U bent hier:

Naar Erfgoeddag met de kinderen

Op zondag 23 april 2017 zetten honderden locaties hun deuren open voor de jaarlijkse Erfgoeddag. Op deze dag krijg je de kans om kennis te maken met unieke verhalen en gebouwen uit ons rijke verleden. En ook kinderen zijn welkom!

 

Mensen zorgen voor elkaar, dat is altijd zo geweest. Maar de manier waarop dat gebeurt verandert door de eeuwen heen. Vroeger bestonden er geen woonzorgcentra, gingen ziekenhuizen helemaal anders met patiënten om dan nu en tegenwoordig weten we dat zorgen voor de planeet of ons verleden eigenlijk ook zorgen voor onszelf is.

Honderden locaties zetten op zondag 23 april hun deuren open, zodat je met het rijke verleden en met frisse ideeën over de toekomst kan kennismaken. Op vele plekken wordt ook aan de kinderen gedacht. Check op deze pagina (onder het filmpje) waar je tijdens Erfgoeddag met je kinderen terecht kan voor kinderateliers of rondleidingen op maat.

Begint de kindertijd van je kroost ook al een klein beetje tot het verleden te behoren? Bekijk dan gerust eens welke plekklen in jouw omgeving te bezichtigen vallen tijdens de Erfgoeddag 2017. Wellicht zit er iets tussen waar je nog niet de kans kreeg om er eens binnen te gaan. Gewoon een bijzondere locatie bezoeken is voor nieuwsgierige kinderen soms immers al best indrukwekkend.

Zorg dat je erbij bent!

Dit zijn locaties mét kinderactiviteiten tijdens Erfgoeddag 2017
7+

zondag 22 april 2018

MAX LAST - Duizend dingen achter deuren (7+)

Oostduinkerke (Koksijde), Erfgoedhuis Bachten de Kupe

  • Theatervoorstelling

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips