U bent hier:

Krokuskriebels

Krokuskriebels

Krokuskriebels

In de krokusvakantie kriebelt het in meer dan 100 musea in Vlaanderen en Brussel. Krokuskriebels lokt gezinnen naar musea voor een rondleiding, creatieve workshop, spannende zoektocht of voor een speciaal bezoekje. Grijp die kans!


 

Vraag niet aan je kind: gaan we naar een museum vandaag? Maar wel: gaan we een zoektocht doen, op ontdekkingstocht, een spelletje spelen of een belevingsparcours doen? Wedden dat ze binnen de 10 minuten aan de voordeur staan met hun jas aan?

Families worden flink in de watten gelegd tussen 10 en 18 februari. Met een hapje, een drankje, een originele activiteit, een hebbedingetje,... wordt je museumbezoek een leuk uitstapje met z'n allen. Ja, ook oma, papa, kleine zus en zelfs de baby kunnen mee. Voor die allerkleinsten houden sommige musea 'buggy tours', waarbij de kleintjes hun zintuigen mogen gebruiken om te spelen, luisteren, voelen en kruipen rond (wie weet ook in?) kunstwerken en museumzalen. In één museum mogen grotere kinderen zelfs kruisboogschieten en in een ander slaan ze een vis aan de haak. 

Vlieg surfte even op en door het aanbod en deze activiteiten vielen alvast in het (facet)oog:

  • Kraak de code van de kist waar het geheim recept van een speciale kaas in zit... en maak daarna zelf een hompje
  • De app 'Boem! Paukenslag' leidt je aan de hand van een interactieve ontdekkingstocht door de geschiedenis van slagwerkinstrumenten.
  • Ga op curieuzeneuzetocht met Staf Snuffel en steek je neus in andermans zaken om meer te weten te komen over vlas en textiel
  • Ooit al eens een indiaan willen zijn? Maak een tomahawk, analyseer rooksignalen of boots regen na met een regenstok. 
  • Wat kan je doen tegen zweetvoeten? Zelfs dat kom je tijdens Krokuskriebels te weten.

 

 

Hier kan je terecht in...

Of surf naar de website van Krokuskriebels voor meer inspiratie en plan je bezoekje. Volg het ritme, de verwondering en de vragen van je kind en zo wordt ook voor jou als (groot)ouder dit museumbezoekje eens iets anders. Wie weet voelde je zoon of dochter het kriebelen in het museum en zit er later nog eens een bezoekje aan een tentoonstelling in.

Krokuskriebels is een tweejaarlijkse actie georganiseerd door de Gezinsbond. Leden krijgen korting, maar Krokuskriebels staat open voor àlle gezinnen, lid of geen lid.

 

Wil je weten wat er nog meer te beleven valt tijdens de krokusvakantie? Bekijk hier het handige vakantieoverzicht van Vlieg.

 

Wil je graag op de hoogte blijven van wat er in jouw eigen buurt te doen is voor gezinnen en kinderen? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg met actuele tips en wedstrijden.

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips