U bent hier:

Knooppuntfietsen met kinderen

Knooppuntfietsen met kinderen

Knooppuntfietsen met kinderen

Samen met Knooppunter gingen we op zoek naar de leukste fietstochten die je gemakkelijk met kinderen en kleinkinderen kan doen.


Wat is een fietsknooppunt?

Je kan Vlaanderen verkennen via duizenden kilometers schitterende fietswegen. Waar een of meer wegen elkaar kruisen, ligt een fietsknooppunt. Aan de hand van die knooppunten kan je makkelijk fietsroutes samenstellen. We tippen hieronder vijf uitgestippelde routes voor de hele familie.

 

1. Fietsen tussen de kastelen (West-Vlaanderen)

Het Brugse ommeland ligt bezaaid met tal van betoverende kastelen, waarvan de meeste zich bevinden in de kilometergrote Kasteelbossen, de grootste boscluster van de provincie West-Vlaanderen. Tijdens deze fietslus waan je je meteen in de wereld van ridders, prinsen en prinsessen. 

> Naar de route van 30 km

 

2. Door bos en hei in Limburg

In de harmonieuze Hasseltse rand vormen bos en hei het overheersende en tevens ideale fietslandschap. Op deze lus kom je langs het domein Bokrijk, de perfecte plaats om een vleugje geschiedenis op te snuiven. En hun openluchtspeeltuin is niet alleen gigantisch groot, hij is ook super leuk en gratis toegankelijk.
(Opgelet: de speeltuin is voorlopig nog gesloten omwillen van corona-maatregelen.)

> Naar de route van 24 km

 

3. Fiets door de groene longen van ’t Stad (Antwerpen)

Antwerpen staat bekend om haar haven, diamanten en talrijke musea. Maar… wist je al dat je er fantastische fietstochten kan maken? Vanuit het centrum zet je koers naar enkele prachtige kasteelparken. Met trekpleisters als een kinderboerderij en een heus fort krijg je de kinderen vast en zeker op de fiets.

> Naar de route van 27 km

 

4. Trotseer de Hagelandse hoogtes (Vlaams-Brabant)

Tijdens deze fietstocht verken je letterlijk de hoogtepunten van het Hageland. Provinciedomein Halve Maan is de ideale plek om je uit te leven. Je vindt er kano’s, waterfietsen en trampolines. Of je neemt er gewoon een deugddoende duik in het enorme openluchtzwembad.

> Naar de route van 38 km

 

5. Pleisteren in en om Puyenbroek (Oost-Vlaanderen)

Een van de bekendste provinciale domeinen in Vlaanderen is ongetwijfeld Domein Puyenbroeck. Je kunt er zwemmen, wandelen en uiteraard ook fietsen. Vanuit het domein fiets je via lange dreven en waterwegen naar een oeroud landschap dat werkelijk een oasis van stilte vormt.  

> Naar de route van 20 km

 

Je vindt alle routes terug op Knooppunter.com.

Meer inspiratie

Kinderen op vliegende stoeltjes in pretpark

De leukste pretparken in Vlaanderen en Brussel

Gaat het hart van je kinderen sneller van rollercoasters of wildwaterbanen? Wailibi, Plopsaland en Bellewaerde zijn de bekendste pretparken, maar er zijn er nog zoveel meer.

Regenweer kind

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Het is dan wel zomer, het weer gedraagt zich er niet altijd naar. Thuisblijven bij slecht weer is gelukkig niet nodig: Vlieg verzamelt 17 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende tentoonstellingen.

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit © guy van grinsven

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zes adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.

Een dagje aan zee met kinderen

Een dagje aan zee met kinderen

Het blijft een klassieker tijdens de zomervakantie: een uitstapje naar de zee. Benieuwd naar wat er te beleven valt aan de Belgische kust, naast zandkastelen bouwen en schelpjes tellen? We helpen je op weg.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips