U bent hier:

Jouw bucketlist voor 2019

Jouw bucketlist voor 2019

Jouw bucketlist voor 2019

Joepie, een volledig nieuw jaar om leuke dingen te doen! Vlieg koos voor jou 7 dingen uit die je dit jaar zéker moet doen.


1. Voor de speelvogels: LEGO in het speelgoedmuseum

Tentoonstelling 'Het LEGO®-blokje: 60 jaar creatief bouwplezier' (3+)

Doen, want: zoveel LEGO-blokjes heb je nog nooit bij elkaar gezien.

Bouw de leukste LEGO-creaties, maak foto's van de filmscène die je nabootst in LEGO, voorzie jezelf van de mooiste LEGO-accessoires aan de kaptafel. Of bewonder het indrukwekkende werk van andere LEGO-kunstenaars. Een must voor elke LEGO-fan - en daarop staat geen leeftijd.

Waar en wanneer?  Mechelen, nog tot 7 april

 

2. Voor de jonge archeologen: het dinomuseum

Museum voor Natuurwetenschappen (5+)

Doen, want: keek je ooit al recht in de slurf van een mammoet? Al oog in oog gestaan met een briesende buffel? Een kudde dino’s van dichtbij gezien? Hier kan het! 

Tot eind augustus loopt er bovendien een geweldige tentoonstelling over beren: over hun evolutie en ontmoetingen met de mensen in de prehistorie. En het allerleukste: je kan het interactieve kinderparcours afleggen met je eigen knuffelbeer.

Waar en wanneer?  Brussel, het hele jaar door. Tip: elke eerste woensdagmiddag van de maand mag je gratis de permanente tentoonstelling bezoeken.

"De kinderen vinden het verbazingwekkend hoe groot de dino's waren. En zelf skeletten opgraven was een groot succes!"

Mama Stelly via de Bende van Vlieg

3. Voor de dierenvrienden: Lammetjesdag!

Kinderboerderij De Panne (1+)

Doen, want: bestaat er iets dat méér veelbelovend klinkt dan 'Lammetjesdag'? Inderdaad, onmogelijk.

Jaarlijks kan je in Hoeve Paepehof op de tweede zondag van maart een bezoekje brengen aan de lammetjeskraamkliniek. Bewonder de pasgeboren lammetjes en leer alles over het houden van schapen. Je kan er ook workshops volgen of rondsnuisteren op de artiestenmarkt. Of de lammetjes zelf ook kunst maken, kunnen we bevestigen noch ontkennen.

Waar en wanneer?  10 maart in De Panne. Te ver? De lente is de beste periode om in kinderboerderijen over het hele land babydiertjes te spotten

 

4. Voor de ontdekkers: gouden kubussenparcours

Hof van Busleyden (6+)

Doen, want: je bouwt je eigen stoet met staafpoppetjes, speelt met het hele gezin een gezelschapsspel over machtsstrategieën of je stelt je eigen fabeldier samen. Ben je een doener, denker, tekenaar, uitvinder of bouwer? Er is uitdaging voor iedereen.

Heer Hiëronymus verwelkomt je als bijzondere gast in zijn paleis. Gouden kubussen vormen de rode draad doorheen het familieparcours.

Waar en wanneer?  Mechelen, het hele jaar door.

"Elke ruimte spreekt tot de verbeelding en zit vol verrassingen. De bedenkers bleven ver weg van de vaak typische verhalen en opdrachten voor kinderen."

Mama Isabelle B via de Bende van Vlieg

5. Voor de dromers met dansbenen: een bal zoals in de 19de eeuw

Carnavalbal in de Opera (6+)

Doen want: wie droomt er niet van om in een prachtige baljurk of kostuum rond te huppelen in een echte balzaal

Een dansmeester brengt de dansen uit vervlogen tijden weer tot leven. Leer marsen, contredansen, quadrilles, dans een menuet met een boek op je hoofd of speel verstoppertje onder de hoepelrok van je oma of mama. 

Waar en wanneer? Opera Gent en Antwerpen, 2 en 3 maart

 

6. Voor de speurneuzen: speels op wandel

Speurneuzentocht in Borgloon  (5+)

Doen, want: je maakt jacht op een heuse schattenkoffer.

Maar eerst krijg je tijdens een leuke wandeling (± 4,5 km) enkele raadsels voorgeschoteld. Met het juiste sleutelwoord kan je een schat mee naar huis nemen.

Waar en wanneer?  Borgloon, het hele jaar door

"Leuke, heuvelachtige wandeling voor het gezin met veel variatie in de opdrachten. En wat een leuke verassingen in de schatkist!"

Mama Sofy Bintein via de Bende van Vlieg

7. Voor de filmkijker: Anima

Internationaal festival van de animatiefilm (6+)

Doen want: 10 dagen lang zindert Flagey in Brussel op het ritme van de animatiefilm. ‘s Ochtends en ‘s namiddags voor de hele familie, ‘s avonds voor de grote mensen. Ontdek korte en lange films, schattige, grappige, poëtische, filosofische, abstracte of diepzinnige films.

Waar en wanneer?  Brussel, 1-10 maart

 

Tip: voordelige museumbezoekjes met de Museumpas

Kinderen kunnen gratis of goedkoper naar musea. Met een museumpas op zak kan ook jij als volwassene voordelig naar binnen.

Met deze pas kan je meer dan 150 musea bezoeken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië - onder andere het Speelgoedmuseum en Museum Hof van Busleyden uit dit lijstje.

Ontdek hier hoe dat precies werkt.

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips