U bent hier:

Naar de Boekenbeurs met de kinderen

Naar de Boekenbeurs met de kinderen

Naar de Boekenbeurs met de kinderen

Ah, herfstvakantie… Een rustig weekje thuis met de kinderen - of dat had je gedacht. Neem je wildebrassen mee naar de Boekenbeurs, en wedden dat ze de rest van de vakantie in een hoekje zitten te lezen?


Van 28 oktober tot 4 november en van 8 tot 11 november kan je in Antwerp Expo weer op jacht naar de gekste, mooiste, speciaalste, en leerrijkste kinderboeken. De hoogmis voor grote en kleine boekenwurmen wordt alweer een feest, want hier vind je werkelijk elk boek dat je zoekt: een spannend stripverhaal, een bijzonder prentenboek, een creatief kunstboek of een leerrijke kinderencyclopedie... Op de Boekenbeurs liggen ze in metershoge stapels op je te wachten.

Bovendien valt er op de Boekenbeurs veel meer te beleven dan alleen gesnuister tussen de boeken - alhoewel dat eigenlijk ook al niet slecht is. Sla een babbel met je favoriete jeugdauteur of illustrator, die met plezier zijn of haar krabbel (of misschien wel een mooie tekening) zet in je gloednieuwe boek. Of vlei je neer voor een gezellige voorleessessie, want niets is zo bijzonder als een schrijver die zijn eigen boek voorleest. Kleine wijsneuzen kunnen dan weer hun hart ophalen met een dagje op de kinderuniversiteit. Nog geen specifieke datum in gedachten om naar Antwerpen te trekken? Zaterdag 3 november is op de Boekenbeurs de Dag van het Gezin, met extra veel familieactiviteiten!

Na al die woordenpret keer je huiswaarts met een verse stapel leesvoer en kruipt ieder in een hoekje met zijn boekje. Hoor jij ze nog? 

 

Meer tips

Als Antwerpen wat ver is of de boekenbeurs wat druk, dan kan je ook in je eigen buurt terecht voor fijne (voor)leesactiviteiten:

En als de kinderen toch uitgelezen geraken, ontdek dan hier wat er nog allemaal te beleven valt tijdens de herfstvakantie. 

 

Wil je graag tips op jouw eigen maat? Als je je inschrijft op de nieuwsbrief van Vlieg, ontvang je op vrijdag een overzicht van de activiteiten voor kinderen en gezinnen in het komende weekend in jouw eigen buurt.

 

Beeld: Neil Van Craeynest

 

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips