U bent hier:

Jouw bucketlist voor 2020: de leukste activiteiten met kinderen

Trollenbos in De Schorre

Jouw bucketlist voor 2020: de leukste activiteiten met kinderen

Alweer een jaar om je geen moment te vervelen! Vlieg koos voor elk seizoen twee dingen uit die je zéker moet doen.


Winter

1. Chillen met trollen in het trollenbos

Sinds begin juni wonen er zeven reuzegrote (tot 18 meter hoog!) trollen in recreatiedomein De Schorre in Boom. Een van de reuzen snijdt figuren uit een totempaal, terwijl een andere een halsketting maakt. Nog een andere is bezig stenen te verzamelen en een koppel trollen rust uit op het gras, speurend naar mysterieuze wolkenfiguren in de lucht.

De Deense kunstenaar Thomas Dambo wekte de trollen tot leven met gerecycleerd hout en omver gevallen bomen. Diep in het bos bouwden de trollen ook een gigantische uitkijktoren, opgetrokken uit dikke boomstammen en afgebroken takken. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht - bij helder weer kan je zelfs het Atomium zien.

Waar en wanneer? Het hele jaar door in De Schorre, Boom

 

2. Filmpjes kijken én maken op Anima

Anima Festival, dat is een fimfeest van 10 dagen lang met meer dan 300 animatiefilms - ‘s ochtends en ‘s namiddags voor de hele familie, ‘s avonds voor de grote mensen. Ontdek korte en lange films, schattige, grappige, poëtische, filosofische, abstracte of diepzinnige films.

Het allerleukste zijn de gratis workshops: maak helemaal zelf je eigen animatiefilm, met klei, koffie of iets anders.

Waar en wanneer? Brussel, 21 februari tot 1 maart

 

Lente

3. Geniet van een lichtgevend acrobatisch sprookje 

Click is interactief circustheater in een betoverende fantasiewereld. Een carrousel van dansende, springerige lichtjes is de piste van een circus waar de tijd is blijven stilstaan. Een kroonluchter die vrolijk schommelt, een familie schemerlampjes die verstoppertje speelt: het wordt een lichtgevend acrobatisch sprookje. 

Waar en wanneer? Nog tot 16 mei over heel Vlaanderen

 

4. Eindeloos ravotten in Natuurspeelplaats Hobbeldonk

De Averegten in Heist-op-den-Berg is een gigantisch groot gebied waarvan een flink stuk bos gereserveerd is voor ravottende kinderen. Natuurspeelplaats Hobbeldonk is het favoriete plekje van alle speelvogels uit de buurt. Hier vind je geen voorgevormde speeltuigen maar wel zand, water, wilgenhutten, liggende boomstammen en beekjes om over te steken.

Uitgespeeld? In de Averegten vind je ook een boerderij, plantentuin, dierenweiden en natuurlijk wandelroutes.

Waar en wanneer? De Averegten in Heist-op-den-Berg, het hele jaar door

Hier is het heerlijk ravotten, ook voor de papa :-) De plas, het zand, het klauteren, wilgenpaden ... In het speelbos is het ene kamp nog groter dan het andere, heerlijk! Moet ik er nog bij vertellen dat snoeten, handen en voeten lekker zwart zagen?

Joppe, Eva en Paulien via de Bende van Vlieg

Zomer

5. Dromen doen uitkomen op WonderWeekend

Tijdens WonderWeekend tuimel je van de ene verwondering in de andere. De mooiste kinderboeken komen er tot leven en je geniet de hele dag van theater, dans, muziek en alles wat nog geen naam heeft. Een uniek gezinsfestival!

Hier ontbijt je aan de langste ontbijttafel ooit, geniet je van een magische avondshow én slaap je in de mooiste tuin van het land in je zelf versierde kartonnen tent.

Waar en wanneer? 14 tot 16 augustus in Plantentuin Meise

 

6. Waterpret in Hidrodoe

In Hidrodoe leer je alles over water in meer dan 120 toffe doe-opstellingen. Laat een raket op waterstof vliegen tot aan het plafond, maak een reuzedraaikolk, leer hoe kraantjeswater gemaakt wordt en geniet in een 4D-film van het watergevecht tussen de held Spetter en het groene monster Smos. 

Op hete zomerdagen is Hidrodoe een verademing: de waterspeeltuin is héérlijk verfrissend.

Aanrader! Toffe plek voor groot en klein. Heel wat om uit te proberen: sta zelf in het midden van een zeepbel, loop onder een megaparaplu waar water afloopt ...

Mama Sofie van de Bende van Vlieg

Herfst

7. Kunst knutselen in het M HKA

Het M HKA is het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen en vooral een plaats voor kunst, avontuur en plezier. Het Salon is de mooiste kamer van het M HKA: vanaf hier ga je op speurtocht of maak je je eigen kunstwerk. Steek de handen uit de mouwen of duik even in een andere wereld en verslind een zalig prentenboek.

In de schoolvakanties staan de gidsen voor je klaar. Ze helpen je op weg om te schilderen, filmen, fotograferen, toneelspelen ... 

Waar en wanneer? M HKA Antwerpen, het hele jaar door. Kinderen kunnen gratis binnen en met een museumpas op zak hoef ook jij als volwassene geen ticketje te kopen.

 

8. Beklim een berg vol avontuur

De flanken van de Avonturenberg in Beringen zijn bezaaid met een bos van 1.600 palen. Via reuzentrappen, touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels, wandelpaden, glijbanen, spelelementen en uitzichtpunten bereik je de top van de mijnterril. Boven kan je even uitblazen in de kolenkrater en genieten van de mooiste zichten.

Waar en wanneer? Avonturenberg Beringen, het hele jaar door

Onze oudste dochter zei dat het de leukste dag ooit was. Tip: doe kleren aan die vuil mogen worden. De twee broeken van de zoontjes van vrienden waren zelfs gescheurd :D

De 'Coolskes' via de Bende van Vlieg

Wil je nog meer leuke tips voor uitstapjes met de kinderen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en je ontvangt op vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend bij jou in de buurt te doen is. 

Meer inspiratie

9 x wandelen met de buggy

9 x wandelen met de buggy

Wandelen met een kinderwagen is soms een hele uitdaging. We tippen 9 wandelingen die volledig buggyproof en dus uiterst geschikt zijn voor een uitstapje met de allerkleinsten.

De negen blotevoetenpaden in Vlaanderen

De negen blotevoetenpaden in Vlaanderen

Zin in een avontuurlijk uitstapje met de kinderen? Trek dan eens naar een van deze negen blotevoetenpaden. Dat wordt lachen, gillen, klauteren en klimmen.

Kind in het bos

Zeven boswandelingen met het gezin

Dit zijn onze zeven favoriete boswandelingen - warme chocomelk achteraf verplicht!

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

Vier de lente met een stevige wandeling tussen de bloesemgordijnen, vogelkijkhutten en wollige schaapjes.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips