U bent hier:

Met kinderen naar de Week van het Bos

Met kinderen naar de Week van het Bos

Met kinderen naar de Week van het Bos

Elk seizoen heeft zijn charme, maar in de herfst zijn de bossen toch wel op hun mooiste. Net daarom is het elk jaar in oktober de Week van het Bos.


 

Bossen nodigen uit om te wandelen, fietsen, joggen. Met 'De natuur beweegt ons allemaal' als thema, lokt het Agentschap voor Natuur en Bos iedereen naar buiten tijdens de Week van het Bos. Waarom zou je immers in een muffe sportzaal aan je conditie werken als dat ook vrij, blij, gratis (en natuurlijk met respect) in de groene natuur kan?

Tussen 8 en 15 oktober 2017 nemen boswachters je op sleeptouw, worden er in bossen familietochten en knutselworkshops georganiseerd, je kan zelfs naar een bosvoorstelling met vreemde vogels in de hoofdrol gaan kijken. Volg Alice in Wonderpark of Sirus de eekhoorn, ga op stap met een bosrugzakje of doe een van de vele bosspeurtochten. Grijp ook de kans om het tot wandeling van het jaar uitgeroepen natuurpad Lovenhoek in Vorselaar eens te doen.

Hier vind je de activiteiten voor families van de Week van het Bos

Trage wegen

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober kan je letterlijk en figuurlijk gas terug nemen op de Dag van de Trage Weg. Doe mee aan een wandel- of fietstochtje langs wegeltjes en paden, ver weg van alle verkeer. Heerlijk! Bekijk het programma hier.

Speelbossen

Wist je dat er in Vlaanderen en Brussel 97 speelboszones zijn? Dat zijn delen van bossen of natuurreservaten waar de kinderen de boswegen en -paden mogen verlaten om gewoon in het bos te ravotten, kampen te bouwen en te spelen. Speelzones zijn door het Agentschap voor Natuur en Bos aangeduid met speciale speelzoneborden. En op 15 oktober wordt er zelfs een nieuw speelbos ingewijd: het Kouterslagbos in Melle. Bekijk hier waar in je buurt speelbossen zijn om eens met de kinderen naartoe te gaan.

Nog meer tips om buiten te spelen met de kinderen?

In de buitenlucht spelen doe je natuurlijk niet alleen tijdens de Week van het Bos. Je kan met de kinderen altijd nog hier terecht:

 

De nieuwsbrief van Vlieg geeft wekelijks tips - binnen én buiten - om met de kinderen naartoe te gaan. Geïnteresseerd? Schrijf je in en dan ontvang je elke vrijdag een overzichtje van wat er in jouw omgeving te doen is het komende weekend. 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips