U bent hier:

Kerstmarkten met de kinderen

Kerstmarkten met de kinderen

Kerstmarkten met de kinderen

Wie op zoek is naar licht en warmte in deze donkerste dagen van het jaar, kan terecht op de vele sfeervolle kerstmarkten in Vlaanderen. Noem het Winterpret, Winterland, Winterfeest of Wintertijd... het hele land baadt in één grote wintersfeer.


 

Elk gehucht heeft ondertussen wel zijn eigen kerstmarktje, maar ook wie dol is op het grotere vertier (denk: reuzenrad, schaatsbaan, veel eet- en drankkraampjes) vindt zijn gading dezer dagen. Zet je kerstmuts op en geniet van gezelligheid en muziek, glühwein en draaimolens. Hohoho!

De grootste en mooiste kerstmarkten 2017

Deze steden doen hun best om er een overgetelijke dag van te maken.

~=

Een kerstmarkt in jouw buurt

Heel wat gemeenten veranderen hun marktplein in een betoverend wintertafereel, waar optredens, warme wafels en glühwein er goed de sfeer in brengen. Wie op zoek is naar een origineel artisanaal cadeautje in een pop-upkraampje, muzikale optredens wil meepikken van lokale verenigingen of de kinderen wil laten genieten van een circus- of vuurspektakel, kan terecht op deze kerstmarkten in de buurt van...

Schaatsen

Wie winter zegt, zegt ijsschaatsen in openlucht. Niets zo fijn als het geluid van schaatsen op glad ijs en goede muziek, terwijl er ademwolkjes uit je mond ontsnappen. Kinderen vinden houvast aan een pinguïn of stoeltje bij hun eerste stappen op het ijs. Volleerde schaatsers slalommen gezwind tussen de stuntelige mensen door.

Waar kan je met je kinderen gaan schaatsen? Dat vind je in dit overzicht.

Uitstapjes met de kinderen in de kerstvakantie 2017

Wil je behalve de kerstmarkt nog andere uitstapjes met de kinderen plannen tijdens de eindejaarsperiode? Bekijk dan zeker ook onze Vliegtips voor de kerstvakantie.

En nu nog de kou en de sneeuw!

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Vlieg. Elke vrijdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in jouw buurt te beleven valt. 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips