U bent hier:

Naar Erfgoeddag 2018 met de kinderen

Naar Erfgoeddag 2018 met de kinderen

Naar Erfgoeddag 2018 met de kinderen

Op zondag 22 april 2018 zetten honderden locaties hun deuren open voor de jaarlijkse Erfgoeddag. Op deze dag krijg je de kans om kennis te maken met unieke verhalen en gebouwen uit ons rijke verleden. En kinderen zijn meer dan welkom.


Op zondag 22 april vang je op talloze plekken in het land een glimp op van het rijke verleden dat we 'geërfd' hebben van de mensen die voor ons leefden. Meer dan 250 plekken bieden speciale kindvriendelijke activiteiten aan. Veel keuze en inderdaad: kiezen is verliezen. Maar laat 'Kiezen' nu net het thema van deze Erfgoeddag zijn. Hier alvast een aantal wistjedatjes die je wellicht overtuigen om eropuit te trekken op 22 april:

  • Wist je dat in de 19de eeuw gezinnen die een proper hadden niet aleen een Reinheidsdiploma, maar ook een extra uitkering kregen?
  • Wist je dat een 'helmduiker' een soldaat is die onder water herstellingen uitvoerde?
  • Wist je dat drukkers in China een 'hell of a job' hadden, want het Chinese schrift heeft geen 26 letters zoals wij, maar wel duizenden schrifttekens. Probeer het zelf maar eens uit!
  • Wist je wie Kallemoeie is? En de Bietebauw en Belzeboe?

 Is het antwoord op de bovenstaande vragen nee? Dan weet je dat er nog véél leuke weetjes voor het grijpen liggen voor jullie op Erfgoeddag.

Meer info vind je op de Erfgoeddagwebsite of check alle activiteiten hieronder.

Behoort de kindertijd van je kroost al een beetje tot het erfgoed? Bekijk dan gerust welke plekken voor volwassenen in jouw omgeving te bezichtigen vallen tijdens de Erfgoeddag 2018.

 

Tip: Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en dan krijg je elke vrijdag een overzicht in je mailbox van wat er in het weekend te doen is voor kinderen in jouw eigen buurt.

Geen resultaten gevonden.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips