieuwe media en filmtechnieken. Kom virtuele pizza’s maken, geluid op je animatiefilm plakken of vliegen als een vogel in een digitale wereld of doe een fotoshoot met een ‘virtueel reële’ Gruffalo!

Openen doet het JEFfestival met ZOOks, een animatiefilm van Dimtri en zijn broer Kristoff Leue over de zoektocht van het rebelse tienermeisje Robin en een ‘wilde woudjongen’ naar haar mysterieus verdwenen moeder. Deze film werd eerst gemaakt met echte acteurs en nadien volledig ‘overgetekend’, een techniek die Walt Disney ook gebruikte in zijn legendarische animatiefilm Sneeuwwitje.
En Vlieg kijkt ook uit naar de verfilming van het knappe boek Rosie en Moussa, over twee kinderen die buren worden in een appartementsgebouw in de grootstad.

Op de laatste dag van het festival weten we welke film gekroond wordt tot 'Beste jeugdfilm van het jaar', gekozen door een professionele kinderjury die uren filmkijken achter de kiezen - of moeten we zeggen ogen - heeft.

Grasduin door het volledige programma op de website van JEFfestival en betreed die rode loper!

 

Ook tijdens de Krokusvakantie

Wil je weten wat er nog meer te beleven valt tijdens de krokusvakantie? Check dan ook zeker deze Vliegpagina

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips