U bent hier:

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Iedereen kent wel scouts of chiro. Maar wat als je naast dat ravotten ook graag creatief bezig bent?


1. BAZART, de kunstige jeugdbeweging

Hier kan je naar hartelust spelen en ontdekken, vertrekkend vanuit kunst en cultuur. Maak samen een stopmotionfilmpje, speel een groot kunstvervalsersspel of laat je helemaal gaan met action painting. Omdat elke week dezelfde kinderen en begeleiders samen spelen, is er een veilige sfeer en ontstaan er hechte vriendschappen. 

Praktisch: alle kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn welkom, elke zaterdag van 14u tot 17u. Er zijn werkingen in Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Turnhout. In Antwerpen, Kortrijk, Leuven en Turnhout is BAZART er zelfs voor iedereen tot 16 jaar. Ouder dan 16 jaar? Dan mag je leiding worden.

 

2. Knutselen en kunstelen met Jonge Helden

Een kookfestijn organiseren, een hele zoo bijeen knutselen of je hele lichaam beschilderen? In de jeugdateliers van Jonge Helden wordt er speels gewerkt met kunst - en soms leidt spel gewoon vanzelf tot kunst.

Sommige werken met vaste groepen en begeleiding, bij andere kan je langsgaan wanneer je wil. Kijk of er een jeugdatelier in jouw buurt is.

 

3. Creatieve ateliers

Wekelijks je creativiteit en fantasie de vrije loop laten en ondergedompeld worden in een beeldend bad vol knutsel- en maakplezier? Dat kan in een creatief atelier: je maakt er kennis met verschillende technieken en materialen. 

Er zijn wekelijkse ateliers in Blankenberge, BoomNeder-Over-Heembeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Nazareth, Mechelen ... 

 

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer inspiratie

4x Halloween voor kinderen

4x Halloween voor kinderen

Wat te doen op Halloween? Dit zijn de griezeligste - of grappigste - activiteiten. Boe!

Week van het Bos 2020

De Week van het Bos voor kinderen en andere woudlopers

Een portie gezonde boslucht doet altijd deugd, en tijdens de Week van het Bos, van 11 tot 18 oktober, valt er extra veel te beleven in de Vlaamse Bossen. Vlieg geeft alvast vier tips voor kleine (en grote) woudlopers.

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Een frisse neus halen? Deze acht bossen zijn een paradijs voor kinderen met speelzones, zoektochten en kijkhutten.

Regenweer kind

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Het is dan wel zomer, het weer gedraagt zich er niet altijd naar. Thuisblijven bij slecht weer is gelukkig niet nodig: Vlieg verzamelt 17 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende tentoonstellingen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips