U bent hier:

Naar de Nacht van de Duisternis met de kinderen

Naar de Nacht van de Duisternis met de kinderen

Naar de Nacht van de Duisternis met de kinderen

Op zaterdag 12 oktober wordt het gezellig donker: het ideale moment om er met de kinderen op uit te trekken voor een nachtelijke activiteit.


Wist je dat astronauten ons kleine landje meteen herkennen vanuit de ruimte? Wij zijn namelijk één grote lichtvlek op de aardbol. Op zaterdag 12 oktober zullen de ruimtemannen niet weten waar ze ons moeten zoeken: tijdens de Nacht van de Duisternis doven honderden gemeenten in heel België de verlichting van straten en gebouwen om plaats te maken voor totale duisternis. 

 

Vleermuizen en spannende verhalen

Er vallen dan heel wat nachtelijke avonturen te beleven. Je kan het bos in trekken om de nachtdieren te spotten die in het donker naar buiten krabbelen, want ook voor vleermuizen, uilen en nachtvlinders is de Nacht van de Duisternis een feest.

Tijdens die donkere tochten - met of zonder lichtjes - worden vaak spannende verhalen verteld. En achteraf kan je gezellig weer opwarmen met een vuurtje en een warme chocomelk.

Vergeet niet om ook eens naar boven te kijken: nu pas zie je de prachtige sterrenhemel die schuilgaat achter al die lichtvervuiling. Haast je met je kleine sterrenkijker naar een officiële sterrenwacht zoals de Cosmodrome in Genk, of naar een van de lokale verenigingen die vandaag met plezier hun telescopen voor je opstellen. Nu alleen nog duimen voor een heldere nacht! 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en dan ontvang je elke vrijdag weekendtips in je mailbox. Zo weet je altijd wat er in jouw buurt te doen is.

Hier ga je in het duister op stap

vrijdag 18 oktober 2019

Familiale fakkeltocht in Beverbos

Wemmel, tegenover café Fame X

  • Begeleide uitstap of rondleiding

zaterdag 19 oktober 2019

Nacht van de duisternis

Sint-Truiden, Ingang parking Speelhof

  • Begeleide uitstap of rondleiding

zaterdag 26 oktober 2019

Nacht van de Duisternis

Zwevegem, Loods Natuurpunt Zwevegem (Sint- Pietersbrugske)

  • Begeleide uitstap of rondleiding

zaterdag 2 november 2019

Groenhove by night

Torhout, parking Groenhovebos

  • Begeleide uitstap of rondleiding

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

In buitenspeeltuinen kunnen kinderen zich uitleven dat het een lieve lust is. Er zijn er kleine op de hoek van een straat of grote met veel uitdagende speeltuigen. Vlieg maakte een overzicht van de speeltuinen die het ontdekken waard zijn.

Zeven boswandelingen met het gezin

Zeven boswandelingen met het gezin

De herfst is in het land en de bossen zijn op hun allermooist, vol prachtige kleuren en knisperende blaadjes. Dit zijn onze zeven favoriete boswandelingen - warme chocomelk achteraf verplicht!

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

Nog op zoek naar kinderopvang tijdens de herfstvakantie? Kampzoeker.be verzamelt alle vakantiekampen in Vlaanderen en Brussel: wij snorden alvast zeven beestige kampen op ter inspiratie.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips