U bent hier:

Op Citytrip naar Gent met de kinderen

Op Citytrip naar Gent met de kinderen

Op Citytrip naar Gent met de kinderen

Citytripje gepland? Laat je eens op sleeptouw nemen door de kinderen. En trek naar Gent, want daar valt voor werkelijk iedereen iets te beleven - zelfs voor wie geen neuzen lust.


Voor museumvreters

Zin om te proeven van kunst, geschiedenis of wetenschap? Dat treft, want Gent bulkt van de musea. Het Huis van Alijn en De wereld van Kina kennen jullie misschien al (nee? Dan moeten jullie zéker eens een tripje naar Gent plannen), maar wist je dat ook de andere Gentse musea kinderen met open armen ontvangen?

Ga eens kunst quoteren in het S.M.A.K., lakens weven in het Industriemuseum of Playmobilpopjes vangen in het Design Museum (en vergeet je museumpas niet).

We gingen voor het eerst met de kinderen naar het S.M.A.K. en het was top! Leuk om te zien hoe het museum hun aandacht kon lokken en toch bleef het heel leerrijk op hun niveau. We gaan nu vaker een museum bezoeken met ons gezin.

Mama Ella van de Bende van Vlieg

Voor kasteelkinderen

In de oudste gebouwen van Gent kan je je nog een echte prins of edeldame wanen. In het Gravensteen maken de dikke muren, steile wenteltrappen en historische wapencollectie ongetwijfeld indruk op heldhaftige ridders in spe, en in het Belfort leidt de oude slotenmaker jullie naar de sleutel van een schatkist - en naar een fantastisch uitzicht. 

Leuk spel! Mijn zoon van vier mocht de sleutels dragen en beklom zo zonder moeite de trappen naar het hoogste punt van het Belfort, en ook voor de dochter van acht was het erg boeiend.

Mama Nele van de Bende van Vlieg

Wie de volledige geschiedenis van Gent wil leren, moet beslist een bezoekje brengen aan het STAM, in de oude Bijlokeabdij. Hoewel een simpel rondje door het historische centrum van de stad jullie vast ook in middeleeuwse sferen brengt...

 

Voor speelvogels

Naar de stad met een kleine spring in 't veld? Geen probleem, in Gent is er heel wat gelegenheid tot ravotten in het groen. In de Tinkeltuin van De wereld van Kina: de tuin geven jullie alle zintuigen de kost, en ook in de Blaarmeersen is het heerlijk spelen (of bij warm weer: spetteren). 

Nog een aanrader voor jonge dierenvrienden: Mekkerland, een kinderboerderij pal in het midden van de stad! En toekomstige zeebonken moet je natuurlijk meenemen op een boottochtje doorheen de binnenstad.

Alle activiteiten in Gent

5+

Gravensteen

26 beoordelingen

Gent, Gravensteen

  • Monument

6+

Het spel van de slotenmaker

18 beoordelingen

Gent, Belfort Gent

  • Spel of quiz

Design Museum Gent voor kinderen

18 beoordelingen

Gent, Design Museum Gent

  • Tentoonstelling

Speeltuin Sport- en recreatiepark Blaarmeersen

17 beoordelingen

Gent, Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen

  • Natuurgebied of park

3+

De wereld van Kina: De Tuin

16 beoordelingen

Gent, De wereld van Kina: de Tuin

  • Tentoonstelling

Lago Gent Rozebroeken

14 beoordelingen

Sint-Amandsberg, Lago Gent Rozebroeken

  • Sportactiviteit

3+

Speeltuin Gentbrugse Meersen

11 beoordelingen

Gentbrugge, Gentbrugse Meersen

  • Natuurgebied of park

4+

Wandelen in de Gentbrugse Meersen - Blotevoetenpad

9 beoordelingen

Gentbrugge, Gentbrugse Meersen

  • Fiets- of wandelroute

4+

Speurtochten in de Wereld van Kina Het Huis

7 beoordelingen

Gent, De wereld van Kina: het Huis

  • Spel of quiz

6+

Route voor het hele gezin

7 beoordelingen

Gent, S.M.A.K. - Stedelijk Museum voor Actuele Kunst

  • Spel of quiz

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

Mechelen met kinderen: verrassende citytrip

Mechelen met kinderen: verrassende citytrip

Mechelen is eigenlijk één grote speeltuin. Er valt vanalles te beleven voor kleine avonturiers, wetenschappers, dierenvrienden en speelvogels. Ontdek het zelf - we helpen je alvast op weg met de meest kindvriendelijke activiteiten.

MAS Antwerpen

Op citytrip naar Antwerpen met de kinderen

Zin om met het hele gezin een citytripje te ondernemen? Neem je koters dan eens mee naar Antwerpen! Met de tips van Vlieg ontdekken jullie de Koekenstad langs alle kanten: vanbinnen en vanbuiten, van kop tot teen

Wat te doen aan zee bij regenweer?

Wat te doen aan zee bij regenweer?

Plannen voor een familieweekend aan zee, maar het weer zit niet mee? Geen paniek: de Kust is ook bij regenweer een must. En wel om deze vijf redenen.

Op citytrip naar Brugge met de kinderen

Op citytrip naar Brugge met de kinderen

Een uitstapje naar Brugge gepland, maar geen idee waar te beginnen? Geen probleem, wij hebben een to-dolijstje opgesteld met de vijf leukste activiteiten voor kinderen. Van tijdreizen tot frietjes smullen!

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips