U bent hier:

Naar Erfgoeddag met de kinderen

Naar Erfgoeddag met de kinderen

Naar Erfgoeddag met de kinderen

Zondag 28 april 2019 zetten honderden locaties hun deuren open voor Erfgoeddag. Op deze dag maak je kennis met unieke verhalen en gebouwen uit ons rijke verleden. En ook kinderen zijn meer dan welkom.


Op Erfgoeddag vang je op talloze plekken in het land een glimp op van het rijke verleden dat we geërfd hebben. Er zijn tentoonstellingen, lezingen en wandelingen over ambachten, maar ook over hoe ons erfgoed werd gemaakt en hoe het wordt bewaard en gerestaureerd. Of je kan zelf aan de slag tijdens een van de vele workshops. 

Meer dan 300 plekken bieden bovendien kindvriendelijke activiteiten aan. We maken je wegwijs in het boeiende programma aan de hand van drie tips voor elke provincie. 

 

Antwerpen

 

Limburg

 

Vlaams-Brabant

  • Dompel je kinderen onder in Bruegel en Brussel. Zo worden ze Vlaamse Meesters in no time.
  • Nog niet zo heel lang geleden waren klompen voor velen de normaalste zaak van de wereld. Het MOT maakt er een Olympische discipline van.
  • Altijd als een willen boogschieten? Waag je kans in het Sportimonium en misschien schiet jij wel de hoofdvogel af.

 

Oost-Vlaanderen

 

West-Vlaanderen

 

Niets meer missen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en ontvang elke vrijdag een overzicht in je mailbox van wat er in het weekend te doen is.

Bekijk wat er te doen is voor kinderen op Erfgoeddag

Geen resultaten gevonden.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips