U bent hier:

Kinderboerderijen: onze favoriete uitstapjes

Kinderboerderijen: onze favoriete uitstapjes

Kinderboerderijen: onze favoriete uitstapjes

Zijn je kinderen gek op dieren, maar wil je eens wat anders dan de zoo? Er zijn ontzettend veel kinderboerderijen en wij selecteerden de allerleukste.


Het is niet altijd simpel om een origineel uitstapje te vinden. Je kan kiezen voor een klassieker zoals een kasteelbezoek of een buitenspeeltuin. Maar weet je waar kinderen pas echt de beest kunnen uithangen? Op de kinderboerderij!

 

Kinderboerderijen in Antwerpen

 • De Barelhoeve in Bornem heeft heel wat troeven. Zoals het kleuterpad met leuke infoborden en paspoortjes voor elk dier. Het museum vol oude landbouwwerktuigen. En last but not least een hoevecafé met huisgemaakte ijsjes om van te smullen.
 • Domein Tivoli heeft naast een kudde schattige dieren ook een mooie speeltuin voor verschillende leeftijden. Tussen de bomen ligt bovendien een avonturenparcours met hangbruggen, touwen en evenwichtsbalken.

 

Kinderboerderijen in West-Vlaanderen

 • In 't Kakelend Kippenmuseum spot je naast kippen ook fazanten, konijnen, cavia’s, geiten, pony’s, ezels en een resem exotische exemplaren. Van een struisvogel tot een dromedaris: je ziet het hier allemaal.
 • In Kijkboerderij de Pierlapont valt altijd iets te beleven. Je kan er kalfjes aaien, ponyritjes maken of van de hooiberg naar beneden glijden met een glijbaan. Oudere kinderen kunnen bootje varen op een vijvertje. En er is zelfs een maïsdoolhof.
 • De Zonnegloed biedt een thuis aan meer dan honderd verwaarloosde en mishandelde wilde dieren die niet terug kunnen naar de natuur. Van het allerkleinste dwergzijdeaapje tot een gigantische bruine beer. 

De kleinste van 2 haalde zijn hartje op bij de paarden, de kalfjes en de konijnen. Daarna met opa spelen op de tractor en als afsluiter een lekkere pannenkoek

Mama Thaïs over Kijkboerderij de Pierlapont

Kinderboerderijen in Oost-Vlaanderen

 • In Familiepark Harry Malter kan je een ritje maken op een kameel of pony, van dichtbij kennismaken met exotische dieren, genieten van een circusshow of je uitleven op de deels overdekte speeltuin.
 • Kinderboerderij Direboe dompelt je onder in het echte boerenleven. Geef een papfles aan de lammetjes, melk Bella de nepkoe of maak een ritje op de huifkar.

 

Kinderboerderij in Vlaams-Brabant

 • Onze favoriete plek in Het Neerhof is ongetwijfeld de hooizolder waar kinderen kunnen spelen tussen de strobalen. Maar ook de speelweide met speeltuigen uit natuurlijke materialen en (uiteraard) de diertjes doen onze hartjes sneller kloppen. Tip: er is een hoevewinkel met verse groentjes, maar je mag ze ook zelf plukken.

 

Kinderboerderij in Limburg

 • Het Pietersheim ligt vlakbij het Nationaal Park Hoge Kempen. In de knuffelweide mag je knuffelen met de schaapjes en geitjes. Ga zeker eens piepen in het Huis van Lotte & Giel waar je meer dan twintig soorten konijnen en kippen kan bewonderen.

 

Meer inspiratie? 

 • Wist je dat er ook belevingsboerderijen zijn met aandacht voor kinderen met een beperking? In Hoeve Megusta (Beerse) hebben ze bijvoorbeeld een kippenhok op hoogte, zodat ook rolstoelgebruikers eitjes kunnen gaan rapen. 

Alle kinderboerderijen

zaterdag 19 oktober 2019

Klimaatmaand: Boomplantactie Lommel-Sahara

Lommel, Sahara

 • Cursus of workshop

zondag 20 oktober 2019

Beleef een supernamiddag op de boederij!

's Gravenwezel, gemeente 's-Gravenwezel

 • Kermis of feestelijkheid

3+

dinsdag 29 oktober 2019

Griezelen op en rond de kinderboerderij - Halloween parcours voor gezinnen met jonge kinderen

Nieuwpoort, Kinderboerderij De Lenspolder

 • Begeleide uitstap of rondleiding

3+

Van 28 oktober 2019 tot 30 oktober 2019

Boerderijkamp herfstvakantie

Tollembeek (Galmaarden), Hof de Hoge Poort

 • Kamp of vakantie

8+

Van 28 oktober 2019 tot 30 oktober 2019

Special Days

Scherpenheuvel-Zichem, sporthal Scherpenheuvel

 • Sportactiviteit

8+

woensdag 30 oktober 2019

Wintervoedsel voor vogels

Lier, De Madeliefjes - Kinderboerderij

 • Cursus of workshop

6+

Van 28 oktober 2019 tot 30 oktober 2019

Knutselkamp herfstvakantie: Wij-land

Mechelen, kinderboerderij Domein Tivoli,

 • Kamp of vakantie

2+

donderdag 31 oktober 2019

Schelpenwandeling: Schattenjacht aan zee met de strandjutters

Nieuwpoort, Dienst Toerisme

 • Begeleide uitstap of rondleiding

8+

Van 28 oktober 2019 tot 31 oktober 2019

De Madeliefjes - Herfstkamp

Lier, De Madeliefjes - Kinderboerderij

 • Kamp of vakantie

6+

Van 28 oktober 2019 tot 31 oktober 2019

Herfstkamp

Marke (Kortrijk), Kinderboerderij Hoeve Te Coucx

 • Kamp of vakantie

Bekijk meer tips

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips