U bent hier:

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Iedereen kent wel scouts of chiro. Maar wat als je naast dat ravotten ook graag creatief bezig bent?


1. BAZART, de kunstige jeugdbeweging

Hier kan je naar hartelust spelen en ontdekken, vertrekkend vanuit kunst en cultuur. Maak samen een stopmotionfilmpje, speel een groot kunstvervalsersspel of laat je helemaal gaan met action painting. Omdat elke week dezelfde kinderen en begeleiders samen spelen, is er een veilige sfeer en ontstaan er hechte vriendschappen. 

Praktisch: alle kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn welkom, elke zaterdag van 14u tot 17u. Er zijn werkingen in Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Turnhout. In Antwerpen, Kortrijk, Leuven en Turnhout is BAZART er zelfs voor iedereen tot 16 jaar. Ouder dan 16 jaar? Dan mag je leiding worden.

 

2. Knutselen en kunstelen met Jonge Helden

Een kookfestijn organiseren, een hele zoo bijeen knutselen of je hele lichaam beschilderen? In de jeugdateliers van Jonge Helden wordt er speels gewerkt met kunst - en soms leidt spel gewoon vanzelf tot kunst.

Sommige werken met vaste groepen en begeleiding, bij andere kan je langsgaan wanneer je wil. Kijk of er een jeugdatelier in jouw buurt is.

 

3. Creatieve ateliers

Wekelijks je creativiteit en fantasie de vrije loop laten en ondergedompeld worden in een beeldend bad vol knutsel- en maakplezier? Dat kan in een creatief atelier: je maakt er kennis met verschillende technieken en materialen. 

Er zijn wekelijkse ateliers in Blankenberge, Boom, Grimbergen, Oudsbergen, Neder-Over-Heembeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Nazareth ... 

 

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer inspiratie

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

In buitenspeeltuinen kunnen kinderen zich uitleven dat het een lieve lust is. Er zijn er kleine op de hoek van een straat of grote met veel uitdagende speeltuigen. Vlieg maakte een overzicht van de speeltuinen die het ontdekken waard zijn.

Zeven boswandelingen met het gezin

Zeven boswandelingen met het gezin

De herfst is in het land en de bossen zijn op hun allermooist, vol prachtige kleuren en knisperende blaadjes. Dit zijn onze zeven favoriete boswandelingen - warme chocomelk achteraf verplicht!

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

Nog op zoek naar kinderopvang tijdens de herfstvakantie? Kampzoeker.be verzamelt alle vakantiekampen in Vlaanderen en Brussel: wij snorden alvast zeven beestige kampen op ter inspiratie.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips