U bent hier:

Naar de Nacht van de Duisternis met de kinderen

Naar de Nacht van de Duisternis met de kinderen

Naar de Nacht van de Duisternis met de kinderen

Op zaterdag 14 oktober wordt België in een gezellige donkerte gehuld tijdens de Nacht van de Duisternis. Neem met de kinderen deel aan een van de nachtelijke activiteiten. En vergeet niet de lichten te doven als je het huis verlaat.


 

Elk jaar in maart wordt de aarde een uurtje rust gegund tijdens Earth Hour. Maar in oktober houdt België al voor de 22ste keer zijn eigen Nacht van de Duisternis. En deze actie van Bond Beter Leefmilieu, vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging Voor Sterrenkunde is geen overbodige luxe. Want astronauten herkennen vanuit de ruimte ons land meteen: het is één grote lichtvlek. Maar op zaterdag 14 oktober zal dat voor die ruimtemannen ver weg een pak moeilijker zijn, want met de Nacht van de Duisternis doven honderden gemeenten de straatverlichting en wordt ons landje ondergedompeld in zijn natuurlijke, schitterende duisternis.

Ervaar hoe donker de nacht écht is door met buurtbewoners, vrienden en familie een nachtuitstapje te maken. Kijk omhoog naar de fonkelende grote beer, spot nachtvlinders, luister naar de slapende natuur en maak het na je wandeltocht extra gezellig met een chocomelk bij een vuurkorf.

En blijf je toch thuis? Doe ook dan de lichten uit. Zet theelichtjes op tafel, fluister verhalen tegen elkaar en je kleine spook zal zien dat donkerte niets is om bang van te zijn. (Al kan een klein nachtlampje wel helpen, dat geven we grif toe.)

Is je kleine Einstein gefascineerd door de ruimte en de sterren? Dan kan je ook na de Nacht van de Duisternis op deze plekken terecht:

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en dan ontvang je elke vrijdag weekendtips in je mailbox. Zo weet je altijd wat er in jouw buurt te doen is.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips