U bent hier:

Knooppuntfietsen met kinderen

Knooppuntfietsen met kinderen

Knooppuntfietsen met kinderen

Samen met Knooppunter gingen we op zoek naar de leukste fietstochten die je gemakkelijk met kinderen en kleinkinderen kan doen.


Wat is een fietsknooppunt?

Je kan Vlaanderen verkennen via duizenden kilometers schitterende fietswegen. Waar een of meer wegen elkaar kruisen, ligt een fietsknooppunt. Aan de hand van die knooppunten kan je makkelijk fietsroutes samenstellen. We tippen hieronder vijf uitgestippelde routes voor de hele familie.

 

1. Fietsen tussen de kastelen (West-Vlaanderen)

Het Brugse ommeland ligt bezaaid met tal van betoverende kastelen, waarvan de meeste zich bevinden in de kilometergrote Kasteelbossen, de grootste boscluster van de provincie West-Vlaanderen. Tijdens deze fietslus waan je je meteen in de wereld van ridders, prinsen en prinsessen. 

> Naar de route van 30 km

 

2. Door bos en hei in Limburg

In de harmonieuze Hasseltse rand vormen bos en hei het overheersende en tevens ideale fietslandschap. Op deze lus kom je langs het domein Bokrijk, de perfecte plaats om een vleugje geschiedenis op te snuiven. En hun openluchtspeeltuin is niet alleen gigantisch groot, hij is ook super leuk en gratis toegankelijk.
(Opgelet: de speeltuin is voorlopig nog gesloten omwillen van corona-maatregelen.)

> Naar de route van 24 km

 

3. Fiets door de groene longen van ’t Stad (Antwerpen)

Antwerpen staat bekend om haar haven, diamanten en talrijke musea. Maar… wist je al dat je er fantastische fietstochten kan maken? Vanuit het centrum zet je koers naar enkele prachtige kasteelparken. Met trekpleisters als een kinderboerderij en een heus fort krijg je de kinderen vast en zeker op de fiets.

> Naar de route van 27 km

 

4. Trotseer de Hagelandse hoogtes (Vlaams-Brabant)

Tijdens deze fietstocht verken je letterlijk de hoogtepunten van het Hageland. Provinciedomein Halve Maan is de ideale plek om je uit te leven. Je vindt er kano’s, waterfietsen en trampolines. Of je neemt er gewoon een deugddoende duik in het enorme openluchtzwembad.

> Naar de route van 38 km

 

5. Pleisteren in en om Puyenbroek (Oost-Vlaanderen)

Een van de bekendste provinciale domeinen in Vlaanderen is ongetwijfeld Domein Puyenbroeck. Je kunt er zwemmen, wandelen en uiteraard ook fietsen. Vanuit het domein fiets je via lange dreven en waterwegen naar een oeroud landschap dat werkelijk een oasis van stilte vormt.  

> Naar de route van 20 km

 

Je vindt alle routes terug op Knooppunter.com.

 


Wist je dat Vlieg de hele zomervakantie lang meer dan 300 schatten verstopt in Vlaanderen en Brussel? Wie een schat vindt, wordt beloond met een klinkende beloning en maakt kans op een familieweekend. Alle info over Schatten van Vlieg vind je hier


Meer inspiratie

De leukste schattenjachten bij mooi weer

De leukste schattenjachten bij mooi weer

Vanaf 1 juli is Schatten van Vlieg terug! Ga al wandelend, fietsend of ravottend op zoek naar een schat in jouw buurt. Ontdek onze favoriete zoektochten voor een zonnige dag.

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Een frisse neus halen? Deze acht bossen zijn een paradijs voor kinderen met speelzones, zoektochten en kijkhutten.

De 8 blotevoetenpaden in Vlaanderen

De 8 blotevoetenpaden in Vlaanderen

Zin in een avontuurlijk uitstapje met de kinderen? Trek dan eens naar een van deze acht blotevoetenpaden. Dat wordt lachen, gillen, klauteren en klimmen.

Kampeer eens in je eigen tuin

Kampeer eens in je eigen tuin

Eropuit trekken zit er nog even niet in, maar dat wil niet zeggen dat je geen vakantiegevoel in huis kan halen. Op reis in je eigen huis: dat doe je zo.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips