U bent hier:

Op citytrip naar Brugge met de kinderen

Op citytrip naar Brugge met de kinderen

Op citytrip naar Brugge met de kinderen

Een uitstapje naar Brugge gepland, maar geen idee waar te beginnen? Geen probleem, wij hebben een to-dolijstje opgesteld met de vijf leukste activiteiten voor kinderen. Van tijdreizen tot frietjes smullen!


Geniet van je avonturen in eigen land, maar denk ook aan de veiligheid:

  • Blijf thuis als je ziek bent, was vaak je handen en hou minstens 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondmasker op de plaatsen waar het verplicht is.

  • Koop op voorhand je tickets en houd je aan het afgesproken tijdstip van je bezoek.

Lees alle maatregelen na op info-coronavirus.be.

 

1. Smullen in het Frietmuseum

Op een lege maag kan je niet citytrippen, en dus moet eerst de ergste honger gestild worden. En dat kan natuurlijk nergens beter dan in het Frietmuseum! Laat je op sleeptouw nemen door Mieke Friet en Jantje Patat en leer alles over de geschiedenis van onze geliefde frietjes. Nadien kan je er ook eentje (of een paar) proeven in de middeleeuwse kelder van het gebouw.

Tof museum over de geschiedenis van de aardappel en over onze frietcultuur. Vooral de verschillende soorten en vormen van aardappelen spraken tot de verbeelding. (...) In de kelder kan je ook frietjes eten, en het zijn er nog lekkere ook!

Mama Visa van de Bende van Vlieg

Nog plaats voor een dessertje? Spring dan eens binnen in het chocolademuseum Choco-Story. Het museum vertelt over de oorsprong en evolutie van chocolade, en doet ook uit de doeken hoe het zoete goedje gemaakt wordt. En natuurlijk mag er ook hier geproefd worden...

 

2. Knutselen en ravotten in het Concertgebouw

Na al die delicatessen is het tijd voor wat beweging, en een streepje muziek. Op 't Zand, het grootste plein van brugge, staat het rode bakstenen Concertgebouw van de stad. En wie dacht dat daar alleen oude mensen en klassieke muziek te vinden zijn vergist zich: ook voor kinderen valt er heel wat te beleven. Een bonte liervogel neemt je mee op een prikkelende ontdekkingstocht doorheen het gebouw, langs een reeks interactieve klankinstallaties

 

3. Tijdreizen in het Historium

Het Historium neemt je mee op tijdreis naar de middeleeuwen. Stap binnen in het Brugge van die tijd langs zeven themakamers: hier kan je de geschiedenis zelfs ruiken - dankzij de speciale geureffecten. Vervolgens kan je een virtualrealitytour maken en zelf rondwandelen (of vliegen!) in het middeleeuwse Brugge. Als afsluiter mag je nog de toren van het gebouw beklimmen, voor een prachtig uitzicht over het Belfort en de Brugse markt. 

Nog eentje voor de nostalgische zielen: het Volkskundemuseum! In de gerestaureerde werkmanshuisjes bezoek je een 17de-eeuwse schoenmakerij, herberg, apotheek én snoepwinkel. De hele zomer lang kan je er ook op zoek naar een schat van Vlieg.

 

4. Nóg verder tijdreizen in het Archeologiemuseum

Mag het nog wat langer geleden? In het Archeologiemuseum wandel je van de prehistorie naar de middeleeuwen, langs allerlei opdrachten en archeologische raadsels. Wisten jullie dat er nog zo veel van het verleden onder onze voeten ligt? 

Het Archeologiemuseum is gratis voor kinderen, en met een museumpas ook voor grote mensen. 

 

5.  Geitjes aaien op de kinderboerderij

Nood aan wat frisse lucht, na al die geschiedenis? Net buiten het centrum van de stad vind je Kinderboerderij de Zeven Torentjes, met een mooie 17de-eeuwse duiventoren. De ideale plek om even uit te blazen en de boerderijdieren te ontmoeten - hoewel het er natuurlijk ook heerlijk ravotten is. 

 

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer inspiratie

5x op zoek naar street art met kinderen

5x op zoek naar street art met kinderen

In deze vijf steden loop je zomaar de mooiste street art tegen het lijf: op een gevel, op de grond of ergens in een vergeten hoekje. Ga snel op jacht, want een stadswandeling is véél leuker als je onderweg naar kunst kan speuren.

Een dagje aan zee met kinderen

Een dagje aan zee met kinderen

Het blijft een klassieker tijdens de zomervakantie: een uitstapje naar de zee. Benieuwd naar wat er te beleven valt aan de Belgische kust, naast zandkastelen bouwen en schelpjes tellen? We helpen je op weg.

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit © guy van grinsven

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zes adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.

Mechelen met kinderen: verrassende citytrip

Mechelen met kinderen: verrassende citytrip

Mechelen is eigenlijk één grote speeltuin voor grote en kleine avonturiers. Ontdek het zelf tijdens een daguitstap of weekendje weg. We helpen je alvast op weg met de meest kindvriendelijke activiteiten.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips