U bent hier:

Krokusfestival in Hasselt

Krokusfestival in Hasselt

Krokusfestival in Hasselt

Woon je in de buurt van Hasselt? Gelukzak! Tijdens de krokusvakantie pakt ccha al voor de 20ste keer uit met het Krokusfestival. Vlieg pikt er de zeven meest opmerkelijke voorstellingen uit.


 

Van 9 tot 15 februari 2018 kunnen kinderen en hun ouders in Hasselt steengoede voorstellingen en installaties meemaken. Het Krokusfestival programmeert zoals altijd visuele voorstellingen, die ergens tussen dans en woordenloos theater zweven. Stuk voor stuk pareltjes uit binnen- en buitenland.

1) Sensescapes

Babys kunnen op het Krokusfestival een 'sensitief landschap' verkennen. Met Sensescapes maakte een Zweeds-Servische choreograaf een interactieve ruimte vol visuele, tactiele en auditieve elementen, waar ook 'kleine' gebeurtenissen plaatsvinden. Wonderlijk!

2) Pietepeuterpad

Kleuters die het Pietepeuterpad (Nl) nemen 'vallen' van de ene verrassing in de andere. Het pad verandert steeds  van gedaante, van kleur, materiaal en hoogte... Doe de schoentjes uit en laat je kleuter zich een eigen weg klauteren, kijken en kruipen door de ruimte.

3) Als de deur gesloten is moogt ge niet binnen komen (anders misschien wel) 

Elke kinderkamer is een wereld op zich, dat weten kinderen maar al te goed. Een bus brengt je naar vier slaapkamers, waar je voor een keertje ongegeneerd mag binnengluren...

4) Joy/Raak?!

Joy/Raak?! doet je op een aparte manier naar geweld kijken en dat is even wennen. De acteurs/dansers op scène lijken erop los te slaan, stampen of vechten. Maar natuurlijk slaan ze niet echt, alles staat of valt (!) met techniek, ritme, behendigheid en illusie. En net dat wordt op deze voorstelling doorprikt. 

 

5) School van de maan

In deze voorstelling staan 20 kinderen, 6 jonge balletdansers en... robots op een hel verlicht podium. Ze laten ons kijken naar wat een nieuwe samenleving uit de verre toekomst zou kunnen zijn. Intrigerend!

6) Wunderkammer

Hang een ladder aan een matras en het wordt een zwembad. Een lichtvlek op het water is een blad papier. In Wunderkammer is één grote kettingreactie van bouwen, omvormen en afbreken. Treed binnen in een wonderkamer vol touwtjes, katrollen, licht, voorwerpen en geluid.

7) Hocus pocus

Bekijk het filmpje en dan weet je dat je deze Zwitserse Hocus pocusvoorstelling niet mag missen!

Hocus Pocus (2017) - Excerpts from Philippe Saire on Vimeo.

 

Het Krokusfestival dag aan dag

Bekijk het volledige programa en ook veel filmpjes over de producties, en de ticketinformatie op de website van het Krokusfestival of doorblader de digitale versie van het programmaboek. Bekijk hier het chronologische overzicht van het Krokusfestival per dag.

 

Wil je weten wat er nog meer te beleven valt tijdens de krokusvakantie? Check dan ook zeker deze Vliegpagina

Tip: Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg om te weten wat er in jouw buurt voor gezinnen en kinderen te beleven valt.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips