U bent hier:

Op citytrip naar Brugge met de kinderen

Op citytrip naar Brugge met de kinderen

Op citytrip naar Brugge met de kinderen

Een uitstapje naar Brugge gepland, maar geen idee waar te beginnen? Geen probleem, wij hebben een to-dolijstje opgesteld met de vijf leukste activiteiten voor kinderen. Van tijdreizen tot frietjes smullen!


1. Smullen in het Frietmuseum

Op een lege maag kan je niet citytrippen, en dus moet eerst de ergste honger gestild worden. En dat kan natuurlijk nergens beter dan in het Frietmuseum! Laat je op sleeptouw nemen door Mieke Friet en Jantje Patat en leer alles over de geschiedenis van onze geliefde frietjes. Nadien kan je er ook eentje (of een paar) proeven in de middeleeuwse kelder van het gebouw. 

Tof museum over de geschiedenis van de aardappel en over onze frietcultuur. Vooral de verschillende soorten en vormen van aardappelen spraken tot de verbeelding. (...) In de kelder kan je ook frietjes eten, en het zijn er nog lekkere ook!

Mama Visa van de Bende van Vlieg

Nog plaats voor een dessertje? Spring dan eens binnen in het chocolademuseum Choco-Story. Het museum vertelt over de oorsprong en evolutie van chocolade, en doet ook uit de doeken hoe het zoete goedje gemaakt wordt. En natuurlijk mag er ook hier geproefd worden...

 

2. Knutselen en ravotten in het Concertgebouw

Op 't Zand, het grootste plein van brugge, staat het rode bakstenen Concertgebouw van de stad. En wie dacht dat daar alleen oude mensen en klassieke muziek te vinden zijn vergist zich: ook voor kinderen valt er heel wat te beleven. Een bonte liervogel neemt je mee op ontdekkingstocht doorheen het gebouw. Bestudeer de architectuur, laat je gaan op de klankinstallaties en test de bijzondere akoestiek.. 

Elke eerste zondag van de maand kan je bovendien ook in het Concertgebouw terecht voor een Atelier Matinée: de inkomhal wordt dan omgetoverd tot een speel-, knutsel- en verkleedplek voor kinderen, terwijl de (groot)ouders genieten van een rustig ontbijtje. 

 

3. Tijdreizen in het Historium

Het Historium neemt je mee op tijdreis naar de middeleeuwen. Stap binnen in het Brugge van die tijd langs zeven themakamers: hier kan je de geschiedenis letterlijk ruiken - dankzij de speciale geureffecten.

Mocht dat nog niet realistisch genoeg zijn: volg een virtualrealitytour volgen en wandel (of vlieg!) zelf rond in het middeleeuwse Brugge. Als afsluiter mag je nog de toren van het gebouw beklimmen, voor een prachtig uitzicht over het Belfort en de Brugse markt. 

 

4. Nóg verder tijdreizen in het Archeologiemuseum

Mag het nog wat langer geleden dan de middeleeuwen? In het Archeologiemuseum wandel je van de prehistorie naar de middeleeuwen, langs allerlei opdrachten en archeologische raadsels. Wisten jullie dat er nog zo veel van het verleden onder onze voeten ligt? 

Het Archeologiemuseum is gratis voor kinderen, en met een museumpas ook voor grote mensen. 

 

5.  Geitjes aaien op de kinderboerderij

Nood aan wat frisse lucht, na al die geschiedenis? Net buiten het centrum van de stad vind je Kinderboerderij de Zeven Torentjes, met een mooie 17de-eeuwse duiventoren. De ideale plek om even uit te blazen en de boerderijdieren te ontmoeten - hoewel het er natuurlijk ook heerlijk ravotten is. 

 

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer inspiratie

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit © guy van grinsven

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zes adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.

Op Citytrip naar Gent met de kinderen

Op Citytrip naar Gent met de kinderen

Citytripje gepland? Laat je eens op sleeptouw nemen door de kinderen. En trek naar Gent, want daar valt voor werkelijk iedereen iets te beleven - zelfs voor wie geen neuzen lust.

MAS Antwerpen

Op citytrip naar Antwerpen met de kinderen

Zin om met het hele gezin een citytripje te ondernemen? Neem je koters dan eens mee naar Antwerpen! Met de tips van Vlieg ontdekken jullie de Koekenstad langs alle kanten: vanbinnen en vanbuiten, van kop tot teen

Wat te doen aan zee bij regenweer?

Wat te doen aan zee bij regenweer?

Plannen voor een familieweekend aan zee, maar het weer zit niet mee? Geen paniek: de Kust is ook bij regenweer een must. En wel om deze vijf redenen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips